(4628 S. K. m. 4)
RGT: 27.06.2018
RG NO: 30461
Karar No: 7922-1
Karar Tarihi: 22/06/2018
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 22/06/2018 tarihli toplantısında; Shell&Turcas Petrol A.Ş.’nin; DEP/1718-6/24922 sayılı depolama lisansı kapsamında Deniz Mahallesi P.K. 45 Derince-KOCAELİ adresinde faaliyette bulunan Derince Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisine ilişkin depolama tarifesinin ekteki şekilde tadil edilerek onaylanmasına,
karar verilmiştir.
Ek: Shell&Turcas Petrol A.Ş. - Derince Akaryakıt Depolama Ve Dolum Tesisi Depolama Tarifesi
EPDK Onaylı
Depolama Tarifesi
Shell & Turcas Petrol A.Ş.
Derince Terminali
Lisansın Tarih ve Sayısı: 14/08/2008 DEP/1718-6/24922
Tesis Adresi: Deniz Mahallesi P.K.45
Derince/Kocaeli
Tarife Bilgileri
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun ………… tarih ve …………. sayılı Kararı ile …….. tarihinden itibaren uygulanmak üzere onaylanmıştır.
KAPSAM
MADDE 1 - Bu tarife kapsamında aşağıda yer alan petrollere depolama hizmeti verilmesine ilişkin fiyatlandırma ile uygulamaya ilişkin diğer usul ve esasları kapsar:
Tesiste aşağıdaki petroller depolanacaktır.
HAM PETROL
GENEL KULLANIM AMAÇLI AKARYAKITLAR
Yakıt Nafta
Benzin Türleri
X
Gazyağı
Motorin Türleri
X
Fuel Oil Türleri
Biodizel Türleri
ÖZEL KULLANIM AMAÇLI AKARYAKITLAR
Havacılık Yakıtı Türleri
Deniz Motorini Türleri
Denizcilik Yakıtı Türleri
Tarifeye konu hizmet, depolama hizmeti alan kişiye ait petrolün teslim alınması, depolanması ve hizmet alana veya hizmet alan tarafından yetkilendirilen kişilere teslim edilmesini kapsar.
Teslim alma ve/veya teslim etme bedeli akaryakıt türlerine göre, ayrı ayrı ekli fiyat listesine göre uygulanacaktır.
TARİFE METODOLOJİSİ
MADDE 2 - Tarifedeki hizmet bedelleri ve indirimler arz talep hesaplı belirlenmektedir.
HİZMET BEDELLERİ
MADDE 3 - Hizmetlerin ifasında, ekli fiyat listesinde yer alan hizmet bedelleri uygulanır. Bedeller artırılamaz ve indirimlerde yer alan unsur haricinde indirim yapılamaz.
Fiyatlara KDV ayrıca eklenir.
İNDİRİMLER
MADDE 4 - Hizmetlerin ifasında, varsa ekli fiyat listesinde yer alan indirimler uygulanır.
HADLER
MADDE 5 - Petrol Piyasası Kanunu ve ikincil mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere, lisans sahibi; depolanacak akaryakıt miktarı, benzin ve motorin için 5000 m3 ve 180 günden az ise talebi ret eder.
TEKNİK VE İDARİ ÖNLEMLER
MADDE 6 - Kara araçları ile yapılan teslim alma ve teslim etme işlemleri, iş günleri ve mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilir. Acil durumlarda, yazılı olarak talep edilmesi ve depocu tarafından kabul edilmesi halinde mesai saatleri dışında da hizmet verilebilir.
Hizmet alan veya hizmet alan tarafından yetkilendirilen kişiler, tesisin işletme, teknik emniyet ve güvenlik kurallarına uymak zorundadırlar. Aksine hareket sonucu oluşacak zarar ve ziyan hizmet alan tarafından tazmin edilecektir.
FİRE
MADDE 7 - Depolamadan kaynaklanacak fireler depocu tarafından her yıl sonunda hizmet alanların kullanım oranlarına göre hesaplanacaktır. Bu miktar Gümrük Mevzuatı’nda belirtilen limitleri geçemeyecektir.
ÖDEME KOŞULLARI
MADDE 8 - Depocu tesisinde verdiği hizmetlerin bedelini birim fiyatlardan hesapla; aylık KDV’li olarak fatura edecektir. Bu bedeller petrol sahibi şirketin yetkilendirdiği kişi/tüzel kişilikler tarafından ödenebilecektir. Hizmet alan, ödemeyi faturanın ait olduğu günü takip eden 7 gün içinde depocunun göstereceği banka hesaplarına yapacaktır.
Fatura meblağların ödeme süresi taraflar arasında yapılan anlaşmalarda belirtilen şartlara göre yapılacaktır.
Ödemelerin zamanında yapılmaması halinde şirket genel prosedürleri uygulanır.
Ödemelerin zamanında yapılmaması halinde şirket genel prosedürleri gereği hizmetlere son verilecektir.
MÜCBİR SEBEPLER
MADDE 9 - Akaryakıt teslimini ve depolanmasını imkânsızlaştıracak harp hali, isyan, sivil karışıklıklar, düşmanca hareketler ve bu neviden hadiseler, yangın, infilak gibi olaylar, deniz hadiseleri, boru hattı arızalan, ikmali etkileyecek derecede ve önceden görülemeyecek şekilde ortaya çıkan tesisteki onarım çalışmaları, sel, kasırga, heyelan ve zelzele vesair tabii afetler dolayısıyla depolama tesisinin, nakil araçlarının ve rafinerilerin çalışamayacak derecede hasar görmesi, grev, lokavt veya hükümetçe, resmi makamlarca veya mahkemelerce alınacak çalışma, işletme, alım-satım imkanlarını kısmen veya tamamen ortadan kaldıracak, tesisin mülkiyetini etkileyecek veya değiştirecek kararlar, ürün ikmali yapacak tarafların kontrolleri dışında cereyan eden, önceden görmelerine ve tedbir almalarına imkan bulunmayan hadiselerin vukuu halinde taraflar, taahhüt ettiği hizmeti yerine getirmemiş ve/veya geciktirmiş olmaktan sorumlu tutulmayacaklardır.
DİĞER HÜKÜMLER
MADDE 10 - Talepler kapasite kısıtları dahilinde ilk gelen ilk hizmet görür esasına göre karşılanacaktır.
Bu tarife ekli fiyat listesi ile bir bütün olup, yapılabilecek zeyilnamelerde bu tarifenin ayrılmaz parçası sayılacak, zeyilnamedeki değişiklikler başkaca bir karar aranmaksızın tarifeyi değiştirecektir.
EKİ: FİYAT LİSTESİ
FİYAT LİSTESİ
EK - 1
İ- HİZMET BEDELLERİ
A - Günlük “depolama” hizmeti bedeli
Depolanacak Petrol
Ölçü Birimi
Depolama
Hizmeti
Fiyatı
Benzin Türleri
M3
0,49 TL
Motorin Türleri
M3
0,49 TL
B- Hizmet başına alınacak “Teslim Alma” ve/veya “Teslim Etme” hizmeti bedeli
Hizmet Verilecek Petrol
Ölçü
Birimi
Teslim Alma/ Teslim Etme Hizmet Fiyatı
Benzin Türleri
M3
16,00 TL
Motorin Türleri
M3
16,00 TL
İİ- UYGULANACAK İNDİRİM ORANLARI
Bu fiyat listesinde;
A) Depolama hizmeti fiyatlarında;
Benzin ve motorin türlerinde toplam;
12500 m3 ten fazla olan miktarlar için %5 indirim
B) Teslim alma-etme hizmet fiyatlarında;
Benzin ve motorin türlerinde toplam;
120000 m3 ile 180000 m3arası olan miktarlar için %20 indirim 180000 m3 ile 240000 m3arası olan miktarlar için %30 indirim 240000 m3 ile 300000 m3arası olan miktarlar için %40 indirim 300000 m3 ile 360000 m3arası olan miktarlar için %50 indirim 360000 m3 ten fazla olan miktarlar için %73 indirim uygulanır. (¤¤)