T.C.
DANIŞTAY
DOKUZUNCU DAİRE
Esas No : 2023/2656
Karar No : 2023/6258
TEMYİZ EDEN (DAVACI) : ... İnşaat Turizm Nak. Mad. ve Gıda San. Tic. Ltd. Şti.
VEKİLİ : Av....
KARŞI TARAF (DAVALI) : ... Vergi Dairesi Başkanlığı-...
VEKİLİ : Av....
İSTEMİN KONUSU :Davacı adına, 2010 yılında Başkent Vergi Dairesi Müdürlüğünün ... vergi kimlik numaralı mükellefi ... Yapı Malz. İnş. Oto. San. Tic. Ltd. Şti.'den aldığı faturaların sahte olduğu ve 2010/Aralık döneminden sonraki döneme devreden katma değer vergisi bulunmadığı dikkate alınarak takip eden dönemlere ilişkin beyanların düzeltildiği yolunda düzenlenen vergi inceleme raporuna dayanılarak 2015/Mart, Nisan ve Haziran dönemleri için re'sen tarh edilen katma değer vergisi ile kesilen bir kat vergi ziyaı cezasının kaldırılması istemiyle açılan davayı kabul eden Vergi Mahkemesi kararına yönelik davalı idare tarafından yapılan istinaf başvurusunu; Danıştay Dördüncü Dairesince verilen bozma kararına uyarak yeniden incelemek suretiyle kabul edip, mahkeme kararını kaldırarak davayı reddeden ... Bölge İdare Mahkemesi ... Vergi Dava Dairesinin ... tarih ve E:..., K:... sayılı kararının temyizen incelenerek bozulması istenilmektedir.
TEMYİZ EDENİN İDDİALARI: Kullanılan faturalara konu emtianın gerçekten alındığı, cezalı tarhiyatın soyut ve varsayıma dayalı olduğu iddialarıyla kararın bozulması istenilmektedir.
KARŞI TARAFIN SAVUNMASI: Savunma verilmemiştir.
DANIŞTAY TETKİK HÂKİMİ ...'İN DÜŞÜNCESİ: Temyiz isteminin reddi gerektiği düşünülmektedir.
TÜRK MİLLETİ ADINA
Karar veren Danıştay Dokuzuncu Dairesince, Tetkik Hâkiminin açıklamaları dinlendikten ve dosyadaki belgeler incelendikten sonra gereği görüşüldü:
İleri sürülen iddialar temyize konu Bölge İdare Mahkemesi kararının bozulmasını sağlayacak durumda bulunmadığından, temyiz isteminin reddine ve kararın onanmasına, temyiz isteminde bulunandan 492 sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı (3) sayılı Tarife uyarınca hesaplanacak nispi harcın alınmasına, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 50. maddesi uyarınca, kararın taraflara tebliğini ve bir örneğinin de ... Bölge İdare Mahkemesi ... Vergi Dava Dairesine gönderilmesini teminen dosyanın ...Vergi Mahkemesine gönderilmesine, 26/12/2023 tarihinde kesin olarak oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy