Mühendislik Fakültesinde çalışan akademik personele, hukuken geçerli bir görevlendirme bulunmaksızın yurtdışı geçici görev yolluğu ödendiği.
Üniversitenin Almanya’daki bazı üniversiteler ile öğrenci değişimi ve akademik işbirliği gerçekleştirmek amacıyla yapılan çalıştayda Üniversiteyi temsil etmek üzere 2547 sayılı Kanunun 39 uncu maddesi uyarınca görevlendirilen Prof. Dr. …….’ya hukuken geçerli bir görevlendirme bulunmaksızın yurtdışı geçici görev yolluğu ödenmesi sonucu ….. TL kamu zararına sebebiyet verildiği belirtilmişse de, ödemenin görevlendirmeye ilişkin Üniversite Yönetim Kurulu Kararlarına göre yapıldığı görülmüştür.
Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliğinin “Yurtdışı geçici görev yolluğu” başlıklı 25 inci maddesine göre yurtdışı geçici görev yolluklarının ödenmesinde görevlendirme yazısı veya harcama talimatı ödeme emri belgelerine bağlanır. Bu görevlendirme onayı veya harcama talimatlarının da görevlendirme tarihinden önceki bir tarihte alınması, görevlendirmenin kaç günlük olduğu, görevde karşılanacak harcırah unsurları gibi hususların ayrıntılı olarak yer alması gerekirken yapılan incelemede bu kurallara uyulmadığı görülmüş olsa da, ödemenin Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile yapılması nedeniyle kamu zararı oluşmadığı anlaşıldığından ..… TL hakkında ilişik bulunmadığına oybirliğiyle,