Yerel mahkemece verilen hükümlere karşı istinaf yoluna başvurulmakla, 5271 sayılı C.M.K.nun 279. maddesi uyarınca dosya üzerinde yapılan ön inceleme sonucunda;
Dairenin yetkisi, başvurunun süresi, kararın niteliği ve başvuranın sıfatı yönünden başvuranın istinaf başvurusunun kabul edilebilir olduğuna ve 5271 sayılı C.M.K.nun 280. maddesi gereğince başvurunun esası hakkında inceleme yapılmasına karar verilmekle işin esasına geçildi.
Vicdani kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar, belgeler ve gerekçe içeriğine göre yapılan incelemede;
Sanığın sübut bulan ve mahkumiyetine karar verilen hakaret suçunu aleni bir yer olan Filyos sahili üzerinde gerçekleştirmiş olmasına rağmen, sanığın cezasında TCK'nun 125/4.maddesi gereğince arttırım yapılmayarak eksik ceza tayin edilmiş ise de; aleyhe istinaf başvurusu bulunmadığından bu husus eleştiri konusu yapılmakla yetinilmiştir.
Sanık hakkında tekerrür hükümleri uygulanan ilamın kesinleşme ve infaz bilgilerini gösterir onaylı örnekleri dosya arasına alınmamış ise de; eksiklik Dairemizce giderilerek eleştiri konusu yapılmıştır.
Mahkemenin kararında yukarıda eleştirilen hususlar dışında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu, eylemin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, cezaların kanuni bağlamda uygulandığı anlaşıldığından, istinaf başvurusunda bulunanın ileri sürdüğü nedenler yerinde görülmemiş olmakla, CMK.'nun 280/1-a maddesi gereğince İSTİNAF BAŞVURUSUNUN ESASTAN REDDİNE,
Dosyanın hükmü veren ilk derece mahkemesine gönderilmesine,
5271 sy.lı CMK'nın 286/2-a. maddeleri gereğince KESİN olarak 23/01/2020 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.(¤¤)