ANAYASA MAHKEMESİ KARARI
Esas Sayısı : 1963/1
Karar Sayısı : 1963/6
Karar Günü : 9.1.1963
İSTEMDE BULUNAN :Ahmet Etiz, Malatya Şifamahallesi Halep caddesi No:101 de oturur. Emekli öğretmen
İSTEMİN KONUSU:İstemde bulunan27.Aralık.1962 günlü dilekçesinde: 34 yıllık hizmetinin karşılığı olan maaşdurumuna ait ve 6263 sayılı intibak kanunu ile ilgili T.B.M.M. ArzuhalEncümeninin 29.1.1958 tarih ve 398 sayılı, Sosyal İşler Komisyonunun 18.10.1960tarih ve 9 sayılı, Danıştay 5 inci Dairesinin 23.3.957 tarih Esas 55-2709,Karar 57-882 numaralı kararlarının yerine getirilmediğini, bu yüzden mağdurolduğunu ileri sürerek 8 yıldan beri devam eden dilekçe, harç vesair gibifuzuli ve haksız zararlardan korunarak hakkının biran önce verilmesini, kanunve haklarını çiğneyenlerin adalete teslimini istemiştir.
Anayasa Mahkemesinin, İçtüzüğün 15 inci maddesi uyarınca 9.1.1963gününde ilk inceleme için yaptığı toplantısında; işin, niteliği bakımındanbaşka güne bırakılmasına lüzum görülmeyerek incelemeye devam edilmesineoybirliği ile karar verildikten sonra dilekçe ile ekleri ve rapor okundu.Gereği görüşülüp düşünüldü:
Anayasa Mahkemesinin kanunların denetimi ile ilgili görev veyetkileri, Anayasanın 147 nci ve Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve YargılamaUsulleri hakkındaki 22.4.1962 gün ve 44 sayılı kanunun 20 nci maddelerindeaçıkça gösterilmiştir. Dilekçe, bu maddelerde belirtilen konulardan hiçbirisini kapsamamaktadır. Bu bakımdan dilekçenin görev yönünden reddedilmesi, sözügeçen 4 sayılı kanunun 42 nci maddesi hükmü gereğidir.
SONUÇ : Gösterilen sebepten ötürü dilekçenin reddine, işbu kararın dilekçesahibine tebliğine ve anılan 44 sayılı kanunun 51 inci maddesi hükmü gereğinceResmi Gazetede yayınlanmasına 9.1.1963 gününde oybirliği ile karar verildi.
Başkan
Sünuhi ARSAN
Üye
Osman YETEN
Üye
Rifat GÖKSU
Üye
İ.Hakkı ÜLKMEN
Üye
Şemsettin AKÇOĞLU
Üye
İbrahim SENİL
Üye
Salim BAŞOL
Üye
Celâlettin KURALMEN
Üye
Yekta AYTAN
Üye
Hakkı KETEMOĞLU
Üye
Ekrem KORKUT
Üye
Ahmet AKAR
Üye
Muhittin GÜRÜN
Üye
Lûtfî ÖMERBAŞ
Üye
Ekrem TÜZEMEN