(926 S. K. m. 118, 119)
Davacı, 8 Mayıs 2004 tarihinde AYİM kayıtlarına geçen dava dilekçesinde özetle; J.Gn.K.lığı Gn.Pl.P.Bşk.lığı GPÜY.D.Koll.Tak.S.Md.Vek. olarak görev yapmakta iken 2004 yılı genel atamaları ile Şırnak Tüm. K.lığı Per. S.Md. görevine atamasının yapıldığını, 2004 yılı Genel Atamalarına esas hazırlık tebligat listelerinin 9 Ocak 2004 gün ve Per:4031-12.04./Tyn. D.Pl. S. (10195) sayılı emir ile yayımlandığını ve 2 nci Coğrafi Bölgeye 2 nci defa gönderilmek üzere kati hazırlık tebligatı aldığını, tebligat alan (4) Per. Bnb.dan 2 nci Coğrafi Bölgeye giriş yılı en son olanın kendisi olduğunu, J.Asyş. K.lığının Per. S.Md. lüğü J.Alb. kadrosunun, J.Gn.K.lığının 03 Mart 2004 gün ve Hrk.:0961-42-04/Pl.Hrk.Tes.D.Tes.Kad.S. (75467) sayılı emri ile J.Per.Alb.sınıf ve rütbesine dönüştürüldüğünü, 2 nci kez İkinci Coğrafi Bölgeye gönderilmek üzere hazırlık tebligatı verilen (4) Per.Bnb.nin haricinde Personel sınıfından 2 nci Coğrafi Bölgeye 2 nci kez gönderilmeyen ve kadrosu olmaması gerekçesiyle hazırlık tebligatı verilmeyen (1) Per.Alb. bulunduğunu, kadro değişikliğinin 03 Mart 2004 tarihinde yapıldığı göz önüne alındığında, anılan Per. Alb.in da Mart ayı sonuna kadar hazırlık tebligat listesine alınması ve tebligatının yapılması gerektiğini bunun sonucu olarak da kendisinin 2 nci Coğrafi Bölgeye kati hazırlık tebligatı almaması gerektiğini belirterek, hukuka ve mevzuata aykırı bir şekilde hakkında tesis edilen atama işleminin iptalini talep ve dava etmiştir. AYİM 1 nci Dairesinin 13.07.2004 gün ve Gensek No:2004/1423, Esas No:2004/627 sayılı kararı ile yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir.
AYİM 1 nci Dairesinin 19.10.2004 gün ve Gensek No:2004/1423, Esas No:2004/627 sayılı kararı ile yeniden yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir.
Dava dosyasındaki bilgi ve belgelerin incelenmesinde; davacı J.Per. Bnb. .....in 2004 yılı Genel Atamalarında J.Gn.K.lığı Gn.P.P.Bşk.lığı GPÜY.D.Koll. Tak. S.Md. Vekilliği görevinden Şırnak 23 ncü J.Snr. Tüm K.lığı Per. Sb. Md. lüğü görevine atandığı, 2004 yılı Genel Atamalarına esas hazırlık tebligat listelerinin J.Gn. K.lığının 09 Ocak 2004 gün ve PER:4031-12-04/Tyn. D.Pl. S.(10195) sayılı emri ile yayımlandığı ve davacının 2 nci Coğrafi Bölgeye 2 nci defa gönderilmek üzere kati hazırlık tebligatı aldığı; davacının, hazırlık tebligatı alan ve 2 nci Coğrafi Bölgeye atama işlemine tabi tutulacak 4 Personel Binbaşı arasında, 2 nci Coğrafi Bölgeye giriş yılına göre en son sırada yer aldığı, J.Gn. K.lığının 03 Mart 2004 gün ve HRK:0961-42-04/Pl.Hr.Tes.D.Tes.Kad.S.(75467) sayılı emri ile J.Asyş.K.lığı Per.Sb.Md.lüğü kadrosunun J.Albaydan, J.Per.Albay sınıf ve rütbesine dönüştürüldüğü 2 nci bölgedeki personel sınıfına ait atama yapılacak kadroların Şırnak Tüm.K.ligi, Çakırsöğüt J.Snr.Tuğ.K.lığı, Yüksekova J.Snr.Tuğ.K.lığı ile J.Asyş.Kor.K.lığında bulunduğu görülmektedir.
TSK. Personel Kanununun 118 nci maddesinde, Subayların ve astsubayların atanma ve yer değiştirmeleri, hizmetin aksatılmadan yürütülmesi esasına bağlı olarak; memleketin ekonomik, sosyal, iklim ve ulaştırma durumları ile kültür ve sağlık durumları ve bunlara benzer yer ve bölge şartları göz önüne alınarak tespit edilecek bölgelere ve garnizonlara aşağıdaki esaslar da dikkat nazara alınarak sıra ile yapılır. a)Meslek programları, meslek içi eğitim esasları ve kadro ihtiyacı, b)Sağlık durumu, c)İdari, asayiş ve zaruri sebepler, d)İstekli bulunduğu yerler hükmü yer almaktadır.
Kanunun 119 ncu maddesi de, Yukarıdaki maddede yazılı esaslar dahilinde bölge ve garnizonların tespiti, bölgelerin ve garnizonların değişen şartlara göre yeniden tespiti, buralarda kalma süreleri, atanma ve yer değiştirmelerde dikkate alınacak sair hususlar Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıklarınca hazırlanacak Yönetmelik ile tespit edilir. hükmü belirtilmiştir.
Yukarıda belirtilen Yönetmeliğin Jandarma Genel Komutanlığı ile ilgili özel hükümleri düzenleyen 77 nci maddesinde; Jandarma Subay ve Astsubay atama ve yer değiştirmelerinde yurdun iki bölgeye ayrıldığı, bu iki bölgenin A, B, C, D, E olarak 5 derece üzerinden değerlendirildiği, 78 nci maddesinde; atanma ve yer değiştirmelerinin hizmetin aksatılmadan yürütülmesi, kadro yerleri ve personelin safahatı esas olmak üzere garnizonlar arasında sıra ile yapılacağı; 79 ncu maddesinde; bölge ve garnizonda kalış süreleri, 2 nci bölge hizmetinin yerine getiriliş süreleri; 82 nci maddesinde ikinci bölgeye atanacak ve ikinci bölgeden çıkarılacaklar için göz önüne alınacak hususlar, ikinci bölgeye ilk defa ve ikinci, üçüncü ve müteakip defalar gideceklerin hangi sıra ile gönderileceği hüküm altına alınmıştır.
Yönetmeliğin yukarıda belirtilen bölümünde yer alan 82/b maddesinde de ... ikinci bölgeye ikinci, üçüncü ve müteakip defa gidecekler, münhal bulunan kıta ve karargah hizmetleri için tespit edilecek rütbe ve kıdem ihtiyacını karşılayan nasıplılar arasından ikinci bölgeye önceki gidiş yıllarına göre ve bunlardan bu bölgedeki evvelki hizmet süreleri az olanlar başa alınmak suretiyle sıra ile gönderilirler. Gidiş yılı ve hizmet süresi aynı olması halinde ikinci bölgeye gidiş sırası önde olan gidiş sırasının aynı olması halinde ise, ikinci bölgede evvelki hizmet süresi az olan öncelik alır.... hükmü yer almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerine Mensup Subay ve Astsubayların Atanma ve Yer Değiştirmeleri Hakkındaki Yönetmeliğin 24 ncü maddesi son cümlesinde Genel atamalarda 2 nci bölgeye gidecek personel için hazırlık tebligatı en geç MART ayı sonuna kadar yapılır. hükmü yer almaktadır.
Yukarıdaki belirtilen mevzuat çerçevesinde 2 nci bölgeye yapılacak atamaların hizmetin aksatılmadan yürütülmesi esasına bağlı olarak sıra ile tespit edilecek rütbe ve kıdem ihtiyacına göre yapılacağı açıkça görülmektedir.
Davacı, 2004 yılı Genel Atamaların esas hazırlık tebligat listesinde önceki 2 nci Bölge giriş sırasına göre (4) Per. Bnb. arasında en son sırada yer almaktadır. J.Per. Alb. ...... 2 nci bölgeye 2 kez gidiş sırası olarak davacıdan daha ön sırada bulunmaktadır. J.Gn. K.lığının 03 Mart 2004 gün ve HRK:0961-42-04/Pl.Hrk.Tes.D. Tes.Kad.S. (75467) sayılı emri ile J.Asyş.K.lığı Per.S.Md.lüğü kadrosunun Personel Albay kadrosuna dönüştürülmesi ile, 2 kez 2 nci bölge hizmetini yapmayan J.Per.Alb.atamasının yapılabileceği bir kadro açılmış bulunmaktadır. Bu durumda kati hazırlık tebligatı alıp ikinci defa 2 nci bölgeye atanacak personel içinde son sırada yer alan davacının, J.Per. Alb. rütbesinde olan ve 2 nci defa ikinci bölgeye atama görmemiş subayın 2 nci bölgeye atanması sonucunda ve davacının önünde bulunan diğer 3 Per. Subayının da 2 nci bölgede ihtiyaç olarak gösterilen 3 kadroya atanması ile 2 nci bölge atamasının müteakip yıllara kalacağı görülmektedir.
Yukarıdaki açıklamalar neticesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine Mensup Subay ve Astsubayların Atanma ve Yer Değiştirmeleri Hakkındaki Yönetmeliğin 24 ncü maddesinde 2 nci bölgeye gidecek personel için hazırlık tebligatının en geç Mart ayı sonuna kadar yapılacağının belirtilmesi, Ocak 2004 tarihi itibariyle 2 nci bölgede kadrosu bulunmayan bir J.Per. Albaya 2 nci bölgede 03 Mart 2004 itibariyle kadro açılması ve hazırlık tebligatının belirtilen süre geçirilmeden Mart ayı sonuna kadar yapılması imkanı mevcut iken davalı idare tarafından Yönetmelik hükümleri yerine getirilmeden davacı hakkında 2 nci bölgeye atama işlemi tesis edilmesi işleminin sebep, konu ve amaç unsurları açısından hukuka aykırı olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Açıklanan nedenlerle;
Davacı hakkında J.Gn. K.lığı Gn. P.P.Bşk.lığı GPÜY. D.Koll. Tak. S.Md. Vekilliği görevinden Şırnak 23 ncü J.Snr. Tüm K.lığı Per. Sb. Md. lüğü görevine yapılan ATAMA İŞLEMİNİN İPTALİNE.
KARŞI OY GEREKÇESİ
Davalı idare savunmasında belirtilen gerekçelerle davanın reddine karar verilmesi görüşünde olduğumuzdan çoğunluk kararına katılamadık. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy