(4734 S. K. m. 54, 65)
Toplantı No: 2011/005
Gündem No: 36
Karar Tarihi: 17.01.2011
Karar No: 2011-UH.I-277
Şikayetçi: Hilal Tekstil İnşaat Gıda ve İth. Mad. San. Tic. Ltd. Şti., Kasımpaşa Mah. Belediye İşhanı No:10 Bozöyük/BİLECİK
İhaleyi yapan idare: Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Beşiktaş Mah. Necati Önen Cad. No:50 BİLECİK
Başvuru tarih ve sayısı: 23.12.2010 / 54538
Başvuruya konu ihale: 2010/544980 İhale Kayıt Numaralı "Aşçılık,temizlik ve Berber Hizmeti Alımı" İhalesi
Kurumca Yapılan İnceleme ve Değerlendirme: 13.01.2011 tarih ve B.07.6.KİK.0.06.00.00-101.04-.H.(40.80).(0203)./2010-68E sayılı Esas İnceleme Raporunda;
Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 09.12.2010 tarihinde açık ihale usulü ile yapılan “Aşçılık, temizlik ve berber hizmeti alımı” ihalesine ilişkin olarak Hilal Tekstil İnşaat Gıda ve İth. Mad. San. Tic. Ltd. Şti.’nin 15.12.2010 tarihinde yaptığı şikayet başvurusunun, idarenin 17.12.2010 tarihli yazısı ile reddi üzerine, başvuru sahibinin 23.12.2010 tarih ve 54538 sayı ile Kurum kayıtlarına alınan 22.12.2010 tarihli dilekçe ile itirazen şikayet başvurusunda bulunduğu,
İdare tarafından gönderilen bilgi ve belgelerin incelenmesinden;
4734 sayılı Kanunun 54 üncü maddesinin onuncu fıkrasının (a) bendi gereğince, ihalenin iptaline,
Karar verilmesinin uygun olacağı hususlarına yer verilmiştir.
Karar:
Esas İnceleme Raporu ve ekleri incelendi:
İtirazen şikayet dilekçesinde özetle; ihale dokümanında işin süresinin 01.01.2011-31.12.2011 tarihleri arasında 365 gün olarak belirlendiği, Kamu İhale Genel Tebliğinin 78.12 nci maddesinden anlaşılacağı üzere birim fiyat teklif cetvelinde işin süresinin 12 ay olarak yer alması gerekirken, ihale dokümanı kapsamında verilen birim fiyat teklif cetvelinde işin süresinin 365 gün olarak yazılmasından dolayı tekliflerini gün üzerinden vermek zorunda kaldıkları, ayrıca idari şartnamede yapılan düzenleme gereği asgari ücretin % 30 fazlası ücret ödenmesi öngörülen personel için resmi tatil ve ulusal bayram günlerinde çalışma öngörülmesine karşın, söz konusu personele resmi tatil ve ulusal bayram günlerinde çalışmaları karşılığında ödenecek ücret için birim fiyat teklif cetvelinde ayrı satır açılmamasının da mevzuata aykırı olduğu, sonuç olarak birim fiyat teklif cetvelinin mevzuata aykırı olması nedeniyle tekliflerini sağlıklı şekilde hazırlayamadıkları iddia edilmektedir.
Başvuru sahibinin iddialarının değerlendirilmesi sonucunda aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir:
İdari şartnamenin “İhale konusu işe ilişkin bilgiler” başlıklı 2 nci maddesinde, işin adının; “Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü aşçılık, temizlik ve berber hizmeti alımı”, fiziki miktar ve türünün; “5 temizlikçi, 2 aşçı, 7 aşçı yardımcısı ve 1 berber olmak üzere toplam 15 kişi” şeklinde düzenlendiği,
“Teklif fiyata dahil masraflar” başlıklı 25 nci maddesinde; “25.3.1. Çalıştırılacak vasıflı personelden 2 aşçıya brüt asgari ücretin % 30 fazlası ücret ödenecektir. Çalışma yapılması öngörülen resmi tatil ve ulusal bayram günleri 5,5 gün olup, bu günlerde 15 işçi çalışacaktır.
25.3.2. Personele ödenecek yemek ücreti günlük brüt 4,70 TL, yol ücreti günlük brüt 2,50 TL olarak hesaplanacaktır. Bir aydaki yol ve yemek ücreti aylık 26 gün üzerinden hesaplanacaktır.
Yüklenici tarafından verilecek giyim eşyalarının sayı vasıfları aşağıdaki şekilde olacaktır: Temizlik işçilerine ve berbere; 2 adet iş önlüğü, aşçılara; 2 adet iş gömleği, 2 adet iş pantolonu, 2 çift çizme ve 1 adet kep.
25.3.5. Personelin iş kazaları ve meslek hastalıkları sigortası prim oranı %1 olarak tespit edilmiştir.” düzenlemesinin,
“İşe başlama ve iş bitirme tarihi” başlıklı 48 inci maddesinde; “48.3. İşin süresi 365 takvim günüdür.”, Sözleşme Tasarısının 9 ncu maddesinde; “9.1. İşe başlama tarihi 01.01.2011, işi bitirme tarihi 31.12.2011’dir.” düzenlemesinin yer aldığı görülmüştür.
İdari şartnamede yer alan bu düzenlemeler dikkate alınarak yapılan hesaplama neticesinde, ihale konusu hizmet alımı için teklif edilmesi gereken asgari işçilik maliyet toplamının (yemek ve yol bedeli dahil, giyim bedeli hariç) 219.158,52 TL olduğu tespit edilmiştir.
Kamu İhale Genel Tebliğinin “Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarında teklif fiyata dahil olacak giderler” başlıklı 78 nci maddesinde; “78.12. İdari şartnamede, işin başlangıç tarihinin ayın ilk gününden ve/veya bitiş tarihinin ayın son gününden farklı bir tarih olarak belirlendiği işlerde, işin başlangıç ayına ait kişi başına asgari işçilik maliyeti; başlangıç tarihinden ayın son gününe kadarki gün sayısı ve işin bitiş tarihinden bir önceki ayın son gününe kadarki gün sayısı dikkate alınarak hesaplanacaktır. Kalan aylara ait teklif edilmesi gereken asgari maliyet toplamı işçilik hesaplama modülü üzerinden hesaplanacak ve bu iki tutar toplanarak işin tamamına ait teklif edilmesi gereken asgari maliyet toplamı bulunacaktır. Ancak başlangıç tarihi, ayın 2 nci günü ve işin başlangıç ayının gün sayısı 31 olan işlerde, işin başlangıç tarihi ayın ilk gününden farklı olmakla birlikte başlangıç tarihi ile ayın son günü arasında 30 günlük bir süre kaldığından, işin başlangıç ayına ait asgari işçilik maliyeti için ayrı bir hesaplama yapılmayacak, işçilik hesaplama modülünde 30 gün üzerinden hesaplama yapıldığından başlangıç ayı için ayrı bir işlem gerekmeyecektir.” açıklaması yer almaktadır.
Başvuruya konu ihalede, işin başlangıç tarihinin 01.01.2011, bitiş tarihinin 31.12.2011 olarak belirlendiği, işin süresinin de bu tarihler arasındaki 365 takvim gününü kapsadığı anlaşılmaktadır. Kamu İhale Genel Tebliğinin yukarıda yer verilen açıklamalarından anlaşılacağı üzere, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarında birim fiyat teklif cetvelinin gün üzerinden teklif alınacak şekilde düzenlenmesi, ancak işin başlangıç tarihinin ayın ilk gününden veya işin bitiş tarihinin ayın son gününden farklı bir gün olarak belirlenmesi durumunda söz konusu olmaktadır. Bunun dışında, işin başlangıç tarihinin ayın ilk gününden ve işin bitiş tarihinin ayın son gününden farklı belirlenmediği personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarında, birim fiyat teklif cetvelinin tekliflerin ay üzerinden alınmasını sağlayacak şekilde düzenlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, teklif edilmesi gereken asgari günlük ücretten daha düşük bir “günlük ücret” öngörmeden ihale dokümanına göre teklif edilmesi gereken asgari işçilik maliyet toplamına ulaşmak mümkün olamayacaktır.
Diğer taraftan, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarında kullanılacak olan birim fiyat teklif cetveli Standart Formuna ait 3 no’lu dipnotta, farklı ücret grupları için tatil günlerinde çalışma öngörülüyorsa her biri için ayrı satır açılacağı açıklaması yer almaktadır.
İdari şartnamede, çalıştırılacak 2 aşçıya brüt asgari ücretin % 30 fazlası ücret ödeneceğine ilişkin düzenleme yapıldığı görülmüştür. İdare tarafından doldurularak isteklilere verilen birim fiyat teklif cetvelinde 15 personel için öngörülen teklife esas çalışma sürelerinin 365 gün olarak belirlendiği, brüt asgari ücretin % 30 fazlası ücret ödeneceği belirtilen 2 aşçıya resmi tatil ve ulusal bayram günlerinde çalışmaları karşılığında ödenecek ücret için ayrı satır açılmadığı tespit edilmiştir.
İhale dokümanında işin başlangıç ve bitiş tarihlerine ilişkin olarak yapılan düzenlemeler dikkate alındığında, işin başlangıç tarihinin ayın ilk gününden ve işin bitiş tarihinin ayın son gününden farklı belirlenmediği anlaşılan ihalede, birim fiyat teklif cetvelinde işin süresinin 12 ay olarak belirlenmesi gerekirken 365 gün olarak belirlendiği, brüt asgari ücretin %30 fazlası ücret ödenmesi öngörülen 2 aşçıya resmi tatil ve ulusal bayram günlerinde çalışmaları karşılığında ödenecek ücret için birim fiyat teklif cetvelinde ayrı satır açılması gerekirken ayrı satır açılmadığı, sonuç olarak birim fiyat teklif cetvelinin mevzuata uygun olarak hazırlanmadığı tespit edilmiştir. Bu durumda, idare tarafından hazırlanan birim fiyat teklif cetveli esas alınarak hesaplanan teklif edilmesi gereken asgari işçilik maliyeti toplamının 222.253,32 TL, birim fiyat teklif cetvelinin mevzuatın öngördüğü şekilde hazırlanması durumunda hesaplanacak teklif edilmesi gereken asgari işçilik maliyeti toplamının 219.158,52 TL olduğu tespit edilmiştir.
Başvuru sahibinin teklif edilmesi gereken asgari işçilik maliyet toplamını Kamu İhale Genel Tebliğinde yapılan açıklamalara göre hesaplayarak teklifini vermesi gerektiği ileri sürülebilirse de, isteklilerin tekliflerini idare tarafından hazırlanan birim fiyat teklif cetvelini esas alarak vermek zorunda oldukları dikkate alındığında, teklif edilmesi gereken asgari günlük ücretten daha düşük bir “günlük ücret” öngörmeden mevzuata göre teklif edilmesi gereken asgari işçilik maliyet toplamına ulaşmak mümkün olmadığından, birim fiyat teklif cetvelinin mevzuata uygun olarak hazırlanmamasının isteklilerin sağlıklı teklif hazırlamalarına engel teşkil ettiği sonucuna ulaşılmıştır. Bu nedenle, başvuruya konu ihalenin iptal edilmesi gerektiği anlaşılmıştır.
Sonuç olarak, yukarıda mevzuata aykırılıkları belirtilen işlemlerin düzeltici işlemle giderilemeyecek nitelikte işlemler olduğu tespit edildiğinden, ihalenin iptali gerekmektedir.
Açıklanan nedenlerle, 4734 sayılı Kanunun 65 inci maddesi uyarınca bu kararın tebliğ edildiği veya tebliğ edilmiş sayıldığı tarihi izleyen 60 gün içerisinde Ankara İdare Mahkemelerinde dava yolu açık olmak üzere;
Anılan Kanunun 54 üncü maddesinin onuncu fıkrasının (a) bendi gereğince, ihalenin iptaline,
Oybirliği ile karar verildi. (¤¤)