Yurtiçi geçici görev gündeliği yerine yurtdışı geçici görev gündeliği ödenmesi.
6245 sayılı Harcırah Kanunu’nun “Harcırahın Unsurları” başlıklı 5 inci maddesinde, harcırahın, yol masrafı, yevmiye, aile masrafı ve yer değiştirme masrafını ihtiva ettiği, “Muvakkat vazife harcırahı” başlıklı 14 üncü maddesinde, memur ve hizmetlilere muvakkat vazife harcırahı olarak yol masrafı ile yevmiye verileceği ve hamal (Cins ve adedi beyannamede gösterilmek suretiyle) bagaj masraflarının da ayrıca karşılanacağı, “Yurtdışında verilecek gündeliklerin miktarı” başlıklı 34 üncü maddesinde ise, verilecek yurtdışı gündelik miktarının, gidilecek ülkeye, memur ve hizmetlilerin aylık veya ücret tutarları ile görevin mahiyetine göre, Bakanlar Kurulu tarafından belirlendiği hüküm altına alınmıştır.
Ayrıca, 6245 sayılı Harcırah Kanunu’nun 43. maddesinde:
“Seyahat günlerine ait yevmiyeler, seyahat edilen vasıtanın hareket saatinden gidilecek yere muvasalat saatine kadar gelen her 24 saat için hesap olunur. Bu süreden az devam eden seyahatler bir gün itibar olunur. Seyahat müddetinin her 24 saati aşan kesri tam gün sayılır.”
Denilmektedir.
Yapılan inceleme sonucunda, 03-11.09.2011 tarihleri arasında ……. AB Projesi kapsamında Almanya’da düzenlenen sempozyuma başkan olarak katılmak üzere, 9 (dokuz) gün süreyle yolluklu ve yevmiyeli olarak görevlendirilen Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okul Müdür Vekili Prof. Dr. ……….’ye ait yurtdışı geçici görev yolluğu bildirimi incelendiğinde, yurtdışına çıkışı 3 Eylül 2011 tarihi yerine 4 Eylül 2011 tarihi, dönüşü ise 11 Eylül 2011 tarihi yerine 10 Eylül 2011 olduğu tespit edilmiştir.
Bu itibarla, yurtiçinde yapılan seyahatler için yurtdışı gündeliği ödenmesi sonucu oluşan toplam …… TL tutarındaki kamu zararının sorumlulardan tazminine karar verilmesi gerekmekte ise de, söz konusu tutar tahsil edildiğinden konu hakkında ilişik kalmadığına oybirliğiyle,