Yerel Mahkemece verilen hükümlere karşı istinaf yoluna başvurulmakla, başvurunun süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
5235 sayılı kanunun 7035 sayılı kanun ile değişik 35. maddesinin 4. fıkrası gereğince Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesinin 21/06/2019 tarih ve 678 sayılı kararının; B-a-5 ve 6. maddelerinde "ceza dairelerinin görevlerinin belirlenmesinde, mahkumiyet kararlarında mahkeme hükmündeki, mahkumiyet dışındaki kararlarda ise dava açan belgedeki nitelenen suç esas alınır. Birden fazla suçun yer aldığı hükümlerin istinaf incelemesi, incelemeye konu suçlardan yaptırımı en ağır olanına bakmakla görevli dairece yapılır" hükmü yer almaktadır.
Dosyanın incelenmesinde sanıklar hakkında verilen mahkumiyet kararlarındaki suçlara bakma görevinin yukarıda belirtilen iş bölümü kararı gereğince 7. Ceza Dairelerine ait olduğu anlaşılmakla, dairemizin GÖREVSİZLİĞİNE,
Dosyanın 7. CEZA DAİRESİNE GÖNDERİLMESİNE, kesin olmak üzere 03/01/2020 tarihinde oybirliğiyle karar verildi. (¤¤)