T.C. ... 6. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ Esas-Karar No: 2025/774 Esas - 2025/702
T.C. TÜRK MİLLETİ ADINA VERİLEN
... GEREKÇELİ KARAR
6. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ
ESAS NO : 2025/774
KARAR NO : 2025/702
BAŞKAN : ....
ÜYE : ......
ÜYE : ...
KATİP : ......
DAVACILAR : 1- ...
2- ....
3- ....
DAVALI : ...
DAVA : Tazminat (Haksız Fiilden Kaynaklanan)
DAVA TARİHİ : 10/10/2025
KARAR TARİHİ : 15/10/2025
G. K.YAZILDIĞI TARİH : 16/10/2025
Mahkememizde görülen dava dosyası re'sen incelendi.
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:
Davacı vekili dava dilekçesinde özetle; Davalının gerçeğe aykırı içerik ürettiğini, şahsının ve şirketlerine karşı haksız fiil ve ticari itibarının zedelenmesi nedeniyle birçok kayıp yaşattığını, söz konusu yalanlar, sahte beyanlar ile başta kişilik hakları, şirketinin ve şahsının itibarının evladının ve ailesinin itibarının zedelendiğini, bu hususta Avukat Beyza Kılıçarslan'ın gerçeğe aykırı beyanlarını dikkate alarak şahsıma ve şirketlerime karşı haksız fiil/ticari itibarın zedelenmesi nedeniyle bir çok kayıp yaşattığını, davalı Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanmış yayında, kaynağı doğrulanmamış bilgilerle davacılar aleyhine bir kısım gerçeğe aykırı sözler sarf edilip, mağdur olduğunu iddia ettiği kişilerle birlikte, diğer davada davalı olarak yer alan Avukat ....'ın Demirören haber ajansında yer alan kişilerin kooperatif üyesi bile olmadığını bildiği, dahası avukatlığını üstlenmediği hâlde, bu hususu bilebilecek yeterli hukuki bilgiye de sahip olduğu icra ettiği avukatlık mesleği ile anlaşılacağı üzere, asılsız, suç teşkil eden eylem ve söylemleri neticesinde madi ve manevi zarara uğradığını, Avukat .... ve ... isimli kişiler hakkında ... .... Esasında açtığı davada sunduğu açıklamlar ve sunduğu/sunacağı delillerle birlikte değerlendirmesi gerektiğini belirterek, davalı ....A.Ş.'nin sebep olduğu maddi ve manevi zararların haksız fiil tarihinden işleyecek yasal faizi ile birlikte tarafını verilmesini, bu hususta ... ... Esasında açılan dava ile birleştirilmesini talep etmiştir.
Davalıya dava dilekçesi ve ekleri tebliğ edilmemiştir.
....... E. sayılı dosyası incelendiğinde, dosyamız davacısı tarafından, davalılar ... ve .... aleyhine açılmış tazminat davası olduğu, dava konusunun aynı hukuksal nedene ve aynı vakıalara dayalı olduğu, bu davalıların dosyamız davalısı Demirören Haber Ajansının hazırlamış olduğu yayınlar dolayısıyla açılmış tazminat davası olduğu, dava tarihinin eldeki dava dosyasından önce olduğu, buna göre mahkememizin iş bu dosyası ile ... .... E. sayılı dosyası arasında hukuki ve fiili bağlantının bulunduğu, toplanacak delillerin aynı nitelikte olduğu ve birlikte değerlendirilmesi gerektiği anlaşılmakla, HMK'nın 166. Maddesi uyarınca birleştirme kararı verilmiş ve aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur.
HÜKÜM: Yukarıda açıklanan nedenlerle;
1-Mahkememiz ... Esas sayılı dosyasının, ... .... Esas sayılı dosyası ile BİRLEŞTİRİLMESİNE,
2-Mahkememiz esasının bu şekilde kapatılmasına,
3-Tahkikatın birleşen dosya üzerinden yürütülmesine,
Dair, tarafların yokluğunda, asıl hükümle birlikte İstinaf kanun yolu açık olmak üzere dosya üzerinden yapılan inceleme sonucunda oy birliğiyle karar verildi.
Başkan .....
(E-imzalıdır)
Üye ......
(E-imzalıdır)
Üye ...
(E-imzalıdır)
Katip .......
(E-imzalıdır)