Yerel Mahkemece verilen hükme karşı istinaf yoluna başvurulmakla, 5271 sayılı CMK'nun 279. maddesi gereğince yapılan ön incelemesi sonunda istinaf başvurusunun reddi nedenleri bulunmadığından 5271 sayılı CMK'nun 280. maddesi uyarınca işin esasına geçildi.
Vicdani kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar, gerekçe içeriği, toplanan deliller ve tüm dosya kapsamına göre yapılan incelemede;
Yapılan yargılamaya, dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, beraate konu suç yönünden karar yerinde gösterilip incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli delillere, yasal ve yeterli olarak açıklanan gerekçeye, mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine göre verilen hükümde bir isabetsizlik bulunmadığından o yer Cumhuriyet Savcısının talepleri yerinde görülmemiş olmakla, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 280/1-a maddesinin ilk cümlesi uyarınca İSTİNAF BAŞVURUSUNUN ESASTAN REDDİNE,
Kararın bir örneğinin Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine, bir örneğinin de sanık müdafiine tebliğine,
Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı yönünden kararın kendilerine geliş tarihinden, istinaf başvurusunda bulunan sanık ve sanık müdafii yönünden ise tebliğ tarihinden itibaren onbeş gün içerisinde hükmü veren Dairemize bir dilekçe verilmesi ya da zabıt kâtibine beyanda bulunup tutanak tutturup hâkime onaylatmak veya bir başka ilk derece ceza mahkemesi ya da Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Dairesi aracılığıyla dilekçe gönderilmek, ilgilinin cezaevinde bulunması halinde ceza infaz kurumu ve tutukevi müdürlüğüne beyanda bulunmak veya bu hususta bir dilekçe vermek suretiyle, 7188 sayılı Yasanın 29. maddesi ile 5271 sayılı CMK'nın 286. maddesine eklenen 3. fıkra ve devamı maddeleri uyarınca Yargıtay ilgili Ceza Dairesi nezdinde TEMYİZ kanun yolu açık olmak üzere 09/01/2020 tarihinde üye hakim K.Taşkın(104850)'ın karşı oyu ve oy çokluğu ile karar verildi.
MUHALEFET ŞERHİ
Sanığın kendisine ait ve kullandığını beyan ettiği facebook isimli sosyal medya hesabından farklı tarihlerde Devyol-devrimcigençlik isimli terör örgütlerinin sözde bayrakları ve örgüt üyelerinin resimleri bulunan fotoğrafları paylaştığı, 22/09/2016 tarihinde üzerinde DEVYOL- DEVRİMCİ GENÇLİK terör örgütünü simgeleyen sözde bayrak ve güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada ölü ele geçirilen M...B.... isimli örgüt üyesinin resimleri bulunan fotoğrafları paylaştığı, bu paylaşıma ilişkin yaptığı yorumun ("Selam Olsun bu yolda düşene, dövüşene") güvenlik güçleri ile çatışmaya girdiğinde öldürülen örgüt üyesinin ve üyesi olduğu terör örgütünün silahlı eylemlerini övücü nitelikte olduğu, terör örgütü yapılanmalarında isimlerin çok sık değiştiği, kendilerini feshetseler ve aktif eylemleri kalmasa da aynı ideoloji doğrultusunda eylem yapan terör örgütlerin yeniden oluşturulduğu gözetildiğinde sanığın eylemlerinin müsnet propaganda suçun unsurlarını oluşturduğu ve duruşma açılarak cezalandırılması gerektiği kanaatinde olduğumdan sayın çoğunluğun aksi yöndeki görüşüne katılmıyorum.(¤¤)