Avis juridique important
Πράξεις γιά την προσχώρηση του Βασιλείου της Ισπανίας και της Πορτογαλικής Δημοκρατίας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, Πράξη για τους όρους προσχώρησης του Βασιλείου της Ισπανίας και της Πορτογαλικής Δημοκρατίας και για τις προσαρμογές των συνθηκών, Μέρος τέταρτο: Τα μεταβατικά μέτρα, Τίτλος ΙΙ: Τα μεταβατικά μέτρα που αφορούν την Ισπανία, Κεφάλαιο 3: Γεωργία, Τμήμα ΙΙ: Διατάξεις για ορισμένες κοινές οργανώσεις αγορών, Ενότητα 2: Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, Άρθρο 99
Επίσημη Εφημερίδα αριθ. L 302 της 15/11/1985 σ. 0055
Αρθρο 99
(1) Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων αριθ. L 302 της 15ης Νοεμβρίου 1985.
1.Με την επιφύλαξη του δευτέρου εδαφίου, το Βασίλειο της Ισπανίας μπορεί, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 1986, να διατηρήσει τις εθνικές παραχωρήσεις αποκλειστικών δικαιωμάτων υπέρ των γαλακτοπαραγωγικών σταθμών, όσον αφορά την εμπορία του νωπού παστεριωμένου γάλακτος που παράγεται στην Ισπανία.
Αυτές οι παραχωρήσεις αποκλειστικών δικαιωμάτων δεν μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο στην ελεύθερη διάθεση στο εμπόριο στην Ισπανία του νωπού παστεριωμένου γάλακτος που εισάγεται προερχόμενο από τα παρόντα κράτη μέλη.
2. Το Βασίλειο της Ισπανίας ανακοινώνει στην Επιτροπή, το αργότερο τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία της προσχώρησης, τα μέτρα που λαμβάνει κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 1.
Top