(4734 S. K. m. 5, 54, 65) (Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği m. 40)
Toplantı No: 2012/027
Gündem No: 24
Karar Tarihi: 14.05.2012
Karar No: 2012-UY.II-2055
Şikayetçi: Danış Yapı Madencilik Nakliye Petrol Gıda Oto Tamiri Ve Yedek Parça San. Ve Tic. Ltd. Şti., Beşevler Mah. Beşevler Cad. No: 205 BURSA
İhaleyi yapan idare: Karayolları Genel Müdürlüğü Bursa 14. Bölge Müdürlüğü, 152 Evler Mah. Ankara Yolu Cad. No:286 16330 BURSA
Başvuru tarih ve sayısı: 25.04.2012 / 15918
Başvuruya Konu İhale: 2012/7243 İhale Kayıt Numaralı "Ayvacık-Edremit- Havran Devlet Yolu Km:58+000-79+510,70 Arası B.S.K. (Bitümlü Sıcak Karışım)" İhalesi
Kurumca Yapılan İnceleme ve Değerlendirme: 09.05.2012 tarih ve B.07.6.KİK.0.07.00.00-101.04-.Y.(1656).(0224)./2012-31E sayılı Esas İnceleme Raporunda;
Karayolları Genel Müdürlüğü Bursa 14. Bölge Müdürlüğü tarafından 28.02.2012 tarihinde açık ihale usulü ile yapılan “Ayvacık-Edremit- Havran Devlet Yolu Km:58+000-79+510,70 Arası B.S.K. (Bitümlü Sıcak Karışım)” ihalesine ilişkin olarak Danış Yapı Madencilik Nakliye Petrol Gıda Oto Tamiri ve Yedek Parça San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin 06.04.2012 tarihinde yaptığı şikâyet başvurusunun, idarenin 16.04.2012 tarihli yazısı ile reddi üzerine, başvuru sahibinin 25.04.2012 tarih ve 15918 sayı ile Kurum kayıtlarına alınan 25.04.2012 tarihli dilekçe ile itirazen şikâyet başvurusunda bulunduğu,
İdare tarafından gönderilen bilgi ve belgelerin incelenmesinden;
4734 sayılı Kanunun 54 üncü maddesinin onuncu fıkrasının (b) bendi gereğince düzeltici işlem belirlenmesine,
Karar verilmesinin uygun olacağı hususlarına yer verilmiştir.
Karar:
Esas İnceleme Raporu ve ekleri incelendi:
İtirazen şikâyet dilekçesinde özetle; tekliflerinin "anahtar teknik personel olarak gösterilen Mehmet Şerif Albayrak'ın ihale ilan tarihinden geriye doğru bir yıllık dönemde farklı işyeri sicil numaralarında kayıtlı olduğu" gerekçesiyle değerlendirme dışı bırakıldığı, ancak Mehmet Şerif Albayrak'ın söz konusu dönem içerisinde tam zamanlı olarak yalnızca Danış Yapı Mad. Nak. Pet. Gıda Oto Tam. ve Yedek Parça San. ve Tic. Ltd. Şti. bünyesinde çalıştığı, anılan kişinin bilgisi dışında daha önce çalışmış olduğu tüzel kişilik tarafından SGK çıkış işlemlerinin gerçekleştirilmediği, bu durum fark edilir edilmez ilgili SGK İl Müdürlüğü'ne başvurularak 1116787 ve 1102091 sicil nolu SGK hizmet kayıtlarının iptal ettirildiği iddiasına yer verilmiştir.
A- Başvuru sahibinin iddialarının değerlendirilmesi sonucunda aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir:
İhale ilan tarihi olan 25.01.2012 tarihi itibarıyla yürürlükte bulunan Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin “İsteklinin organizasyon yapısı ve personel durumuna ilişkin belgeler” başlıklı 40 ncı maddesinde;“(1) İdarece yeterlik kriteri olarak anahtar teknik personele ilişkin belgelerin istenildiği hallerde, ilk ilan veya davet tarihinden geriye doğru en az bir yıl boyunca gerçek veya tüzel kişiliğin ticari faaliyette bulunduğu yerde kesintisiz şekilde ve işin niteliğine uygun olarak idarece öngörülen sayıda mühendis veya mimar çalıştırması ve bu durumun belgelendirilmesi şartı aranır. Bu şart aynı pozisyon için tek bir mühendis veya mimar ile tevsik edilebileceği gibi farklı mühendis veya mimarlarla da tevsik edilebilir. Yıl içinde toplam olarak otuz günü aşmayan kesintiler, kesinti olarak kabul edilmez.
(2) İhale konusu işin yaklaşık maliyetinin % 30’undan daha az tutarda olan işlerle ilgili meslek alanlarından anahtar teknik personel istenemez. Aynı mimarlık ve mühendislik alanı için sadece bir anahtar teknik personel istenebilir.
(3) İdarece yeterlik kriteri olarak anahtar teknik personele ilişkin belgelerin istenildiği hallerde, öngörülebilecek mimar veya mühendis anahtar teknik personelin sayısı, yaklaşık maliyeti eşik değerin;
a) Onda biri ile eşik değerin yarısına kadar olan işlerde en fazla bir,
b) Yarısı ile eşik değer arasında olan işlerde en fazla iki,
c) Üzerinde olan işler ile yeterlikleri tespit edilenler arasından belli sayıda adayın davet edilmesinin öngörüldüğü belli istekliler arasında ihale usulüyle yapılan ihalelerde en fazla üç,
olarak istenebilir.
(4) Anahtar teknik personelin ilgili meslek odasına kayıtlı olması zorunludur. Bu personelin mezuniyetinden itibaren geçecek süre en fazla beş yıl olarak öngörülebilir. Bu sürenin sağlandığı hususu mezuniyet belgesi ile, odaya kayıtlı olduğu hususu ilgili meslek odası üye kayıt belgesiyle, aday veya isteklinin bünyesinde çalıştığı hususu ise Sosyal Güvenlik Kurumu onaylı “Hizmet Bildirimi” ile tevsik edilir. Anahtar teknik personel şartının aynı meslek alanına ilişkin farklı kişiler bildirilmek suretiyle karşılanması halinde, bu kişilerin tamamının mezuniyet belgelerinin sunulması zorunludur.
(5) Anahtar teknik personel olarak bildirilenlerden, başvuru veya ihale tarihi itibarıyla aday veya istekli bünyesinde çalışmakta olan mimar ve mühendisler, aday veya isteklinin bünyesinde çalıştıklarına ve ihale konusu işte isteklinin anahtar teknik personeli olarak çalışacaklarına ilişkin yazılı beyanlarını verirler.
(6) Anahtar teknik personel olarak bildirilenlerden, başvuru veya ihale tarihi itibarıyla aday veya istekli bünyesinde çalışmakta olanlar, aday veya isteklinin bünyesinde görev yaptıkları süre boyunca, başka bir gerçek veya tüzel kişide çalışamazlar.
(7) Yukarıda belirtilen niteliklere sahip gerçek kişi istekliler, şahıs şirketi ortakları, limited şirketlerde müdürlük görevini yürüten ortaklar, anonim şirketlerin yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyeleri, murahhas müdür ve genel müdür ortakları, ortak girişimlerin ise gerçek kişi ortakları ve tüzel kişi ortaklarının yukarıda sayılan unvanları taşıyan gerçek kişi ortaklarının, anahtar teknik personel olarak bildirilmesi durumunda, isteklinin bünyesinde çalıştığına dair belge aranmaz. Gerçek kişi istekliler hariç, bu kişilerin tüzel kişilikteki görev ve/veya ortaklık süreleri, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından düzenlenen belge ile tevsik edilir.
(8) İş ortaklığında, ortaklık oranına bakılmaksızın, pilot ve diğer ortaklara ait anahtar teknik personelin tamamı değerlendirilir.” hükmü,
Kamu İhale Genel Tebliğinin “İsteklinin organizasyon yapısına ve personel durumuna ilişkin belgeler” başlıklı 37 nci maddesinde;
“37.1.Uygulama Yönetmeliğinin “İsteklinin organizasyon yapısına ve personel durumuna ilişkin belgeler” başlıklı 40 ıncı maddesi uyarınca, aday veya isteklilerden anahtar teknik personel istenilmesi durumunda aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.
37.1.1.İsteklilerin/Adayların, teklifleri/başvuruları kapsamında, ilk ilan/davet tarihinden geriye doğru en az bir yıl boyunca ticari faaliyette bulundukları yerde kesintisiz şekilde ve işin niteliğine uygun olarak idarece öngörülen sayıda mühendis veya mimar çalıştırdıklarını belgelendirmeleri gerekmektedir. Anahtar teknik personelin, ilk ilan/davet tarihinden geriye doğru bir yıl içinde, sigortalı hizmet listesindeki eksik gün sayısı toplamı otuz günü aşamaz.
37.1.2.Anahtar teknik personel bakımından, ticari faaliyette bulunulan yer olarak, ticari işletmelerde ticaret sicilinde kayıtlı merkez veya şube adresi, esnaf ve sanatkârlar için ise sicilde kayıtlı adres kabul edilecektir.
37.1.3.İstekliler/Adaylar, teklifleri/başvuruları kapsamında; ihale/ön yeterlik tarihi itibari ile ticari faaliyette bulundukları yerde çalıştırdıkları anahtar teknik personelin listesini (Standart Form-KİK025.3/Y) sunacaklardır. Ayrıca adı geçen standart formun ekinde, ilk ilan/davet tarihinden geriye doğru en az bir yıl boyunca ticari faaliyette bulunulan yerde çalıştırılan anahtar teknik personele ilişkin “Geriye Doğru Bir Yıllık Dönem İçinde Çalıştırılan Anahtar Teknik Personel Listesi” (Standart Form-KİK025.4/Y) ve anahtar teknik personel listesinde (Standart Form-KİK025.3/Y) bildirilen mühendis/mimar tarafından düzenlenen, Anahtar Teknik Personel Beyannamesi (Standart Form-KİK025.2/Y) yer alacaktır.
37.1.4.Anahtar teknik personel listesinde (Standart Form-KİK025.3/Y) bildirilen mühendis/mimarların; mezuniyet belgelerinin, ilgili meslek odasına kayıtlı olduklarını gösterir üye kayıt belgelerinin, ilgisine göre Sosyal Güvenlik Kurumu onaylı; “Hizmet Bildirimi” veya personelin işe alındığını gösteren belgelerin adı geçen liste ekinde sunulması gerekmektedir.
37.1.5.“Geriye Doğru Bir Yıllık Dönem İçinde Çalıştırılan Anahtar Teknik Personel Listesi” (Standart Form-KİK025.4/Y) ekinde, listedeki personele ilişkin mezuniyet belgeleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu onaylı “Hizmet Bildirimi”nin yer alması gereklidir.
37.1.6. Anahtar teknik personelin mezuniyetinden itibaren geçecek süre en fazla beş yıl olarak öngörülebilecek olup, idarelerce bu süreden daha az bir süre de öngörülebilir. Anahtar teknik personelde, belli bir süre benzer işte çalışma ve lisansüstü eğitim yapmış olma koşulunun aranmaması gerekmektedir. Anahtar teknik personelin mezuniyetinde itibaren geçecek süre belirlenirken kıst olarak (ay ve gün) hesaplama yapılmayacaktır. Örneğin 1/9/2011 tarihinde yapılan bir ihalede, dokümanda anahtar teknik personel için mezuniyetinden itibaren geçecek sürenin 5 yıl olarak öngörülmesi durumunda, 1/10/2006 tarihinde mezun olan bir mühendis anahtar teknik personel olarak bildirilebilecektir.
37.1.7. Yönetmeliğin 40 ıncı maddesinin yedinci fıkrasındaki; “Yukarıda belirtilen niteliklere sahip gerçek kişi istekliler, şahıs şirketi ortakları, limited şirketlerde müdürlük görevini yürüten ortaklar, anonim şirketlerin yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyeleri, murahhas müdür ve genel müdür ortakları, ortak girişimlerin ise gerçek kişi ortakları ve tüzel kişi ortaklarının yukarıda sayılan unvanları taşıyan gerçek kişi ortaklarının, anahtar teknik personel olarak bildirilmesi durumunda, isteklinin bünyesinde çalıştığına dair belge aranmaz. Gerçek kişi istekliler hariç, bu kişilerin tüzel kişilikteki görev ve/veya ortaklık süreleri, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından düzenlenen belge ile tevsik edilir.” hükmünde yer alan, “limited şirketlerde müdürlük görevini yürüten ortaklar” ibaresinden, temsil yetkisi verilen müdür veya müdürler anlaşılması gerekmektedir. Tüzel kişilerin yukarıda sayılan görev veya unvandaki kişiler dışındaki mühendis veya mimar ortakların anahtar teknik personel olarak gösterilebilmesi için bu kişilerin isteklinin bünyesinde çalıştığının sosyal güvenlik kurumu onaylı belgeler ile tevsik edilmesi zorunludur. Anahtar teknik personel olarak şahıs şirketi ortakları, limited şirketlerde müdürlük görevini yürüten ortaklar, anonim şirketlerin yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyeleri, murahhas müdür ve genel müdür ortakların bildirilmesi durumunda; ilk ilan veya davet tarihinden geriye doğru en az bir yıldır, ilgisine göre söz konusu görevlerde bulunan ve/veya ortak olan kişilerin, anahtar teknik personel niteliğini haiz olduklarının ve görev ve/veya ortaklık sürelerinin belgelendirilmesi zorunlu olup ayrıca bu kişilerin Anahtar Teknik Personel Beyannamesi (Standart Form-KİK025.2/Y) sunmaları gerekmektedir.
37.1.8.Gerçek kişi aday veya isteklinin, anahtar teknik personel listesinde kendisini bildirmesi durumunda, liste ekinde mezuniyet belgesi ve ilgili meslek odasına kayıtlı olduklarını gösterir üye kayıt belgesi yer alacak olup kendisi için Anahtar Teknik Personel Beyannamesi (Standart Form-KİK025.2/Y) sunmasına gerek bulunmamaktadır. Ancak bu durumda da anahtar teknik personel olan gerçek kişi istekliler, Yönetmeliğin 40 ıncı maddesinin altıncı fıkrası uyarınca anahtar teknik personel olarak görev yaptıkları süre boyunca başka gerçek veya tüzel kişi bünyesinde çalışamayacaklardır. Ayrıca, bir adet anahtar teknik personel istenen ihalelerde, gerçek kişinin anahtar teknik personel olarak kendisini bildirmesi durumunda, “Geriye Doğru Bir Yıllık Dönem İçinde Çalıştırılan Anahtar Teknik Personel Listesi”ni de sunmasına gerek bulunmamaktadır.
37.1.9.Anahtar teknik personel istenen ihalelerde, aday veya isteklilerce başvuru veya tekliflerinde sunmaları gereken belgelere ilişkin olarak hazırlanan örnek durum aşağıda verilmektedir:
Örnek durum:
İhale ilanı: 10.8.2011
İhale tarihi: 10.9.2011
İstenen anahtar teknik personel: 1 inşaat mühendisi ve 1 makine mühendisi
X şirketinde 10.9.2011 tarihi itibarıyla çalışan anahtar teknik personel: inşaat mühendisi A ve makine mühendisi B
İnşaat mühendisi A’nın işe giriş tarihi 1.6.2011
Makine mühendisi B’nin işe giriş tarihi: 1.4.2007
İnşaat mühendisi A’dan önce çalışan inşaat yüksek mühendisi D’nin çalıştığı tarihler: 12.4.2009-17.5.2011
Söz konusu örnek duruma göre X şirketi teklifi kapsamında aşağıdaki belgeleri sunacaktır:
1- İhale tarihi itibari ile merkezinde çalıştırdığı anahtar teknik personelin listesi, (Standart Form-KİK025.3/Y) (Bu listede inşaat mühendisi A ve makine mühendisi B bildirilecektir.)
2- Anahtar teknik personel listesi ekinde; inşaat mühendisi A ve makine mühendisi B’nin mezuniyet belgeleri, oda kayıt belgeleri, inşaat mühendisi A’nın Haziran 2011 ile Temmuz 2011 aylarına ait ve düzenlenmiş ise Ağustos 2011 ayına ait hizmet bildirimi, makine mühendisi B’nin Ağustos 2010 ayından Temmuz 2011 ayına kadar (Ağustos 2010 ayı ve Temmuz 2011 ayı dahil) ve düzenlenmiş ise Ağustos 2011 ayına ait hizmet bildirimleri ile bu kişilerin anahtar teknik personel beyannameleri (Standart Form-KİK025.2/Y)
3- “Geriye Doğru Bir Yıllık Dönem İçinde Çalıştırılan Anahtar Teknik Personel Listesi” (Standart Form-KİK025.4/Y) (Bu listede inşaat mühendisi A, inşaat yüksek mühendisi D ve makine mühendisi B bildirilecektir.)
4- “Geriye Doğru Bir Yıllık Dönem İçinde Çalıştırılan Anahtar Teknik Personel Listesi” ekinde inşaat yüksek mühendisi D’nin mezuniyet belgesi ve bu kişiye ait Ağustos 2010 ayından Mayıs 2011 ayına kadar olan (Ağustos 2010 ve Mayıs 2011 ayları dahil) hizmet bildirimleri.” açıklaması bulunmaktadır.
Başvuruya konu ihaleye ait idari şartnamenin 7.5.2 nci maddesinde; “1 Adet Anahtar Teknik Personel (İnşaat Mühendisi beş yıl deneyimli) istenilmektedir.
İsteklinin; ticari faaliyette bulunduğu yerde, ilk ilan tarihinden geriye doğru en az bir yıl boyunca kesintisiz şekilde ve işin niteliğine uygun olarak, yukarıda belirtilen sayı ve nitelikte anahtar teknik personeli çalıştırması ve bu durumu belgelendirmesi gereklidir. Bu personel için mezuniyetinden itibaren geçirilmesi gereken sürenin sağlandığı hususu; mezuniyet belgesi ile, odaya kayıtlı olduğu hususu ilgili meslek odası üye kayıt belgesiyle, aday veya isteklinin bünyesinde çalıştığı hususu ise Sosyal Güvenlik Kurumu onaylı "Hizmet Bildirimi" ile tevsik edilir. Anahtar teknik personel şartının aynı meslek alanına ilişkin farklı kişiler bildirilmek suretiyle karşılanması halinde, bu kişilerin tamamının mezuniyet belgelerinin sunulması zorunludur.
Anahtar teknik personel olarak bildirilenlerden, başvuru veya ihale tarihi itibarıyla aday veya istekli bünyesinde çalışmakta olan mimar ve mühendisler, aday veya isteklinin bünyesinde çalıştıklarına ve ihale konusu işte isteklinin anahtar teknik personeli olarak çalışacaklarına ilişkin yazılı beyanlarını verirler.” düzenlemesine yer verilmiştir.
İdarece gönderilen ihale işlem dosyasının incelenmesi sonucunda, incelemeye konu ihaleye 20 teklif verildiği, başvuru sahibi Danış Yapı Madencilik Nakliye Petrol Gıda Oto Tamiri ve Yedek Parça San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin teklifinin; “anahtar teknik personel olarak gösterilen şahsın, ihale ilan tarihinden geriye doğru bir yıllık dönem içerisinde isteklinin ticaret sicilinde kayıtlı, faaliyette bulunduğu merkez işyeri adresi dışında birden fazla işyerinde çalıştığı” gerekçesiyle değerlendirme dışı bırakıldığı anlaşılmıştır.
Başvuru sahibinin teklif dosyası incelendiğinde; Mehmet Şerif Albayrak’ın anahtar teknik personel olarak gösterildiği, teklif dosyası kapsamında KİK025.1/Y anahtar teknik personel listesi formu, KİK025.3/Y anahtar teknik personel listesi, anahtar teknik personel beyannamesi ve geriye doğru bir yıllık dönem içinde çalıştırılan anahtar teknik personel listesinin sunulduğu görülmüş olup, söz konusu kişiye ait mezuniyet belgesi ve meslek odası üye kayıt belgesinden idari şartnamenin 7.5.2 nci maddesinde istenilen deneyim süresini sağladığı anlaşılmıştır.
Ayrıca, teklif ekindeki sigortalı hizmet listelerinden, anahtar teknik personel olarak gösterilen kişinin ilan tarihinden geriye doğru bir yıllık dönem içerisinde kesintisiz olarak Danış Yapı Madencilik Nakliye Petrol Gıda Oto Tamiri ve Yedek Parça San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin bünyesinde çalıştığı görülmüştür.
Bununla birlikte, ihale komisyonunca tekliflerin değerlendirilmesi aşamasında anahtar teknik personel olarak gösterilen kişiye ait SGK hizmet dökümünün incelenmesi sonucunda, 2011/1- 2011/7 dönemlerinde Danış Yapı Madencilik Nakliye Petrol Gıda Oto Tamiri ve Yedek Parça San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin yanı sıra 1102091 numaralı işyerinde de çalıştığı belirlenmiştir.
Her ne kadar, başvuru sahibinin itirazen şikayet dilekçesinin ekinde, 1102091 numaralı işyeri tarafından yapılan SSK ödemelerinin Mehmet Şerif Albayrak’ın bilgisi dışında yapıldığına ve 24.09.2010 tarihinden itibaren yapılan ödemelerin iptal edilmesi talebine ilişkin SGK Manisa İl Müdürlüğü’ne hitaben yazılmış dilekçeye ve iptal edilen ödemeleri gösteren SSK Sigortalı Hizmet Dökümüne yer verilmiş ise de, tekliflerin isteklilerin teklif dosyası kapsamında sundukları belgeler ve ihale tarihi itibariyle mevcut durum üzerinden değerlendirilmesi gerektiğinden, Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin 40 ıncı maddesinin altıncı fıkrasında aranılan ilk ilan veya davet tarihinden geriye doğru en az bir yıl boyunca başka bir gerçek veya tüzel kişi bünyesinde çalışılmaması şartının sağlanmadığı anlaşılmıştır.
Bu itibarla, başvuru sahibinin teklifinin değerlendirme dışı bırakılması işleminde mevzuata aykırılık bulunmamıştır.
B) İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmeliğin 18’inci maddesi yönünden yapılan inceleme sonucunda tespit edilen aykırılıklar ve buna ilişkin inceleme ve hukuki değerlendirme aşağıda yapılmıştır:
1- İdarece geçerli teklif olarak belirlenen Şahinler İnş. Mad. San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin teklif dosyası incelendiğinde; Ahmet Haşimi’nin anahtar teknik personel olarak gösterildiği, anılan kişi tarafından sunulan anahtar teknik personel beyannamesinde; “İhale tarihi itibarıyla Şahinler İnş. Mad. San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin bünyesinde anahtar teknik personel olarak çalışmaktayım. İhalenin anahtar teknik personel olarak çalıştığım Şahinler İnş. Mad. San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin üzerine bırakılması durumunda görev yaptığım süre boyunca başka bir gerçek veya tüzel kişi bünyesinde anahtar teknik personel olarak çalışmayacağım.” ifadesine yer verildiği, ancak ihale dokümanı kapsamında bulunan KİK025.2/Y no’lu anahtar teknik personel beyannamesi standart formunda; “…görev yaptığım süre boyunca başka bir gerçek veya tüzel kişi bünyesinde çalışmayacağım.” ibaresinin yer aldığı, dolayısıyla sunulan anahtar teknik personel beyannamesinin standart forma uygun olmadığı görülmüştür.
Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin yukarıda aktarılan 40 ncı maddesinin altıncı fıkrası uyarınca, anahtar teknik personel olarak gösterilen kişilerin isteklinin bünyesinde görev yaptığı süre boyunca başka bir gerçek veya tüzel kişinin bünyesinde yalnızca anahtar teknik personel olarak değil, herhangi bir başka görevde çalışmasının mümkün bulunmadığı göz önüne alındığında, söz konusu isteklinin anahtar teknik personel beyannamesini mevzuata uygun sunmadığı, dolayısıyla teklifinin değerlendirme dışı bırakılması gerektiği anlaşılmıştır.
2- İdarece geçerli teklif olarak belirlenen Pimtek İnş. Mad. Tic. Ltd. Şti.’nin teklif dosyası incelendiğinde; Himmet Birol’un anahtar teknik personel olarak gösterildiği görülmüştür.
Söz konusu isteklinin teklif dosyası kapsamında Himmet Birol’un Pimtek İnş. Mad. Tic. Ltd. Şti.’nin bünyesinde çalıştığını gösteren Sosyal Güvenlik Kurumu onaylı belgelerin sunulmadığı görülmüş, bununla birlikte Ankara Ticaret Odası Ticaret Sicil Memurluğu’ndan alınmış 22.02.2012 tarih ve 11852 sayılı yazıda anılan kişinin 06.10.1999 ve 11.11.2009 tarihli kararlara göre 10 yıl süre ile şirketi temsil ve ilzama yetkili kılındığı belirtilmesine karşın, ilan tarihinden geriye doğru bir yıl içerisinde kesintisiz olarak şirketin ortağı olup olmadığı konusunda ise bir bilgiye yer verilmediği anlaşılmıştır.
Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin yukarıda aktarılan 40 ıncı maddesinin yedinci fıkrası uyarınca, limited şirketlerde müdürlük görevini yürüten ortakların anahtar teknik personel olarak gösterilmesi durumunda, hem ortaklık durumunu hem görev süresini gösteren ticaret ve sanayi odası/ ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından düzenlenen belgenin sunulması gerekmesine karşın, bahse konu istekli tarafından sunulan belgede “ortaklık durumu”nun tevsik edilmediği anlaşılmıştır.
Bu çerçevede, söz konusu isteklinin teklifinin değerlendirme dışı bırakılması gerektiği sonucuna ulaşılmıştır.
3- İdarece geçerli teklif olarak belirlenen isteklilerden Simge Mat Mad. Asfalt Tic. ve San. A.Ş.’nin teklif dosyası incelendiğinde, Aykan Alın’ın anahtar teknik personel olarak gösterildiği görülmüştür. İdarece tekliflerin değerlendirilmesi aşamasında SGK’dan istenilen anılan kişiye ait hizmet dökümlerinde, ihale ilan tarihinden geriye doğru 1 yıllık dönem içerisinde (2011/5 döneminde) söz konusu kişinin 3 gün süre ile 1034406 sicil numaralı farklı bir işyerinde daha çalıştığı anlaşılmıştır.
Bununla birlikte, ihale işlem dosyası içeriğinde bulunan belgelerden 3 gün süre ile çalışılan söz konusu işyerinin aynı işverene ait olup olmadığı ve eğer aynı işverene ait ise işyerinin merkez veya şubesi olarak faaliyet gösterip göstermediği hususlarında açık bir bilgiye ulaşılamadığından, anılan bilgi eksikliğinin idare tarafından giderilerek, 3 gün süre ile çalışılan anılan işyerinin farklı bir işverene ait veya aynı işverene ait olmakla birlikte merkez veya şube olarak faaliyet göstermeyen bir işyeri olması halinde, Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin “İsteklinin organizasyon yapısı ve personel durumuna ilişkin belgeler” başlıklı 40 ncı maddesinin altıncı fıkrasında yer alan; “Anahtar teknik personel olarak bildirilen kişiler, aday veya isteklinin bünyesinde görev yaptıkları süre boyunca, başka bir gerçek veya tüzel kişide çalışamazlar.” düzenlemesi uyarınca, isteklinin teklifinin değerlendirme dışı bırakılması gerektiği sonucuna ulaşılmıştır.
4- İdarece gönderilen ihale işlem dosyasının tetkiki sonucunda; tekliflerin değerlendirilmesi aşamasında, isteklilerin anahtar teknik personel olarak beyan ettikleri kişilerin ihale ilan tarihinden geriye doğru 1 yıllık dönem içerisinde farklı bir işyerinde çalışıp çalışmadıklarına yönelik olarak ihale komisyonunca inceleme yapıldığı ve ihaleye teklif veren 20 istekli içerisinden 15 istekli tarafından anahtar teknik personel olarak gösterilen kişilerin hizmet dökümlerinin ilgili Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerinden istenildiği görülmüştür.
Bununla birlikte, idarece yukarıda bahsedilen 15 istekli dışında kalan isteklilerin anahtar teknik personel olarak beyan ettikleri kişiler ve 1 istekli tarafından anahtar teknik personel olarak gösterilen iki kişiden biri olan İsmail Ural’ın, bir diğer ifadeyle Mehmet Pek (Alemdaroğulları İnş. Hafr. Nak. Turz. San. ve Tic. Ltd. Şti. -şirket müdürü), Ayhan Şişman (Dörtyol İnş. Taah. Turz. Tic. ve San. A.Ş.- yönetim kurulu başkanı), Himmet Birol (Pimtek İnş. Mad. Tic. Ltd. Şti. - şirket müdürü), Celal Turaman (Cengizler Yol Yapı San. ve Tic. A.Ş.- yönetim kurulu üyesi), Mehmet Orman (gerçek kişi) ve İsmail Ural’ın (B. Ergünler Yol Yapı İnş. Taah. Mad. Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti.- 2011/11 döneminden itibaren anahtar teknik personel olarak gösterilen kişi), ihale ilan tarihinden geriye doğru bir yıllık dönemde farklı bir işyerinde daha çalışıp çalışmadığına ilişkin bir araştırma yapılmadığı anlaşılmıştır.
4734 sayılı Kanunun “Temel ilkeler” başlıklı 5 inci maddesinde yer alan; “İdareler, bu Kanuna göre yapılacak ihalelerde; saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludur.” hükmü çerçevesinde, idarece eşit muamele ilkesinin ihlal edildiği anlaşılmış olup, söz konusu isteklilerce anahtar teknik personel olarak gösterilen kişilere ilişkin olarak idare tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan bilgi istenilerek gerekli incelemenin yapılması gerektiği sonucuna ulaşılmıştır.
Diğer taraftan; Pimtek İnş. Mad. Tic. Ltd. Şti.’ne ilişkin olarak bahse konu istekli tarafından Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin 40 ıncı maddesinin yedinci fıkrası uyarınca sunulan belgede ortaklık durumunun tevsik edilmediği anlaşılmış olup bu durumda anılan isteklinin teklifinin değerlendirme dışı bırakılması gerektiğinden, ayrıca Cengizler Yol Yapı San. ve Tic. A.Ş.’nin teklifinin idarece değerlendirme dışı bırakıldığı anlaşıldığından, idarece söz konusu isteklilere ilişkin olarak araştırma yapılmasına gerek bulunmamaktadır.
Sonuç olarak, yukarıda mevzuata aykırılıkları belirtilen işlemlerin düzeltici işlemle giderilebilecek nitelikte işlemler olduğu tespit edildiğinden, Şahinler İnş. Mad. San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Pimtek İnş. Mad. Tic. Ltd. Şti.’nin tekliflerinin değerlendirme dışı bırakılması, Alemdaroğulları İnş. Hafr. Nak. Turz. San. ve Tic. Ltd. Şti., Dörtyol İnş. Taah. Turz. Tic. ve San. A.Ş, Mehmet Orman ve B. Ergünler Yol Yapı İnş. Taah. Mad. Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Simge Mat Mad. Asfalt Tic. ve San. A.Ş.’nce anahtar teknik personel olarak gösterilen kişilerin ilan tarihinde geriye doğru bir yıllık dönemde farklı bir işyerinde çalışıp çalışmadığına ilişkin olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan bilgi istenilerek inceleme yapılması ve bu aşamadan sonraki işlemlerin mevzuata uygun olarak yeniden gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
Açıklanan nedenlerle, 4734 sayılı Kanunun 65 inci maddesi uyarınca bu kararın tebliğ edildiği veya tebliğ edilmiş sayıldığı tarihi izleyen 60 gün içerisinde Ankara İdare Mahkemelerinde dava yolu açık olmak üzere;
Anılan Kanunun 54 üncü maddesinin onuncu fıkrasının (b) bendi gereğince düzeltici işlem belirlenmesine,
Oybirliği ile karar verildi. (¤¤)