(1602 S. K. m. 56) (1086 S. K. m. 91, 92, 93, 94, 95, 96)
Davacı vekili, 13.12.2004 tarihinde AYİM de kayda geçen dava dilekçesinde özetle; müvekkilinin pilot sınıfında görev yapmakta iken sağlık kurul raporu ile pilotaja elverişli değildir kararı verilmesi üzerine T.C.Emekli Sandığınca müvekkilinin adi malûl olduğuna karar verildiğini ve davalı idareye emekliye ayrılmak için müvekkilince yapılan başvuruya cevap verilmediğini, böylelikle emekliye ayrılma isteminin zımnen reddedildiğini, bu işlemin hukuka aykırı olduğunu belirterek, müvekkilinin adi malul olarak emekliye sevk edilmemesi işleminin iptalini talep etmektedir.
Dava dosyasında yer alan bilgi ve belgelerden, GATA Sağlık Kurulunca tanzim edilen 18.08.2004 tarih ve 1435 sayılı raporu ile Beta Talasemi Minor tanısı konularak B/35 F-1 Sınıfı görevini yapamaz. Hv. K.K.lığının 1 ve 2 Nolu sınıflandırma çizelgelerinde(+) işaretli sınıflarda görev yapması uygundur kararı verildiği bunun üzerine T.C. Emekli Sandığında davacının adi malûl olduğuna karar verildiği, bilahare davacının emekliye sevk işleminin MSB lığı kararnamesi ile 12.01.2005 tarihinde onaylandığı ve davacının emekliye sevk edildiği, böylelikle davalı idarenin dava konusu istemi kabul ettiği anlaşılmaktadır.
İdarenin kabulü taraflar arasında uyuşmazlık konusunu ortadan kaldıran ve davanın esasına girilmesini önleyen kesin bir irade beyanı olup, kesin hükmün bütün hukuki sonuçlarını doğurduğundan, 1602 sayılı Kanunun 56 ncı maddesi delaletiyle HUMK nun 91-96 ncı maddeleri gereğince, davalının kabulü nedeniyle malulen emekliye ayırmama işleminin iptali istemi ile açılan davanın esası hakkında bir karar verilmesine YER OLMADIĞINA, karar verilmesinin gerektiği sonucuna varılmıştır.
Davalı idarenin kabulü bulunması karşısında duruşma yapılmasına gerek bulunmadığına karar verilmiştir.
Yukarıda açıklanan nedenlerle;
Davacının malûlen emekliye sevk edilmesi karşısında kabul nedeniyle davanın esası hakkında bir karar verilmesine YER OLMADIĞINA. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy