(1602 S. K. m. 56) (2577 S. K. m. 6)
Davacı emeklilik hizmet süresinin tesbiti istemiyle İstanbul İdare Mahkemesine dava açmış, İstanbul 6 ncı İdare Mahkemesinin 30.05.2005 tarih 2005/1078-1125 E.K. sayılı kararı ile dava konusu idari işlemi tesis eden Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünün Ankarada bulunması nedeniyle davanın yetki yönünden reddine, dava dosyasının Ankara İdare Mahkemesine gönderilmesine karar verilmiş, davacı Ankara İdare Mahkemesi Başkanlığına hitaben yazdığı tarihsiz bir dava dilekçesini zarfın üzerine Yüksek İdare Mahkeme Başkanlığına - Ankara yazmak suretiyle postaya verdiği, dilekçenin Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde 25.07.205 tarihinde kayda girdiği, harç ve posta pulunu tamamlaması hususundaki AYİM Genel Sekreterliğinin 16.08.2005 tarih, Gensek.: 2005/2067/İd.Ks. sayılı yazısının 22.09.2005 tarihinde davacıya tebliğ edildiği, davacının Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanlığına gönderdiği 22.09.2005 tarihli dilekçesinde; İstanbul İdare Mahkemesine açtığı davanın 14.09.2005 tarih 2005/1078 Esas sayılı yazı ile Ankara Bölge İdare Mahkemesine gönderildiğini, yazışmalarda bir yanlışlık olduğunu belirttiği, AYİM Genel Sekreterliğinin 29.09.2005 tarihli noksan harç ve posta pulunun tamamlanması hususundaki yazının 06.10.2005 tarihinde davacının eşine tebliğ edildiği anlaşılmıştır.
AYİM Genel Sekreterliğinin 17.11.2005 tarih Gensek:2005/2067/İd.Ks. sayılı yazısı ile noksan harç ve posta pulu tamamlanmadığından 1602 sayılı Kanunun 56 ve 2577 sayılı Kanun 6/4-5 maddesi uyarınca davanın açılmamış sayılmasına karar verilmesi için dosya AYİM 3 ncü Dairesi Başkanlığına gönderilmiştir.
Davacının dilekçe ve eklerinin incelenmesinden; İstanbul İdare Mahkemesine açılan davanın yetki yönünden reddine karar verildiği, dosyanın Ankara İdare Mahkemesine gönderildiği, davacının Ankara İdare Mahkemesine hitaben yazdığı dilekçenin sehven 25.07.2005 tarihinde Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde kayda girdiği, Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde dava açma istemli bir dilekçenin olmadığı, davacının 25.07.2005 tarihinde kayda giren dilekçe ve eklerinin Ankara İdare Mahkemesine gönderilmesi gerekirken sehven posta ve harç pulu istendiği görülmüştür.
Askeri Yüksek İdare Mahkemesine dava açma istemli dilekçe bulunmadığından noksan harç ve posta nedeniyle davanın açılmamış sayılmasına karar verilmesi mümkün değildir. AYİMn de sehven kayda giren dilekçe ve eklerinin ilgili mahkemeye gönderilmesi gerekir.
Yukarıda açıklanan nedenle; bir karar verilmesine yer olmadığına, (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy