(926 S. K. m. 36) (2547 S. K. m. 3)
Davacı, 29.03.2002 tarihinde kayda geçen dava dilekçesinde özetle; Deniz Harp Akademisi eğitimini 1996-1998 yılları arasında tamamladığını, bu arada akademi eğitiminin birinci yılı sonrası açılan sınavı kazanarak, 30.10.1997 tarihli öğrenci belgesinde görüleceği üzere İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilgiler Fakültesinde Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalında kendi nam ve hesabına - akademi eğitimini aksatmaksızın - yüksek lisans yapmaya başladığını 1998 yılı Haziran ayında eğitimini takip edilmesi zorunlu ilk yılını tamamlayıp ve tez aşamasını geçerek 10.02.2000 tarihinde bu eğitimi tamamladığını ve 13.03.2002 tarihli dilekçe ile 1 yıl yüksek lisans kıdemi verilmesini talep ettiğini, ancak isteminin reddedildiğini, 926 Sayılı Kanunda yapılan değişiklik paralelinde Genelkurmay Başkanlığının 24 Ekim 2000 tarihli Lisansüstü Öğrenim Kıdemi konulu emrinin yayınlandığı 21 Aralık 1998 tarihinden itibaren kendisinin öğrenim gördüğü uluslararası ilişkiler alanını da kapsayan dallarda yüksek lisans kurmay subaylara kıdem verilmeyeceği hükmü getirildiğini, kendisine kıdem verilmemesine neden gösterilen bu emrin hakkaniyet ilkesiyle bağdaşmadığını, kendisi yüksek lisans öğrenimine 23 Eylül 1997 tarihinde başladığı için bu emrin kendisine uygulanmaması gerektiğini, akademi öğrenimi ile uluslar arası ilişkiler dalındaki yüksek lisans öğreniminin özdeş olmadığını, farklı olduğunu, bu nedenle kendisine kıdem verilmesi gerektiğini, aksi yönde tesis edilen işlemin hukuka aykırı olduğunu belirterek işlemin iptali istemiyle süresinde bu davayı açtığı görülmektedir.
Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Birinci Dairesinin 18 Aralık 2002 gün ve E:2002/661, K:2002/1750 sayılı kararı ile davacı aleyhine tesis edilen işlemin iptaline karar verildiği, bu kararın davalı idareye 09 Ocak 2003 tarihinde tebliğini müteakip davalı idarece 24 Ocak 2003 tarihinde süresinde kararın düzeltilmesi talebinde bulunulduğu, davalı idarece kararın düzeltilmesi dilekçesinde özetle; davacının Harp Akademisinde aldığı eğitimin uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisansa eşdeğer olduğu, davacının aynı alanda kendi nam ve hesabına yaptığı eğitime ek kıdem verilemeyeceği belirtilip, önceki kararın düzeltilerek kaldırılmasını talep ettiği, Başsavcılığın ise dava düşüncesini tekrar ettiği anlaşılmıştır.
Kararın düzeltilmesi dilekçesinde ileri sürülen hususların incelenmesi neticesinde verilen kararın hukuka aykırı olduğu kanaatine varıldığından, davalı idarenin kararın düzeltilmesi isteminin kabulüne, AYİM Birinci Dairesinin 18 Aralık 2002 gün ve E:2002/661, K:2002/1750 sayılı kararının kaldırılmasına, yargılamaya kalındığı yerden devam edilmesine karar verilmiştir. Dava dosyasındaki bilgi ve belgelerden; davacının Deniz Harp Akademisindeki eğitimini 1996-1998 yılları arasında tamamladığı, bu arada 23 Eylül 1997 tarihinde İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalında yüksek lisans eğitimine başladığı ve bu okuldan 10 Şubat 2000 tarihinde mezun olduğu, 13 Mart 2002 tarihinde kendi nam ve hesabına yaptığı bu eğitim dolayısıyla kendisine bir yıl kıdem verilmesi istemiyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığına yaptığı müracaatın reddedilmesi üzerine iş bu davayı açtığı anlaşılmıştır.
926 Sayılı TSK. Personel Kanununun Nasip düzeltilmesi başlıklı 36ncı maddesinin irdelenmesinde, Kuvvet Harp Akademileri öğrenimini tamamlayıp kurmaylığı onaylanan subaylara iki yıl, bunlardan Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun olanlara ayrıca bir yıl olmak üzere toplam üç yıl;
Harp Akademileri Komutanlığınca düzenlenen ve iki yarı yıllık programı içeren Komutanlık ve Karargah Subaylığı öğrenimini bitiren subaylara bir yıl;
Kuvvet Komutanlıkları Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı insan gücü temin ve yetiştirme planlarında belirtilecek ihtiyaç duyulan dallarda, yüksek lisans (bilim uzmanlığı, yüksek mühendislik, master) öğrenimi yapanlara bir yıl, bunlardan doktora yapanlara bir yıl, doğrudan doktora yapanlara iki yıl, bunlardan doçent olanlara ayrıca bir yıl olmak üzere toplam üç yıl;
Tıpta uzmanlık belgesi alanlara, dış tabipliğinde, veterinerlikte, eczacılıkta uzman belgesi alanlara veya doktora yapanlara iki yıl, bunlardan doçent olanlara ayrıca bir yıl olmak üzere toplam üç yıl;
Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının insan gücü temin ve yetiştirme planlarında belirtilecek ihtiyaç duyulan dallarda, general ve amiraller hariç olmak üzere, daha önce lisansüstü öğrenim yaptığı daldan farklı bir dalda ilave bir lisansüstü yapan subaylara en fazla bir yıl daha; kıdem verilir.
35nci maddenin (d) bendi hükümlerine göre muvazzaf subaylığa naspedilenler hariç olmak üzere, Silahlı Kuvvetlere muvazzaf subay olarak katılmadan önce branşları ile ilgili yukarıda belirtilen öğrenimlerini kendi nam ve hesaplarına yapmış veya subay naspedildikten sonra bitirmiş olanlar, lisansüstü öğrenimi tamamladığı için sınıfları değiştirilen subaylar ile lisansüstü öğrenim kaynağına göre subaylığa naspedilen astsubaylar hakkında da yukarıdaki fıkra hükümleri uygulanır.
Bu şekilde kıdem alanların nasıpları düzeltilir.
Bu madde hükümlerine göre verilen kıdemlerin toplamı hiçbir şekilde dört yılı aşamaz hükmü yer almaktadır.
2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 3ncü maddesinde yüksek lisans ve doktora eğitimi su şekilde tanımlanmıştır.
Yüksek Lisans: (Bilim uzmanlığı, yüksek mühendislik, yüksek mimarlık, master).Bir lisans öğretimine dayalı, eğitim - öğretim ve araştırmanın sonuçlarını ortaya koymayı amaçlayan bir yüksek öğretimdir.
Doktora: Lisansa dayalı en az altı veya yüksek lisansa veya eczacılık veya fen fakültesi mezunlarınca Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı tarafından düzenlenen esaslara göre bir laboratuar dalında kazanılan uzmanlığa dayalı en az dört yarı yıllık programı kapsayan ve orijinal bir araştırmanın sonuçlarını ortaya koymayı amaçlayan bir yükseköğretimdir.
Genelkurmay Başkanlığının 02 Haziran 1998 gün ve 4013-5966-98/Eğt. Ögt. S. sayılı yazısı üzerine toplanan Üniversitelerarası Kurulun 09 Kasım 1998 gün ve B.31.0.ÜAK.01/2348 sayılı kararıyla Harp Akademisi mezunu kurmay subayların Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Uluslar arası İlişkiler, Personel Yönetimi, Uluslar arası İşbirliği ve Ulusal Güvenlik konularında doktora yapabilecekleri kabul edilmiştir.
Üniversitelerarası Kurulun bu kararından, Harp Akademilerindeki eğitimin, davacının kendi nam ve hesabına yaptığı uluslar arası ilişkiler dalında yüksek lisans eğitimine denk sayıldığı anlaşılmaktadır. Zira doktora yapmanın ön koşullarından biri de yüksek lisans eğitimi yapmak olduğuna göre, uluslar arası ilişkiler dalında doktora programına kabul edilen bir öğrencinin bu dalda yüksek lisans yapmış olduğu kabul edilir. Aksine bir yorum, yüksek lisans ve doktora eğitimini tanımlayan 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 3ncü maddesine açıkça aykırı olacaktır.
Deniz Harp Akademisinde görülen eğitimin, uluslar arası ilişkiler alanında yapılan yüksek lisansa eşit olduğu, Üniversitelerarası Kurulun 09 Kasım 1998 tarihli kararı ile kabul gördüğüne göre, aynı dalda ikinci kez lisansüstü eğitim alan davacıya ek kıdem verilmesinin 926 sayılı TSK Personel Kanununun 36ncı maddesinin amacına uygun düşmeyeceği dolayısıyla davacı hakkında tesis edilen işlemin hukuka uygun olduğu sonuç ve kanaatine varılmıştır.
Açıklanan nedenlerle;
Yasal dayanakta yoksun DAVANIN REDDİNE,
KARŞI OY GEREKÇESİ
Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Birinci Dairesinin 18.12.2002 tarih ve E:2002/661, K:2002/1750 sayılı iptal kararında açıklanan gerekçeler karşısında davalı idarenin karar düzeltme isteminin reddinin gerekeceği düşüncesinde olduğumuzdan çoğunluk kararına katılamadık. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy