23.1.2017
EL
Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
C 22/33
Διάταξη του Γενικού Δικαστηρίου της 1ης Δεκεμβρίου 2016 — Europower κατά Επιτροπής
(Υπόθεση T-383/14) (1)
((Συμβάσεις δημοσίων έργων - Διαδικασία διαγωνισμού - Κατασκευή ενός σταθμού τριπλής συνδυασμένης παραγωγής ενέργειας με αεριοστρόβιλο και συναφείς υπηρεσίες συντήρησης - Απόρριψη της προσφοράς διαγωνιζομένου - Ανάκληση της προσβαλλομένης πράξεως - Κατάργηση της δίκης))
(2017/C 022/45)
Γλώσσα διαδικασίας: η ιταλική
Διάδικοι
Προσφεύγουσα-ενάγουσα: Europower SpA (Μιλάνο, Ιταλία) (εκπρόσωποι: G. Cocco και L. Salomoni, δικηγόροι)
Καθής-εναγομένη: Ευρωπαϊκή Επιτροπή (εκπρόσωποι: αρχικώς L. Cappelletti, F. Moro και L. Di Paolo, στη συνέχεια L. Di Paolo και F. Moro)
Παρεμβαίνουσα υπέρ της καθής-εναγομένης: CPL Concordia Soc. coop. (Concordia Sulla Secchia, Ιταλία) (εκπρόσωπος: A. Penta, δικηγόρος)
Αντικείμενο
Αφενός, προσφυγή, βάσει του άρθρου 263 ΣΛΕΕ, με αίτημα την ακύρωση της αποφάσεως της Επιτροπής της 3ης Απριλίου 2014 με την οποία απορρίφθηκε η προσφορά που είχε υποβάλει η προσφεύγουσα-ενάγουσα στο πλαίσιο του διαγωνισμού JRC IPR 2013 C04 0031 OC, για την κατασκευή και συντήρηση σταθμού τριπλής συνδυασμένης παραγωγής ενέργειας με αεριοστρόβιλο στις εγκαταστάσεις του Κοινού Κέντρου Ερευνών της Επιτροπής (JRC) στην Ispra (Ιταλία) (ΕΕ 2013/S 137-237146), της αποφάσεως της Επιτροπής με την οποία ανατέθηκε η σύμβαση στη CPL Concordia και όλων των συναφών, προγενέστερων ή συνακόλουθων, πράξεων, στις οποίες περιλαμβάνεται και η ενδεχόμενη απόφαση έγκρισης της σύμβασης, καθώς και της ίδιας της σύμβασης, όπως και της απόφασης της Επιτροπής να απορρίψει την αίτηση της προσφεύγουσας για πρόσβαση στα έγγραφα της διαδικασίας του διαγωνισμού, και, αφετέρου, αγωγή, βάσει του άρθρου 268 ΣΛΕΕ, με αίτημα την αποκατάσταση της ζημίας που η προσφεύγουσα-ενάγουσα υποστηρίζει ότι υπέστη.
Διατακτικό
Το Γενικό Δικαστήριο διατάσσει:
1)
Καταργεί τη δίκη.
2)
Απορρίπτει ως προδήλως απαράδεκτο το αίτημα της CPL Concordia Soc. coop. για απόρριψη του αιτήματος καταργήσεως της δίκης.
3)
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρει τα δικαστικά έξοδά της καθώς και τα δικαστικά έξοδα της Europower SpA, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων της διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων.
4)
Η CPL Concordia φέρει τα δικαστικά έξοδά της τόσο για την παρούσα δίκη όσο και για τη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων.
(1) EE C 235 της 21.7.2014.
Full & Egal Universal Law Academy