(926 S. K. m. 137) (657 S. K. m. 36) (1602 S. K. m. 35)
Davacı 14.02.2005 tarihinde Gaziantep Nöbetçi İdare Mahkemesi, 17.02.2004 tarihinde Askeri Yüksek İdare Mahkemesi kayıtlarına giren dilekçesinde özetle; 15.07.2003 tarihinde Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Ev Ekonomisi Bölümünü (2 yıllık) bitirdiğini, müracaatı üzerine bir kademe verildiğini, 3 ncü derecenin 3 ncü kademesinden 2 nci derecenin 1 nci kademesine yükseltildiğini, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun (A) fıkrasının (12) no.lu bendinin 18.05.1994 günlük 527 sayılı KHK ile yeniden düzenlenen (d) alt bendinde yer alan ...emsallerinin ulaştıkları derece ve kademeyi aşmamak kaydıyla... ibaresinin Anayasa Mahkemesinin 16.04.2003 gün ve E:2003/22, K: 2003/34 sayılı Kararıyla iptal edildiğini, 5234 sayılı Kanunla bu maddenin yeniden düzenlendiğini ve her yüksek öğrenim yılı için bir kademe verileceğinin belirtildiğini, intibak işleminin düzeltilerek her yıl için bir kademe verilmesi şeklinde yaptığı müracaatların reddedildiğini belirterek kendisine bir kademe daha verilmemesi işleminin iptaline talep ve dava etmiştir.
Dosyanın incelenmesinden: Davacının 15.07.2003 tarihinde Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Ev Ekonomisi Bölümünden (2 yıllık) mezun olduğu, intibak işleminin yapılması için idareye yaptığı müracaat neticesinde kendisine bir kademe verildiği, Anayasa Mahkemesinin 16.04.2003 gün ve E:2003/22, K: 2003/34 sayılı kararını gerekçe göstererek, 19.07.2004 tarihli dilekçesi ile kendisine bir kademe daha verilmesi talebiyle idareye müracaatta bulunduğu, bu talebinin Kara Kuvvetleri Komutanlığının 26.08.2004 tarihli yazısıyla reddedildiği ve red işleminin 20.10.2004 tarihinde davacıya yazılı olarak tebliğ edildiği, bunun üzerine davacının 22.10.2004 tarihli dilekçesi ile Anayasa Mahkemesi kararından sonra 5234 sayılı Kanunla yeniden düzenleme yapıldığı gerekçe göstererek, yeniden müracaatta bulunduğu, bu müracaatının da Milli Savunma Bakanlığının 08.11.2004 tarihli yazısıyla reddedildiği, red işleminin 16.12.2004 tarihinde davacıya yazılı olarak tebliğ edildiği, davacının 16.12.2004 tarihinde davacıya yazılı olarak tebliğ edildiği, 16.12.2004 tarihinde Gaziantep Nöbetçi İdare Mahkemesi kaydına giren dilekçesi ile, bir kademe daha verilmemesi işleminin iptali istemiyle dava açıldığı, AYİM 3 ncü Dairenin 13.01.2005 tarih ve E: 2005/43, K: 2005/37 sayılı yazısıyla dilekçenin reddine karar verildiği, kararın 11.02.2005 tarihinde davacıya tebliğ edildiği, davacının 30 günlük yasal süre içerisinde 14.02.2005 tarihinde kayda giren yenileme dilekçesiyle işbu davayı açtığı anlaşılmaktadır.
Davalı idare, davacının ilk müracaatı üzerine verilen red işleminin 20.10.2004 tarihinde davacıya tebliğ edildiğini, davacının 60 günlük süreye aşarak dava açtığını, davada süre aşımı bulunduğunu ileri sürmüş ise de, davacının bu red işleminin tebliğinden itibaren 2 gün sonra 22.10.2004 tarihinde ihtiyari müracaatta bulunduğu ve 1602 sayılı Kanunun 35/a maddesi gereğince dava açma süresinin durduğu, bu müracaatına verilen red cevabının tebliği olan 15.12.2004 tarihinden itibaren duran sürenin işlemeye başladığı 60 günlük süre içerisinde 16.12.2004 tarihinde dava açıldığı görülmektedir. Kaldı ki davacı ihtiyari müracaatta bulunmamış olsa dahi 20.10.2004 tarihinde tebliğ edilen red işlemine karşı 16.12.2004 tarihinde açmış olduğu davada yine süre aşımı bulunmamaktadır.
926 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununun Gösterge Tabloları başlıklı 137 nci maddesi; Silâhlı Kuvvetlerdeki subayların, astsubaylıktan subay olanların, astsubayların, uzman erbaş ve uzman jandarmaların aylıkları, rütbe, rütbedeki kıdem ve kademe esasına göre saptanır. Astsubaylar hakkındaki gösterge tabloları EK-VIII sayılı cetvelde gösterilmiştir. Yüksek öğrenim yapmış olan astsubayların intibakları; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Genel İdare Hizmetleri Sınıfında aynı yüksek öğrenimi bitirenler için tespit edilen derece ve kademelerden hizmete başlamış kabul edilerek yapılır. Bu intibaklar personelin fakülte, yüksek okul veya meslek yüksek okulunu bitirdiğine dair resmi belgeyi ibraz edip müracaatını yaptığı tarihteki derece ve kademelerine, 2 yıl süreli yüksek öğrenim İçin 1 kademe, 3 yıl süreli yüksek öğrenim için 2 kademe, 4 yıl yüksek öğrenim için 1 derece ilave edilerek yapılır. 2 ve 3 yıl süreli yüksek öğrenimini tamamlayarak intibakları yapılmış olanların, daha sonra lisans öğrenimini tamamlamaları halinde intibak işlemleri bir defaya mahsus olmak üzere tekrar yapılır. Yüksek öğrenimden dolayı bir defadan fazla yapılan intibak işlemleri toplamı 1 dereceden fazla olamaz, 5 yıl ve üzerindeki öğrenimlerin 4 yıldan fazlası İçin kademe verilmez.... hükmündedir.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunun Tesis edilen sınıflar başlıklı 36 ncı maddesi (d) fıkrası; (Yeniden düzenleme: 17.09.2004 - 5234 s. Y. m.1/a) Memuriyette iken veya memuriyetten ayrılarak (87 nci maddeye tabi kurumlarda çalışanlar dahil) üst öğrenimi bitirenler, aynı üst öğrenimi tahsile ara vermeden başlayan ve normal süresi içinde bitirdikten sonra memuriyete giren emsallerinin ulaştıkları derece ve kademeyi aşmamak kaydıyla, bitirdikleri üst öğrenimin giriş derece ve kademesine memuriyette geçirdikleri başarılı hizmet sürelerinin tamamı her yıl bir kademe, her üç yıl bir derece hesabıyla ilave edilmek suretiyle bulunacak derece ve kademeye yükseltilirler. hükmünü amirdir.
Belirtilen mevzuat hükümleri ışığında davacının durumu değerlendirildiğinde, Astsubay statüsünde bulunan davacının tabi olduğu kanunun 926 Sayılı TSK Personel Kanunu olduğu, 926 Sayılı Kanunun 137/c maddesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa yapılan atfın, Astsubay statüsünde bulunan personelin hizmete başlaması bağlamında esas alınacak bir kıyaslama ve ölçüt getirilmesine yönelik olduğu, aksi düşünceyle statü değişikliğine yol açacak bir atıf olmadığı, nitekim hizmet başlangıcı açısından 657 Sayılı Devlet Memurları Kanuna tabi Genel İdare Hizmetleri sınıfından aynı yüksek öğrenimi görmüş olanların tespit edilmiş olan derece ve kademelerinin, Astsubaylar için de gördüğü yüksek öğrenime bağlı olarak esas alınacağı, ancak sonraki aşamalarda derece ve kademe ilerlemelerinin Astsubay statüsüne göre 926 Sayılı Kanun kapsamında yapılacağı, davacıya iki yıllık yüksek öğrenimi bitirmesi nedeniyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca bir kademe daha verilmesine yasal olanak bulunmadığı anlaşılmıştır.
Devlet Memurları ile Astsubaylar arasındaki farklı uygulamanın Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gibi bir görüş ileri sürülebilirse de, Anayasa Mahkemesi kararlarında da belirtildiği üzere, kanun önünde eşitliğin aynı statüde ve benzer durumda olan kişilerin aynı hukuk kurallarına tabi tutulmaları demek olduğu, kanun önünde eşitlik ilkesinin herkesin mutlaka her yönden her zaman aynı kurallara bağlı tutulmasını gerektirmeyeceği gibi aynı statüde olanlara farklı kural ve hükümlerin uygulanmasına da engel teşkil edeceği, Astsubay olan ve 926 sayılı Kanuna tabi olan davacının 657 sayılı Kanuna tabi Devlet Memurları ile aynı statü ve hukuksal durumda olmadığı, bu bağlamda eşitlik ilkesine aykırılıktan söz etmek mümkün değildir.
Sonuç itibariyle Astsubay statüsünde olan davacıya, iki yıllık yüksek okulu bitirmesi nedeniyle 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunun 137 nci maddesi uyarınca bir kademe verilmesi gerektiğinden, ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesine göre bir kademe daha verilmene yasal olarak mümkün bulunmadığından davanın reddine karar vermek gerekmiştir.
Yukarıda açıklanan sebeplerle;
Yasal dayanaktan yoksun DAVANIN REDDİNE, (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy