Yurtdışına geçici görevle görevlendirilen personelin geçici görev yolluğu ödemesinde konaklama ücretinin fazla hesaplanması.
..-.. Temmuz 2010 tarihleri arasında konferansa katılmak üzere Rusya’da görevlendirilen Doç. Dr. ……….’in yurtdışı geçici görev yolluğu ödemesinde konaklama ücretinin fazla hesaplanması sonucu ……. TL kamu zararına sebebiyet verildiği görülmüştür.
05.03.2010 tarih ve 27512 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2010/114 sayılı “Yurtdışı Gündeliklerine Dair Bakanlar Kurulu Kararı”nın 4 üncü maddesi gereğince konaklama bedelinin ödenebilmesi için faturalandırılan konaklama ücreti tutarının, artırımlı olarak hesaplanan gündeliğin % 40’ını aşması gerekir. Bu halde de aşan tutarın tamamı değil % 70’i ödenebilecektir. Yapılan incelemede, konaklama ücretinin tamamının ödendiği görülmüştür.
Ancak söz konusu fazla ödemeye ilişkin …. TL’nin Doç.Dr. ………’ten ……… tahsil edildiği anlaşıldığından ilişilecek husus kalmadığına oybirliğiyle,