ANAYASA MAHKEMESİ KARARI
Esas Sayısı : 1963/36
Karar Sayısı : 1963/36
Karar Günü : 20.2.1963
İSTEMDE BULUNAN:Kandıra 19 Mayıs Spor Kulubünütemsilen idare heyetinden muhasip M. Kemal Cebecioğlu - Kandıra
İSTEMİN KONUSU:İstemde Bulunan 6.2.1963 gülüdilekçesinde: Kurdukları Kandıra 19 Mayıs Spor Kulubüne ait tescil işlemininBeden Terbiyesi Genel Müdürlüğünce yapılıp fişinin gönderilmediğini, çeşitlimüracaatlarının neticesiz kaldığını ileri sürerek, Anayasa Mahkemesince gerektescil konusunda ve gerekse tescil fişinin gönderilmesi hususunda bir kararverilmesini istemiştir.
Anayasa Mahkemesinin, İçtüzüğün 15 inci maddesi uyarınca 20.2.1963gününde ilk inceleme için yaptığı toplantısında; işin niteliği bakımından başkagüne bırakılmasına lüzum görülmeyerek incelemeye devam edilmesine oybirliği ilekarar verildikten sonra dilekçe ve rapor okundu. Gereği görüşülüp düşünüldü:
Anayasa Mahkemesinin kanunların denetimi ile ilgili görev veyetkileri, Anayasa’nın 147 nci ve Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve YargılamaUsulleri hakkındaki 22.4.1962 gün ve 44 sayılı kanunun 20 nci maddelerinde gösterilmiştir.Dilekçe bu maddelerde belirtilen konulardan hiç birisini kapsamamaktadır. Bubakımdan dilekçenin görev yönünden reddedilmesi, sözü geçen 44 sayılı Kanunun42 nci maddesi hükmü gereğidir.
SONUÇ: Gösterilen sebepten ötürü dilekçenin reddine, işbu kararın dilekçesahibine tebliğine 20.2.1963 gününde oybirliği ile karar verildi.
Başkan
Sünuhi ARSAN
Başkan Vekili
Tevfik GERÇEKER
Üye
Rifat GÖKSU
Üye
İ. Hakkı ÜLKMEN
Üye
Lûtfi AKADLI
Üye
Şemsettin AKÇOĞLU
Üye
İbrahim SENİL
Üye
Salim BAŞOL
Üye
Celâlettin KURALMEN
Üye
Yekta AYTAN
Üye
Ekrem KORKUT
Üye
Ahmet AKAR
Üye
Muhittin GÜRÜN
Üye
Lûtfî ÖMERBAŞ
Üye
Ekrem TÜZEMEN