MAL ALIMI
…………. Ltd. Şti. yükleniminde bulunan …………. Alımı işinde, yüklenici tarafından idareye teslim edilen kal-yaklardan alınan numunelerin laboratuvarda incelenmesi neticesinde yargı raporuna ekli listede belirtilen kalorifer yakıtlarına ait kükürt oranları şartname gereği en fazla %1 olması gerekirken daha yüksek çıktığı, kal-yak analiz sonuçlarının teknik şartnameye aykırı olduğu iddiasının incelenmesi sonucunda,
…………. Üniversitesi tarafından yapılan analiz sonucunda “TS 2177 fuel oil standartlarında uygundur” ibaresi kullanıldığı, Üniversiteye yazı yazdıkları ve cevabi yazıda 12.07.2012’ye kadar kükürt oranının üst sınırının %2 olduğunun belirtildiği, üniversite laboratuarı ölçüm sonuçlarındaki sapmaların dikkate alınması halinde biri hariç tüm sonuçların %1’in altında olduğu, EPDK’ya fiyat farkı ödemesi ile ilgili yazılan yazıya alınan cevapta kalorifer yakıtına ilişkin fiyattan fiyat farkı verileceğinin belirtildiği, sorguda bahsedilen tebliğin geçici 1’inci maddesi ile 01.01.2012’den evvel temin edilip de piyasaya sürülmemiş kalorifer yakıtlarının kükürt oranının 30.06.2012’ye kadar %2 olabileceğinin belirtildiği görülmüştür.
…………. Üniversitesi Laboratuarınca düzenlenen test sonuçlarında kükürt oranının referans değeri %2 olarak alındığından %1’in üzerinde olan sonuçlara da TS EN 2177’ye uygun olduğu belirtilmiştir.
Bu itibarla Mevzuatına uygun olduğu anlaşılan …………. TL ile ilgili olarak ilişilecek husus bulunmadığına oybirliğiyle karar verildi.