T.C.
D A N I Ş T A Y
ALTINCI DAİRE
Esas No : 2023/2745
Karar No : 2023/5585
TEMYİZ EDEN (DAVALI) : … Valiliği
VEKİLİ : Av. …
KARŞI TARAF (DAVACI) : … Belediye Başkanlığı - …
VEKİLİ : Av. …
İSTEMİN ÖZETİ : Antalya İli, Döşemealtı İlçesi, … Mahallesi, … ada … parsel ve … ada, … parsel üzerinde, … izin nolu sahada, … erişim nolu 8,33 hektarlık ruhsat sahasının 8,26 hektarlık kısmında maden üretim belgesi alındığından bahisle, söz konusu 8,26 hektarlık alanda ''II-A Grubu Maden (Kalker) Ocağı Projesi'' ile ilgili olarak hazırlanan proje tanıtım dosyasının, olumsuz kurum görüşü nedeniyle ÇED Yönetmeliği'nin 6/4. maddesi gereği süreç sonlandırılarak iadesine ilişkin Antalya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün … tarih ve … sayılı işleminin iptali istemiyle açılan davada, dava konusu işlemin iptali yolunda ... İdare Mahkemesince verilen … tarih ve E:…, K:… sayılı kararın, usul ve hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek bozulması istenilmektedir.
SAVUNMANIN ÖZETİ: Savunma verilmemiştir.
DANIŞTAY TETKİK HAKİMİ …'nun DÜŞÜNCESİ : Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Mahkeme kararının onanması gerektiği düşünülmektedir.
TÜRK MİLLETİ ADINA
Karar veren Danıştay Altıncı Dairesince, Tetkik Hakiminin açıklamaları dinlendikten ve dosyadaki belgeler incelendikten sonra işin gereği görüşüldü:
İdare ve vergi mahkemelerince verilen kararların temyiz yolu ile incelenerek bozulabilmeleri 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 49. maddesinde belirtilen nedenlerden birinin bulunması halinde mümkündür.
... İdare Mahkemesince verilen … tarih ve E:…, K:… sayılı karar ve dayandığı gerekçe hukuk ve usule uygun olup, bozulmasını gerektirecek bir sebep bulunmadığından, temyiz isteminin reddi ile anılan kararın ONANMASINA, dosyanın adı geçen Mahkemeye gönderilmesine, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 20/A-2-(i) maddesi uyarınca, karar düzeltme yolunun kapalı olduğunun duyurulmasına, 06/06/2023 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.