Yerel mahkemece verilen hükme-hükümlere karşı istinaf yoluna başvurulmakla, 5271 sayılı C.M.K.nun 279. maddesi uyarınca dosya üzerinde yapılan ön inceleme sonucunda;
Dairenin yetkisi, başvurunun süresi, kararın niteliği ve başvuranın sıfatı yönünden başvuranın istinaf başvurusunun kabul edilebilir olduğuna ve 5271 sayılı C.M.K.nun 280. maddesi gereğince başvurunun esası hakkında inceleme yapılmasına karar verilmekle işin esasına geçildi.
Vicdani kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar, belgeler ve gerekçe içeriğine göre yapılan incelemede;
Her ne kadar mahkemesince, Düzce 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen 14/05/2019 tarih, 2018/553-2019/218 E.K.sayılı müzekkere ile HAGB açıklanmasına ilişkin yapılan ihbar üzerine dosyanın yeniden esasa kaydı sonrasında yapılan duruşma aşamasında suçtan zarar gören R...Z.. yerine, dosyanın farklı müştekisi A...Z...e duruşma gününü bildirir tebliğ yapılmış ise de; müşteki R...Z...'in şikayetçi olmadığı ve davaya katılma talebi bulunmadığından, bu usul eksikliği eleştiri konusu yapılmıştır.
Mahkemenin kararında yukarıda eleştirilen husus dışında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu, eylemin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, cezaların kanuni bağlamda uygulandığı anlaşıldığından, istinaf başvurusunda bulunanın ileri sürdüğü nedenler yerinde görülmemiş olmakla, CMK.'nun 280/1-a maddesi gereğince İSTİNAF BAŞVURUSUNUN ESASTAN REDDİNE,
Dosyanın hükmü veren ilk derece mahkemesine gönderilmesine,
5271 sy.lı CMK'nın 286/2-a. maddeleri gereğince KESİN olarak 08/01/2020 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.(¤¤)