(4734 S. K. m. 40, 54, 63, 65)
Toplantı No: 2011/014
Gündem No: 16
Karar Tarihi: 14.02.2011
Karar No: 2011-UH.III-690
Şikayetçi: Ce-Ha Yemek Hiz. Tem. Sağlık Otomasyon İnş. Tic. Ltd. Şti., Ofis Kışla Caddesi Zafer 2 Apt. No:1 Kat.1 DİYARBAKIR
İhaleyi yapan idare: Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baştabipliği, Elazığ Yolu 10. Km Üçkuyular Mevkisi TOKİ Karşısı DİYARBAKIR
Başvuru tarih ve sayısı: 27.01.2011 / 5402
Başvuruya konu ihale: 2010/504151 İhale Kayıt Numaralı "2010 - 2011 Mali Yılları 14 Aylık Malzeme Dahil Yemek Pişirme,dağıtım ve Sonrası Hizmet Alımı" İhalesi
Kurumca Yapılan İnceleme ve Değerlendirme: 09.02.2011 tarih ve B.07.6.KİK.0.08.00.00-101.04-.H.(03.78).(0139)./2011-4E sayılı Esas İnceleme Raporunda;
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baştabipliği tarafından 08.11.2010 tarihinde açık ihale usulü ile yapılan “2010 - 2011 Mali Yılları 14 Aylık Malzeme Dahil Yemek Pişirme, Dağıtım ve Sonrası Hizmet Alımı” ihalesine ilişkin olarak Ce-Ha Yemek Hiz. Tem. Sağlık Otomasyon İnş. Tic. Ltd. Şti.’nin 27.01.2011 tarih ve 5402 sayı ile Kurum kayıtlarına alınan 27.01.2011 tarihli dilekçe ile itirazen şikayet başvurusunda bulunduğu,
İdare tarafından gönderilen ihale işlem dosyasının incelenmesinden;
4734 sayılı Kanunun 54 üncü maddesinin onuncu fıkrasının (c) bendi gereğince itirazen şikayet başvurusunun reddine,
Karar verilmesinin uygun olacağı hususlarına yer verilmiştir.
Karar:
Esas İnceleme Raporu ve ekleri incelendi:
İtirazen şikayet dilekçesinde özetle; söz konusu ihaleye yönelik olarak 06.12.2010 tarihinde yapılan şikayet başvurusu üzerine 03.01.2011 tarih ve 2011/UH.III-7 sayılı Kamu İhale Kurulu kararı ile düzeltici işlem kararı verildiği, ancak idarece düzeltici işlem kararı uygulanmayarak ihalenin iptal edildiği, iptal kararının hukuka uygun olmadığı iddia edilmektedir.
İptal gerekçeleri ile sınırlı olarak yapılan inceleme sonucunda aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir:
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği tarafından 27.10.2010 tarihinde açık ihale usulü ile yapılan “2010 - 2011 Mali Yılları 14 Aylık Malzeme Dahil Yemek Pişirme, Dağıtım ve Sonrası Hizmet Alımı” ihalesine ilişkin olarak Ce-Ha Yemek Hiz. Tem. Sağlık Otomasyon İnş. Tic. Ltd. Şti.’nin 22.11.2010 tarihinde yaptığı şikayet başvurusunda yer verilen “söz konusu ihalede 1 inci ve 2 nci avantajlı teklif olarak belirlenen firmalar tarafından verilen teklif fiyatlarının, diğer istekliler tarafından sunulan teklif tutarları ile idarece belirlenen yaklaşık maliyetin oldukça altında olduğu, verilecek hizmetin niteliği açısından idari ve teknik şartnamede belirtilen kriterleri karşılayıp karşılamadığı hususunda aşırı düşük teklif sorgulaması yapılması gerektiği” iddiasına ilişkin olarak 03.01.2011 tarih ve 2011/UH.III-7 sayılı Kamu İhale Kurulu Kararı ile düzeltici işlem kararı verilmiştir.
Ancak, Sağlık Bakanlığının 09.11.2010 tarih ve 4599 sayılı kararına istinaden 20.12.2010 tarihinde, mevcut Diyarbakır Devlet Hastanesi Baştabipliğinin statüsü kaldırılarak Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine entegre edilerek tek Başhekimlik tarafından yürütülmeye başlandığı, mevcut ihalenin niteliği ve sayısının değişmesi gerektiği ve Kamu yararı gözetilerek yeniden ihaleye çıkılmak üzere 19.01.2011 tarihinde ihalenin iptaline karar verildiği ve düzeltici işlem kararının uygulanmadığı görülmüştür.
4734 sayılı Kamu İhale Kanunun “İhalenin karara bağlanması ve onaylanması” başlıklı 40 ıncı maddesinde; “37 ve 38 inci maddelere göre yapılan değerlendirme sonucunda ihale, ekonomik açıdan en avantajlı teklifi veren isteklinin üzerinde bırakılır.
Ekonomik açıdan en avantajlı teklif, sadece fiyat esasına göre veya fiyat ile birlikte işletme ve bakım maliyeti, maliyet etkinliği, verimlilik, kalite ve teknik değer gibi fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenir. Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirleneceği ihalelerde, ihale dokümanında bu unsurların parasal değerleri veya nispi ağırlıkları belirlenir.
Bu Kanunun 63 üncü maddesine göre ihale dokümanında yerli istekliler lehine fiyat avantajı sağlanacağı belirtilen ihalelerde, bu fiyat avantajı da uygulanmak suretiyle ekonomik açıdan en avantajlı teklif belirlenerek ihale sonuçlandırılır.
En düşük fiyatın ekonomik açıdan en avantajlı teklif olarak değerlendirildiği ihalelerde, birden fazla istekli tarafından aynı fiyatın teklif edildiği ve bunların da ekonomik açıdan en avantajlı teklif olduğu anlaşıldığı takdirde, ikinci fıkrada belirtilen fiyat dışındaki unsurlar dikkate alınmak suretiyle ekonomik açıdan en avantajlı teklif belirlenerek ihale sonuçlandırılır.
İhale komisyonu gerekçeli kararını belirleyerek, ihale yetkilisinin onayına sunar. Kararlarda isteklilerin adları veya ticaret unvanları, teklif edilen bedeller, ihalenin tarihi ve hangi istekli üzerine hangi gerekçelerle yapıldığı, ihale yapılmamış ise nedenleri belirtilir.
İhale yetkilisi, karar tarihini izleyen en geç beş iş günü içinde ihale kararını onaylar veya gerekçesini açıkça belirtmek suretiyle iptal eder.
İhale; kararın onaylanması halinde geçerli, iptal edilmesi halinde ise hükümsüz sayılır.” hükmü yer almaktadır.
Aynı Kanunun “İhalelere yönelik başvurular” başlıklı 54 üncü maddesinde;
“… Başvurular üzerine ihaleyi yapan idare veya Kurum tarafından gerekçeli olarak;
a) İhale sürecinin devam etmesine engel oluşturacak ve düzeltici işlemle giderilemeyecek hukuka aykırılığın tespit edilmesi halinde ihalenin iptaline,
b) İdare tarafından düzeltme yapılması yoluyla giderilebilecek ve ihale sürecinin kesintiye uğratılmasına gerek bulunmayan durumlarda, düzeltici işlem belirlenmesine,
c) Başvurunun süre, usul ve şekil kurallarına uygun olmaması, usulüne uygun olarak sözleşme imzalanmış olması veya şikayete konu işlemlerde hukuka aykırılığın tespit edilememesi veya itirazen şikayet başvurusuna konu hususun Kurumun görev alanında bulunmaması hallerinde başvurunun reddine, karar verilir. Kurumun görev alanında bulunmaması hali hariç, itirazen şikayet başvurusunun reddedilmesi durumunda, başvuru teminatı yatırılan hallerde teminatın gelir kaydedilmesine de karar verilir. …” hükmü yer almaktadır
Sağlık Bakanlığının 09.11.2010 tarih ve 4599 sayılı kararı ile 20.12.2010 tarihinden itibaren Diyarbakır Devlet Hastanesinin ihaleyi yapan idare olan Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baştabipliği idaresi altında faaliyet gösterdiği, şikayete konu ihalenin 19.01.2011 tarihinde idarece iptal edildiği anlaşılmaktadır.
Diyarbakır Devlet Hastanesi ve Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinin tek Baştabiplik idaresi altında faaliyet gösterecek olması nedeni ile alım konusu hizmet ile ilgili ihalenin yeniden yapılarak hizmetin aynı yükleniciye gördürülmesinin alım konusu hizmetin niteliğinin sağlanması ve kaynakların verimli kullanılması bakımından daha uygun olacağı göz önüne alındığında, incelenen ihalenin bu gerekçe ile iptal edilmesinin yerinde olduğu sonucuna varılmıştır.
Açıklanan nedenlerle, 4734 sayılı Kanunun 65 inci maddesi uyarınca bu kararın tebliğ edildiği veya tebliğ edilmiş sayıldığı tarihi izleyen 60 gün içerisinde Ankara İdare Mahkemelerinde dava yolu açık olmak üzere;
Anılan Kanunun 54 üncü maddesinin onuncu fıkrasının (c) bendi gereğince itirazen şikayet başvurusunun reddine,
Oybirliği ile karar verildi. (¤¤)