Eğitim Fakültesinde usulüne uygun olarak atanmayan bölüm başkanına idari görev ödeneği ödenmesi.
Eğitim Fakültesinde usulüne uygun olarak atanmayan Bölüm Başkanı Doç. Dr. ..…’a idari görev ödeneği ödenmesi sonucu kamu zararına sebebiyet verildiği belirtilmekte ise de, söz konusu bölümde bu görevi yürütecek başka öğretim üyesinin bulunmadığı anlaşılmıştır.
2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun “Bölüm” başlıklı 21 inci maddesinde bölüm başkanının bölümün aylıklı profesörleri, bulunmadığı takdirde doçentleri, bulunmadığı takdirde yardımcı doçentleri arasından atanacağı hüküm altına alınmıştır.
Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitim Bölümünde kadrolu öğretim üyesi bulunmaması nedeniyle Eğitim Bilimleri Bölümünde görevli Doç. Dr. ……’un Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitim Bölüm Başkanlığı görevine atanması sonucu aldığı idari görev ödeneğinin kamu zararı olarak değerlendirilmesi mümkün görülmediğinden mevzuata uygun olduğu anlaşılan …... TL ödeme hakkında ilişik bulunmadığına oybirliğiyle,