ANAYASA MAHKEMESİ KARARI
Esas Sayısı : 1962/271
Karar Sayısı : 1962/112
Karar Günü : 12.12.1962
İSTEMDE BULUNAN :Alidede Çetin, SultanhisarKazası Atca Nahiyesinde Muakkip.
İSTEMİN KONUSU:İstemde bulunan 29.11.1962günlü dilekçesinde: geçmiş devirde görevleri yüzünden iftira ve tertipleremaruz kalıp görevlerinden ayrılmalarına mecbur edilmiş bulunan jandarmaeratının tekrar göreve dönmelerine engel olan jandarma erat talimatnamesinin 6ncı maddesinin Anayasa’ya aykırı olduğunu, insan haklarını çiğnediğini, bumaddenin siyasi baskılarla kabul edilmiş olduğunu ileri sürerek sözü geçenmaddenin iptalini istemiştir.
Anayasa Mahkemesinin, İçtüzüğün 15 inci maddesi uyarınca12.12.1962 gününde ilk inceleme için yaptığı toplantısında; işin, niteliğibakımından başka güne bırakılması lüzumlu görülmiyerek incelemeye devamedilesine oybirliği ile karar verildikten sonra, dilekçe ve rapor okundu.Gereği görüşülüp düşünüldü:
İstemde Bulunanın aynı konu hakkındaki ilk isteminin 1962/30 esassayılı dosya üzerinde incelenerek, dilekçenin görev yönünden reddine 6.9.1962gününde karar verilmiş olduğu sözü geçen dosyanın incelenmesinden anlaşılmışolmakla bu hususta yeniden karar verilmesine ve bu kararın Resmî Gazetedeyayınlanmasına yer olmadığı sonucuna varılmıştır.
SONUÇ: Yukarıda gösterilen sebepten ötürü yeniden karar verilmesine yerolmadığına, karar örneğinin dilekçe sahibine tebliğine oybirliği ile ve işbukararın Resmî Gazetede yayınlanmamasına Üyelerden Muhittin Gürün’ün muhalefetive oyçokluğu ile 12.12.1962 gününde karar verildi.
Başkan Vekili
Tevfik GERÇEKER
Üye
Osman YETEN
Üye
Rifat GÖKSU
Üye
İsmail Hakkı ÜLKMEN
Üye
Lûtfî AKADLI
Üye
Şemsettin AKÇOĞLU
Üye
İbrahim SENİL
Üye
Salim BAŞOL
Üye
Celâlettin KURALMEN
Üye
Yekta AYTAN
Üye
Hakkı KETENOĞLU
Üye
Ahmet AKAR
Üye
Muhittin GÜRÜN
(Muhalif)
Üye
Lûtfî ÖMERBAŞ
Üye
Ekrem TÜZEMEN