Ek özel hizmet tazminatı
11.05.2006 tarih ve 26165 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2006/10344 sayılı Yan Ödeme Kararnamesine ekli 2 sayılı tablonun “E-Teknik Hizmetler” başlıklı bölümünün 6 ncı alt bendinde,
“Teknik Hizmetler Sınıfına ait kadrolarda bulunan personelden, büro, atölye, ısı santralı, laboratuvar, tesis (sosyal tesisler dahil), işletme, fabrika ve hizmet binaları dışında olmak şartıyla arazi, şantiye, inşaat, baraj, park, bahçe, maden, açık alanlarda kurulu tarım ve hayvancılık uygulama birimleri ve yol gibi açık çalışma mahallerinde fiilen çalışanlara (belirtilen mahallerde yapılan kontrollük hizmetleri dahil), çalışılan her gün için aşağıda gösterilen oranlarda ayrıca özel hizmet tazminatı ödenir. Faal durumdaki hizmet binalarının tadilat, bakım ve onarımı işleri açık çalışma mahalli kapsamında değerlendirilmez.
a) 1/a, b ve c sıralarında sayılanlara .............. : 3,0
b) 1/d sırası ile 2 nci sırada sayılanlara ..........: 2,0
c) 3 ve 4 üncü sıralarda sayılanlara ................: 1,2
Bu ek özel hizmet tazminatının ödenmesinde ilgililerin kadroları esas alınır. Tazminatın kimlere ödeneceği, iş programları ve çalışma mahallerinin özellikleri dikkate alınarak, üçer aylık dönemler itibarıyla ilgili birim amirlerince belirlenir. Ödemeler görevin filen yerine getirilmesinden sonra üçer aylık dönem sonlarında yapılır.
Ancak, bu şekilde ödenecek ek özel hizmet tazminat toplamı üçer aylık dönemler itibarıyla,
a) 1/a, b ve c sıralarında sayılanlara ............... :60
b) 1/d sırası ile 2 nci sırada sayılanlara ...........: 40
c) 3 ve 4 üncü sıralarda sayılanlara .................:24
oranlarını aşamaz.” denilmektedir.
Bu hükme göre adı geçen personele (tekniker kadrosu bahsedilen cetvelin 2. sırasında yer aldığından) üç aylık dönem itibariyle yapılacak en fazla ödeme ,
“9500*0.076998*40 =292,59 TL” olmalıdır.
Uygulamada ise ilgiliye, mühendislere ödenebilecek azami tutar olan “9500*0.076998*... =... TL” ödeme yapıldığı anlaşılmaktadır.
Bu itibarla, Tekniker .... ...’a mühendis unvanlı personel gibi ödeme yapılması sonucu ortaya çıkan toplam ... TL kamu zararının sorumlularına ortaklaşa ve zincirleme ödettirilmesine karar verilmesi gerekmekte ise bahse konu kamu zararının tamamının ... tarih ve ... nolu Muhasebe İşlem Fişi ile tahsil edildiği anlaşıldığından, ilişilecek husus kalmadığına oy birliğiyle,