Sürekli Eğitim Merkezi tarafından yabancı uyruklu öğrenci değerlendirme ve yerleştirme faaliyeti için öğretim elemanlarına döner sermaye katkı payı ödenmesi.
…. Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen yabancı uyruklu öğrenci değerlendirme ve yerleştirme faaliyeti için öğretim elemanlarına döner sermaye katkı payı ödendiği görülmüştür.
13.01.2004 tarih ve sayılı 25345 Resmi Gazetede yayımlanan …. Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinin “Faaliyet Alanları” başlıklı 4 üncü maddesinde aynen,
“Merkezin kuruluş amaçlarını gerçekleştirmek için başlıca faaliyet alanları aşağıda gösterilmiştir:
a) Gereksinim duyulan her konuda eğitim programları açmak (sertifika, katılım belgesi, diploma),
b) Kampus içi ve/veya dışında katılıma açık dersler ve kurslar düzenlemek,
c) İnternet yoluyla her yaş ve ilgi grubuna yönelik internet destekli programlar açmak,
d) Kamu ve özel kuruluşlara yönelik hizmet-içi eğitim programlan düzenlemek,
e) Üniversitenin uygun gördüğü alanlarda ilgili birimlerin düzenleyecekleri kurs ve her türlü eğitim çalışmalarını yürütmek, araç-gereç ve benzeri olanakları sağlamak,
f) Çeşitli ülkelerle kültürel ve bilimsel alışveriş alanları yaratmak, kaynaşmayı sağlayıcı geziler düzenlemek,
g) Sürekli eğitim kapsamında Rektörlükçe önerilen ve/veya Merkez Yönetim Kurulunca kararlaştırılan diğer faaliyetleri gerçekleştirmektir.”
Denilmektedir.
Söz konusu hükümden yabancı uyruklu öğrencilerin seçimi ve yerleştirilmesi ile ilgili faaliyetler Sürekli Eğitim Merkezinin faaliyet alanları içerisinde olmadığı görülmektedir. Bu faaliyetler üniversitelerin 2547 sayılı Kanunun “Yükseköğretim Kurumlarının Görevleri” başlıklı 12 nci maddesinde sayılan asli görevlerini gerçekleştirebilmeleri için gerekli faaliyetlerden olup konuyla ilgili olarak Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından alınan 16.07.2014 tarihli karara göre Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar düzenlenmiştir. Dolayısıyla bu tür bir kamu hizmetinin döner sermaye faaliyeti olarak değerlendirilerek Sürekli Eğitim Merkezinin kullanılması ve görevli öğretim elemanlarına ek ödemede bulunulması mümkün görülmemektedir.
Dolayısıyla Üniversitenin asli görev alanı içinde kalan eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin konularda öğretim elemanlarına ödenecek ek ders, sınav ücretleri 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun 11 inci maddesinde hüküm altına alınmış olduğundan bu maddeye aykırı olarak yapılan ödemeler 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 71 inci maddesine göre kamu zararı olup sorumlulardan tahsili gerekmektedir. Bu bakımdan sorumluluğa, aynı Kanunun “Harcama yetkisi ve yetkilisi” başlıklı 31 inci maddesinin üçüncü fıkrasına göre Kanunların verdiği yetkiye istinaden yönetim kurulu, icra komitesi, komisyon ve benzeri kurul veya komite kararıyla yapılan harcamalarda, bu kurul, komite veya komisyon üyeleri de dahil edilir. Anılan nedenle sorumluluğa muafiyet sınavında görevli personele döner sermayeden katkı payı ödemesi yapılması ile ilgili kararı imzalayan …. Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkez Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri de dahildir.
Bu itibarla, yabancı uyruklu öğrenci değerlendirme ve yerleştirme faaliyeti için öğretim elemanlarına döner sermaye katkı payı ödenmesi sonucu oluşan toplam …. TL kamu zararının Harcama Yetkilisi (Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü-Yönetim Kurulu Başkanı) Doç. Dr. …., Gerçekleştirme Görevlisi (Döner Sermaye İşletme Müdür Yrd.) ….. ile diğer sorumlular Yönetim Kurulu Üyeleri Yrd. Doç. Dr. …., Öğr. Gör….., Öğr. Gör. …. ve Doç. Dr. …..’e müştereken ve müteselsilen 6085 sayılı Sayıştay Kanununun 53 üncü maddesi gereği işleyecek faizleriyle birlikte ödettirilmesine,
İşbu ilamın tebliğ tarihinden itibaren altmış gün içerisinde 6085 sayılı Sayıştay Kanununun 55 inci maddesi uyarınca Sayıştay Temyiz Kurulu nezdinde temyiz yolu açık olmak üzere oy birliğiyle,