ANAYASA MAHKEMESİ KARARI
Esas Sayısı : 1972/41
Karar Sayısı : 1972/45
Karar Günü : 3/10/1972
İSTEMDE BULUNAN : Halis Okumuş, Bayburt MaliyeVergi Memuru.
İSTEMİN KONUSU : 14.7.1965 günlü, 657 sayılıDevlet Memurları Kanununun 31.7.1970 günlü, 1327 sayılı Kanunla değişik 36. maddesininiptaline karar verilmesi istenilmiştir.
İNCELEME : Anayasa Mahkemesinin, İçtüzüğün 15.maddesi uyarınca 3.10.1972 gününde ilk inceleme için yaptığı toplantıda; işinniteliği yönünden başka bir güne bırakılmasına gerek görülmeyerek incelemeninsürdürülmesine oybirliği ile karar verildikten sonra, dilekçe ve rapor okundu;gereği görüşülüp düşünüldü:
Anayasa Mahkemesinde doğrudan doğruya iptal davası açabileceklerAnayasanın değişik 149. ve Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usullerihakkındaki 22.4.1962 günlü, 44 sayılı Kanunun 21. maddelerinde açıkçagösterilmiştir. İstemde bulunan bu maddelerde sayılanlardan değildir. Bunedenle başvurmanın, başvuranın yetkisizliği yönünden reddi gerekir.
SONUÇ : Anayasanın değişik 149. ve 44 sayılı Kanunun 21. maddelerineuymayan başvurmanın, başvuranın yetkisizliği yönünden reddine; işbu kararınkendisine tebliğine 3.10.1972 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Başkan
Muhittin TAYLAN
Başkanvekili
Avni GİVDA
Üye
Fazıl ULUOCAK
Üye
Sait KOÇAK
Üye
Nuri ÜLGENALP
Üye
Şahap ARIÇ
Üye
İhsan ECEMİŞ
Üye
Recai SEÇKİN
Üye
Ahmet AKAR
Üye
Halit ZARBUN
Üye
Ziya ÖNEL
Üye
Kâni VRANA
Üye
Muhittin GÜRÜN
Üye
Şevket MÜFTÜGİL
Üye
Ahmet H.BOYACIOĞLU