(4734 S. K. m. 54, 65) (Kamu İhale Genel Tebliği m. 79)
Toplantı No : 2014/006
Gündem No : 14
Karar Tarihi : 20.01.2014
Karar No : 2014-UH.II-363
Şikayetçi: Temelli Grup Taah. Hizmetleri Dış Tıc. Ltd. Şti., ANKARA YOLU CAD. TÜZE İŞ MERKEZİ NO:36/15 BURSA
İhaleyi Yapan Daire: Sgk Bursa İl Müdürlüğü, Demirtaşpaşa Mah. İnönü Cad. No:114 Osmangazi/Bursa 16050 BURSA
Başvuru Tarih ve Sayısı: 26.12.2013/40976
Başvuruya Konu İhale: 2013/168366 İhale Kayıt Numaralı "Sgk Bursa İl Müdürlüğü Sürücü Ve Teknik Personel" İhalesi
Kurumca Yapılan İnceleme ve Değerlendirme: Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından 12.12.2013 tarihinde açık ihale usulü ile yapılan “SGK Bursa İl Müdürlüğü Sürücü ve Teknik Personel” ihalesine ilişkin olarak Temelli Grup Taah. Hizmetleri Dış Tic. Ltd. Şti.nin 16.12.2013 tarihinde yaptığı şikâyet başvurusunun, idarenin 19.12.2013 tarihli yazısı ile reddi üzerine, başvuru sahibince 26.12.2013 tarih ve 40976 sayı ile Kurum kayıtlarına alınan 24.12.2013 tarihli dilekçe ile itirazen şikâyet başvurusunda bulunulmuştur.
Başvuruya ilişkin olarak 2013/4892 sayılı şikâyet dosyası kapsamında yapılan inceleme neticesinde esas inceleme raporu tanzim edilmiştir.
Karar: Esas inceleme raporu ve ekleri incelendi.
İtirazen şikâyet dilekçesinde özetle, ihale üzerinde bırakılan isteklinin teklif etmiş olduğu tutarın, ihalede teklif edilmesi gereken asgari işçilik maliyetini karşılamadığı ve teklifinin değerlendirme dışı bırakılması gerektiği iddialarına yer verilmiştir.
Başvuru sahibinin iddialarının değerlendirilmesi sonucunda aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir:
Başvuru konusu alıma ilişkin düzenlenen İdari Şartname’nin “Teklif fiyata dahil olan giderler” başlıklı 25 inci maddesi “25.1. Taahhüdün yerine getirilmesine ilişkin iş mevzuatı gereğince tesis edilmiş ve edilecek her çeşit işçi sigortasına ait primler ile sigorta, vergi, resim, harç giderleri ve bu işle ilgili olarak firma tarafından diğer merciler nezdinde yapılacak teşebbüs ve işlemler sırasında ödenecek her türlü hukuki ve cezai sorumluluk teklif edilecek fiyata dahildir.
25.2.25.1. maddesinde yer alan gider kalemlerinde artış olması ya da benzeri yeni gider kalemlerinin oluşması hallerinde, teklif edilen fiyatın bu tür artış ya da farkları karşılayacak payı içerdiği kabul edilir. Yüklenici, bu artış ve farkları ileri sürerek herhangi bir hak talebinde bulunamaz.
25.3.Teklif fiyata dahil olan diğer giderler aşağıda belirtilmiştir:
25.3.1. İşin süresi ve personel sayısı dikkate alınarak ilgili mevzuatına göre hesaplanacak işçilik ücreti:
01/01/2014 ile 31/12/2014 tarihleri arasında;
6 Adet Bilgisayar Teknik Destek Personeli için Brüt Asgari Ücretin %50 fazlası,
10 Adet Sürücü için Brüt Asgari Ücretin %25 fazlası,
1 Adet Elektrik Teknik Destek Personeli için Brüt Asgari Ücretin %25 fazlası,
1 Adet Isıtma-Soğutma Teknik Destek Personeli için Brüt Asgari Ücretin %25 fazlası,
1 Adet Metal-Ahşap İşleri Teknik Destek Personeli için Brüt Asgari Ücretin %25 fazlası,
1 Adet Alçı-Boya İşleri Teknik Destek Personeli için Brüt Asgari Ücretin %25 fazlası olacaktır.
25.3.2. Yemek, yol ve giyecek giderleri:
Tüm personelin günlük yol ücreti brüt 5,60 TL olmak üzere ayda 26 kez nakdi olarak verilecektir. Ücret bordrosunda gösterilecektir.
Tüm personelin günlük yemek ücreti brüt 6,00 TL olmak üzere ayda 26 kez nakdi olarak verilecektir. Ücret bordrosunda gösterilecektir.
25.3.3. Bu madde boş bırakılmıştır.
25.3.4. Bu madde boş bırakılmıştır.
25.4.Sözleşme konusu işin bedelinin ödenmesi aşamasında doğacak Katma Değer Vergisi (KDV), ilgili mevzuatı çerçevesinde İdare tarafından yükleniciye ayrıca ödenir.
25.5. Kısa vadeli sigorta prim oranları belirtilecektir.
Tüm personel için 19/01/2013 tarihli ve 28533 Sayılı Resmi Gazete'ye yayımlanan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 6385 Sayılı Kanunun 9.maddesi gereği Kısa Vadeli Sigorta Kolları Prim Oranı %2 olarak belirlenmiş olup, buna göre işlem yapılması.” şeklinde düzenlenmiştir.
Kurum tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sigorta Primleri Genel Müdürlüğünden asgari işçilik maliyet hesabında işveren sigorta prim oranı içerisinde yer alan her bir sigorta koluna ait prim oranının nasıl hesaplanması gerektiği hususunda görüş istenilmiş, anılan Genel Müdürlükten gelen yazıda “…yuvarlamanın her bir işlem sonucunda bulunan rakam üzerinden yapılması gerekmektedir. Öte yandan, Kurumumuza ödenecek sigorta prim tahakkuku oluşturulurken, belirlenen prime esas kazanç tutarı üzerinden, gerek işveren gerekse sigortalı hisseleri 5510 sayılı Kanunun 81 inci maddesinde belirtilen her bir sigorta koluna ait prim oranına göre ayrı ayrı hesaplanması gerekmektedir… ” denilmiştir.
İdari Şartname’nin “Teklif fiyata dahil olan giderler” başlıklı 25 inci maddesi dikkate alındığında teklif edilmesi gereken asgari işçilik maliyeti (6 personel için asgari ücretin %50 fazlası, 14 personel için asgari ücretin %25 fazlası üzerinde ödenecek işçilik ücretleri ile 20 personele nakdî olarak ödenecek yol ve yemek bedeli ile bunlara ilişkin %3 sözleme ve genel gider dahil) 498.246,24.-TL’dir. Teklif bedelini doğrudan etkileyen başka bir maliyet unsurunun (giyim, sarf malzemesi vb.) ihale dokümanında yer almadığı tespit edilmiştir.
Asgari ücretin %50 fazlası üzerinden ödeme yapılacak bilgisayar teknik destek personeli için teklif edilmesi gereken birim fiyatın 2.301,58.-TL, asgari ücretin %25 fazlası üzerinden ödeme yapılacak sürücü, elektrik teknik destek personeli, ısıtma-soğutma teknik destek personeli, metal-ahşap işleri teknik destek personeli ve alçı-boya işleri teknik destek personeli için teklif edilmesi gereken birim fiyatın ise 1.979,36.-TL olduğu görülmektedir.
İhale üzerinde bırakılan isteklinin 498.245,52.-TLtutarındaki teklifi ekinde yer alan birim fiyat teklif cetvelinde, asgari ücretin %50 fazlası üzerinden ödeme yapılacak toplam 6 bilgisayar teknik destek personeli için teklif edilmesi gereken birim fiyatın 2.301,57.-TL olarak hesaplandığı ve teklif tutarının 498.246,24.-TL olarak hesaplanan asgari işçilik maliyetinin (6 personelx12 ay) 0,72.-TL altında kaldığı, dolayısıyla bahse konu istekliye ait teklifin değerlendirme dışı bırakılması gerektiği anlaşılmıştır.
Sonuç olarak, yukarıda mevzuata aykırılığı belirlenen ihale işlemlerinin düzeltici işlemle giderilebilecek nitelikte işlemler olduğu tespit edildiğinden, ihale üzerinde bırakılan istekliye ait teklifin değerlendirme dışı bırakılması ve bu aşamadan sonraki ihale işlemlerinin mevzuata uygun olarak yeniden gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
Açıklanan nedenlerle 4734 sayılı Kanun'un 65'inci maddesi uyarınca bu kararın tebliğ edildiği veya tebliğ edilmiş sayıldığı tarihi izleyen 60 gün içerisinde Ankara İdare Mahkemelerinde dava yolu açık olmak üzere,
Anılan Kanun'un 54'üncü maddesinin onuncu fıkrasının (b) bendi gereğince düzeltici işlem belirlenmesine,
Oybirliği ile karar verildi. (¤¤)