(4734 S. K. m. 38, 54, 65) (Kamu İhale Genel Tebliği m. 79)
Toplantı No: 2011/044
Gündem No: 47
Karar Tarihi: 06.06.2011
Karar No: 2011-UH.I-1874
Şikayetçi: MACARA SARRAFİYE ELEK. TEMZ. GIDA HİZMET ALIM NAK. İNŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ., Cumhuriyet Caddesi 49/B Yağlıdere/GİRESUN
İhaleyi yapan idare: YAĞLIDERE BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ, Merkez Mah. Cumhuriyet Cad. 72 28610 Yağlıdere/GİRESUN
Başvuru tarih ve sayısı: 10.05.2011 / 23812
Başvuruya konu ihale: 2011/43863 İhale Kayıt Numaralı "2011 MALİ YILI 8 AYLIK 7+1 SIKIŞTIRMALI 7 PERSONEL İLE ÇÖP TOPLAMA TEMİZLİK HİZMETİ ALIMI İŞİ" İhalesi
Kurumca Yapılan İnceleme ve Değerlendirme: 30.05.2011tarih ve B.07.6.KİK.0.06.00.00-101.04-.H.(15.27).(0203)./2011-25E sayılı Esas İnceleme Raporunda;
Yağlıdere Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından 12.04.2011 tarihinde açık ihale usulü ile yapılan “2011 Mali Yılı 8 Aylık 7+1 Sıkıştırmalı 7 Personel İle Çöp Toplama Temizlik Hizmeti Alımı İşi” ihalesine ilişkin olarak Macara Sarrafiye Elek. Tem. Gıda Hizmet Alım Nak. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin 03.05.2011 tarihinde yaptığı şikayet başvurusunun, idarenin 03.05.2011 tarihli yazısı ile reddi üzerine, başvuru sahibinin 10.05.2011 tarih ve 23812 sayı ile Kurum kayıtlarına alınan 09.05.2011 tarihli dilekçe ile itirazen şikayet başvurusunda bulunduğu,
İdare tarafından gönderilen bilgi ve belgelerin incelenmesinden;
4734 sayılı Kanunun 54 üncü maddesinin onuncu fıkrasının (b) bendi gereğince düzeltici işlem belirlenmesine,
Karar verilmesinin uygun olacağı hususlarına yer verilmiştir.
Karar:
Esas İnceleme Raporu ve ekleri incelendi:
İtirazen şikayet dilekçesinde özetle; ihale üzerinde bırakılan istekli tarafından teklif edilen fazla çalışma ücretlerinin teklif edilmesi gereken asgari tutarı karşılamadığı ve yapılan aşırı düşük teklif açıklamalarının mevzuata uygun olmadığı iddia edilmektedir.
Başvuru sahibinin iddialarının değerlendirilmesi sonucunda aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir:
İdari şartnamenin “İhale konusu işe ilişkin bilgiler” başlıklı 2 nci maddesinde, işin fiziki miktar ve türünün; 7 personel ile 8 aylık çöp toplama hizmet alımı şeklinde düzenlendiği; “Teklif fiyata dahil masraflar” başlıklı 25 nci maddesinde; 3 personelin ulusal bayram ve genel tatil günlerinde 31,5 gün, 1 şoförün ise 10,5 gün çalışacağına; çöp toplama hizmetinde çalışacak personelin toplam 888 saat, şoförün ise 296 saat fazla çalışma yapacağına; yüklenicinin yemek bedeli olarak her personel için aylık 26 gün üzerinden brüt 7,50 TL’yi nakdi olarak ödeyeceğine; nitelikleri teknik şartnamede belirlenen giyim eşyalarının personele ayni olarak verileceğine; kısa vadeli sigorta kolları prim oranının % 1,5 olduğuna ilişkin düzenlemelerin yapıldığı; “İşe başlama ve iş bitirme tarihi” başlıklı 48 inci maddesinde; “48.3. İşin süresi 245 takvim günüdür.”, sözleşme tasarısının 9 ncu maddesinde; “9.1. İşe başlama tarihi 01.05.2011, işi bitirme tarihi 31.12.2011’dir.” düzenlemesinin yer aldığı görülmüştür.
İdari şartnamede yer alan bu düzenlemeler dikkate alınarak yapılan hesaplama neticesinde, ihale konusu hizmet alımı için teklif edilmesi gereken asgari işçilik maliyet toplamının (ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışacak personel ödenecek ücret, fazla çalışma ücreti ve yemek bedeli dahil, giyim bedeli hariç) 78.545,76 TL olduğu tespit edilmiştir.
İhale üzerinde bırakılan Kar-Tuğ Tem. Gıda İnş. Elekt. San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin aşırı düşük teklif sorgulaması üzerine yaptığı yazılı açıklamada teklif edilmesi gereken asgari işçilik maliyeti için 74.510,83 TL, çöp toplama aracı için 34.344,00 TL, giyim bedeli için 1.609,00 TL, firma karı için 4.672,97 TL bedel öngördüğü tespit edilmiştir.
Kamu İhale Genel Tebliğinin “Hizmet alımı ihalelerinde aşırı düşük tekliflerin değerlendirilmesi” başlıklı 79 uncu maddesinde; “79.4. İhale komisyonu tarafından, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihaleleri ile personel çalıştırılmasına dayalı olmamakla birlikte ihale dokümanında personel sayısının belirlendiği ve haftalık çalışma saatinin tamamının idarede kullanılacağı hizmet alımı ihalelerinde asgari işçilik maliyeti, sözleşme giderleri ve genel giderler ile varsa malzeme ve diğer maliyet kalemleri, bunlar dışında kalan hizmet alımı ihalelerinde ise ihale dokümanında belirtilen teklif fiyata dahil giderler dikkate alınmak suretiyle tekliflerin değerlendirilmesi yapılarak 4734 sayılı Kanunun 38 inci maddesi uyarınca teklifi aşırı düşük görülen isteklilerden işin niteliğine göre ihale komisyonunca belirlenen önemli teklif bileşenleri ile ilgili açıklama istenecektir. İdarelerce aşırı düşük tekliflere yönelik açıklama istenmesine ilişkin yazıda, teklifte önemli olduğu tespit edilen bileşenlerin belirtilmesi ve açıklama için isteklilere üç (3) iş gününden az olmamak üzere makul bir süre verilmesi gerekmektedir.
79.5. Aşırı düşük teklif sorgulaması sonucunda; (79.4.2.) maddesine uygun açıklamada bulunmayan, açıklamaları teknik şartnameye aykırı hususlar içeren veya teklif tutarı, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihalelerinde asgari işçilik maliyeti ve % 3 oranındaki sözleşme giderleri ile genel giderleri, personel çalıştırılmasına dayalı olmamakla birlikte ihale dokümanında personel sayısının belirlendiği ve haftalık çalışma saatinin tamamının idarede kullanılacağı hizmet alımı ihalelerinde ise asgari işçilik maliyeti ve ilgili mevzuatı uyarınca hesaplanacak sözleşme giderlerini karşılamayan isteklilerin teklifleri gerekçeleri belirtilmek suretiyle reddedilecektir.” açıklaması yer almaktadır.
Yukarıda yer verilen Tebliğ açıklamasından anlaşılacağı üzere, personel çalıştırılmasına dayalı olmamakla birlikte ihale dokümanında personel sayısının belirlendiği ve haftalık çalışma saatinin tamamının idarede kullanılacağı hizmet alımı ihalelerinde tekliflerin, asgari işçilik maliyetinin dikkate alınarak değerlendirilmesi ve aşırı düşük tekliflerin buna göre belirlenmesi, aşırı düşük teklif sorgulaması sonucunda da, teklif tutarları asgari işçilik maliyetini karşılamadığı tespit edilen isteklilerin tekliflerinin reddedilmesi gerekmektedir.
İhale üzerinde bırakılan isteklinin toplam teklif tutarının kar hariç yaklaşık maliyet tutarının üzerinde olduğu görülmekle birlikte, birim fiyat teklif cetveli üzerinde yapılan inceleme neticesinde, işçilik ücretleri için teklif edilen tutarın, ihale dokümanında yapılan düzenlemelere göre teklif edilmesi gereken asgari işçilik maliyetinin altında olduğu tespit edildiğinden, anılan isteklinin teklifinin aşırı düşük teklif olarak belirlenmesinde mevzuata aykırılık bulunmamaktadır.
İhale üzerinde bırakılan isteklinin aşırı düşük teklif açıklamaları incelendiğinde, fazla çalışma ücreti için teklif edilen 5,15 TL’nin, teklif edilmesi gereken bir saatlik asgari fazla çalışma ücreti tutarı olan 6,67 TL’nin altında olduğu, bu nedenle de işçilik ücretleri için teklif edilen toplam tutarın, asgari işçilik maliyetini karşılamadığı tespit edildiğinden, ihale üzerinde bırakılan isteklinin teklifinin değerlendirme dışı bırakılması gerekmektedir.
Diğer taraftan, başvuru sahibinin işçilik ücretleri için teklif ettiği tutarın asgari işçilik maliyetini karşıladığı ve toplam teklif fiyatının kar hariç yaklaşık maliyet tutarının üzerinde olduğu anlaşıldığından, anılan istekliye aşırı düşük teklif sorgulaması yapılmasına gerek bulunmamaktadır.
Sonuç olarak, yukarıda mevzuata aykırılıkları belirtilen işlemlerin düzeltici işlemle giderilebilecek nitelikte işlemler olduğu tespit edildiğinden, Kar-Tuğ Tem. Gıda İnş. Elekt. San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin teklifinin değerlendirme dışı bırakılması ve bu aşamadan sonraki işlemlerin mevzuata uygun olarak yeniden gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
Açıklanan nedenlerle, 4734 sayılı Kanunun 65 inci maddesi uyarınca bu kararın tebliğ edildiği veya tebliğ edilmiş sayıldığı tarihi izleyen 60 gün içerisinde Ankara İdare Mahkemelerinde dava yolu açık olmak üzere;
Anılan Kanunun 54 üncü maddesinin onuncu fıkrasının (b) bendi gereğince düzeltici işlem belirlenmesine,
Oyçokluğu ile karar verildi.
KARŞI OY
Başvuru sahibinin dilekçesinde özetle; ihale üzerinde bırakılan istekli tarafından teklif edilen fazla çalışma ücretlerinin teklif edilmesi gereken asgari tutarı karşılamadığı ve yapılan aşırı düşük teklif açıklamalarının mevzuata uygun olmadığı, iddia edilmekte ve itirazen şikayet başvurusunun Kurumumuzca incelenerek gereğinin yapılması istenmektedir.
Anılan Kurul kararı ile; “…İhale üzerinde bırakılan isteklinin toplam teklif tutarının kar hariç yaklaşık maliyet tutarının üzerinde olduğu görülmekle birlikte, birim fiyat teklif cetveli üzerinde yapılan inceleme neticesinde, işçilik ücretleri için teklif edilen tutarın, ihale dokümanında yapılan düzenlemelere göre teklif edilmesi gereken asgari işçilik maliyetinin altında olduğu tespit edildiğinden, anılan isteklinin teklifinin aşırı düşük teklif olarak değerlendirilerek, ihale üzerinde bırakılan isteklinin teklifinin değerlendirme dışı bırakılması…..” denilerek, “düzeltici işlem belirlenmesine” karar verilmiştir.
İncelemeye konu ihalede;
İdari şartnamenin “İhale konusu işe ilişkin bilgiler” başlıklı 2 nci maddesinde, işin fiziki miktar ve türünün; 7 personeli ile 8 aylık çöp toplama hizmet alımı şeklinde düzenlendiği; “Teklif fiyata dahil masraflar” başlıklı 25 nci maddesinde; 3 personelin ulusal bayram ve genel tatil günlerinde 31,5 gün, 1 şoförün ise 10,5 gün çalışacağına; çöp toplama hizmetinde çalışacak personelin toplam 888 saat, şoförün ise 296 saat fazla çalışma yapacağına; yüklenicinin yemek bedeli olarak her personel için aylık 26 gün üzerinden brüt 7,50 TL’yi nakdi olarak ödeyeceğine; nitelikleri teknik şartnamede belirlenen giyim eşyalarının personele ayni olarak verileceğine; kısa vadeli sigorta kolları prim oranının % 1,5 olduğuna ilişkin düzenlemelerin yapıldığı; “İşe başlama ve iş bitirme tarihi” başlıklı 48 inci maddesinde; “48.3. İşin süresi 245 takvim günüdür.”,
İdari şartnamede yer alan bu düzenlemeler dikkate alınarak yapılan hesaplama neticesinde, ihale konusu hizmet alımı için teklif edilmesi gereken asgari işçilik maliyet toplamının (ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışacak personel ödenecek ücret, fazla çalışma ücreti ve yemek bedeli dahil, giyim bedeli hariç) 78.545,76 TL olduğu, tespit edilmiştir.
İhale üzerinde bırakılan Kar-Tuğ Tem. Gıda İnş. Elekt. San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin aşırı düşük teklif sorgulaması üzerine yaptığı yazılı açıklamada teklif edilmesi gereken asgari işçilik maliyeti için 74.510,83 TL, çöp toplama aracı için 34.344,00 TL, giyim bedeli için 1.609,00 TL, firma karı için 4.672,97 TL bedel öngördüğü tespit edilmiştir.
Kurul tarafından İhale üzerinde bırakılan isteklinin asgari işçilik maliyeti için teklif ettiği tutarın 78.545,76 TL’nın altında olduğu gerekçesiyle teklifinin değerlendirme dışı bırakıldığına karar verilmiştir.
İhale üzerinde bırakılan isteklinin teklif ettiği bedel 116.561,27 TL’dır. İdare yaklaşık maliyetini personel ücreti, yakıt bakım onarım giderleri, araç maliyeti ve %5 kar olmak üzere 134.045,46 TL olarak belirlemiştir. yaklaşık maliyet hesap cetvelindeki bileşenler üzerinden karsız yaklaşık maliyet’in 116.561,27 TL olduğu tespit edilmiştir.
Kamu İhale Genel Tebliğinin “Hizmet alımı ihalelerinde aşırı düşük tekliflerin değerlendirilmesi” başlıklı 79 uncu maddesinde; “79.4. İhale komisyonu tarafından, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihaleleri ile personel çalıştırılmasına dayalı olmamakla birlikte ihale dokümanında personel sayısının belirlendiği ve haftalık çalışma saatinin tamamının idarede kullanılacağı hizmet alımı ihalelerinde asgari işçilik maliyeti, sözleşme giderleri ve genel giderler ile varsa malzeme ve diğer maliyet kalemleri, bunlar dışında kalan hizmet alımı ihalelerinde ise ihale dokümanında belirtilen teklif fiyata dahil giderler dikkate alınmak suretiyle tekliflerin değerlendirilmesi yapılarak 4734 sayılı Kanunun 38 inci maddesi uyarınca teklifi aşırı düşük görülen isteklilerden işin niteliğine göre ihale komisyonunca belirlenen önemli teklif bileşenleri ile ilgili açıklama istenecektir. İdarelerce aşırı düşük tekliflere yönelik açıklama istenmesine ilişkin yazıda, teklifte önemli olduğu tespit edilen bileşenlerin belirtilmesi ve açıklama için isteklilere üç (3) iş gününden az olmamak üzere makul bir süre verilmesi gerekmektedir.
Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihalelerinde, kar hariç yaklaşık maliyet tutarının üzerindeki teklifler aşırı düşük teklif olarak kabul edilmeyecektir.”
79.5. Aşırı düşük teklif sorgulaması sonucunda; (79.4.2.) maddesine uygun açıklamada bulunmayan, açıklamaları teknik şartnameye aykırı hususlar içeren veya teklif tutarı, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihalelerinde asgari işçilik maliyeti ve % 3 oranındaki sözleşme giderleri ile genel giderleri, personel çalıştırılmasına dayalı olmamakla birlikte ihale dokümanında personel sayısının belirlendiği ve haftalık çalışma saatinin tamamının idarede kullanılacağı hizmet alımı ihalelerinde ise asgari işçilik maliyeti ve ilgili mevzuatı uyarınca hesaplanacak sözleşme giderlerini karşılamayan isteklilerin teklifleri gerekçeleri belirtilmek suretiyle reddedilecektir.” düzenlemesi bulunmaktadır.
İdare, ihale üzerinde kalan istekliden aşırı düşük teklif açıklaması istemiştir.
İhale üzerinde kalan isteklinin teklif ettiği bedelin 116.736,08 TL olduğu, bu teklif bedelinin karsız (116.561,27 TL) yaklaşık maliyetin üzerinde olduğu bu sebeple bu istekliden yukarda zikredilen Kamu İhale Genel Tebliğinin 79.4. ve 79.5 maddeleri gereğince kıyasen (ihale üzerinde kalan istekliden) aşırı düşük teklif açıklaması istenmemesi gerekmektedir.
Her ne kadar idarece, ihale üzerinde kalan istekliden aşırı düşük teklif açıklaması istenmiş ise de; aslında bu istekliden yukarıdaki Tebliğ düzenlemeleri gereğince aşırı düşük teklif sorgulaması istenmemesi gerekmektedir. zira ihale üzerinde kalan isteklinin teklif ettiği bedel kar hariç yaklaşık maliyetin üzerinde olduğu için aşırı düşük değildir. Bu sebeple sorgulama yapılmaması gerekmektedir.
Açıklanan nedenlerle; incelemeye konu ihalede “itirazen şikayet başvurusunun reddine” karar verilmesi gerektiği gerekçesiyle “düzeltici işlem belirlenmesine ilişkin” karara katılmıyorum. (¤¤)