SÖZLEŞME YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜN EKSİK OLARAK YERİNE GETİRİMESİ
………. Müdürlüğü tarafından ihale edilen “………….” işinde eksik yerine getirilmiş bir yükümlülüğün bedelinin tam ödenmesi nedeniyle yükleniciye fazla ödeme yapıldığı tespitine ilişkin yapılan incelemede,
İşe ilişkin teknik şartnamenin “Yüklenicinin sorumluluğu” başlıklı …. üncü maddesinde, “Taraflar Toplantısının organizasyonu ile ilgili bu şartname kapsamında yer alan tüm işler yüklenici tarafından gerçekleştirilecektir.”
Denilmektedir.
Aynı maddenin “Konaklama, Transfer, Güvenlik, İkram ve Yardımcı Personel İstihdamı” başlıklı …. fıkrasında, “……. transferi sırasında güvenlik amacıyla kullanılacak olan araçların (… adet) tedarik edileceği” hüküm altına alınmıştır. Ancak söz konusu araçları yükleniciye temin eden firma tarafından sunulan yazıda, …… transferinde kullanılmak üzere … adet aracın tahsis edildiği görülmüştür.
İşe ait sözleşmenin “Ödeme yeri ve şartları” başlıklı …. nci maddesinde,
“Sözleşme bedeli …….. Müdürlüğünce ve Genel Şartnamenin hatalı, kusurlu ve eksik işlere ilişkin hükümleri saklı kalmak kaydıyla aşağıda öngörülen plan ve şartlar çerçevesinde ödenecektir:
Yapılacak olan iş kapsamında, hizmetin gerçekleştiğini gösteren iş bitim raporunu idareye sunacak, sunulan rapor kapsamında Hizmet İşleri Muayene ve Kabul Uygulama Yönetmeliğine bağlı olarak Muayene Kabul İşlemleri yapılacak olup, ödeme işlemleri Muayene Kabule müteakip yapılacaktır.”
Yüklenici tarafından sunulan birim fiyat teklif cetvelinin … inci sıradaki iş grubu için toplam KDV hariç ………..TL teklif verilmiştir. …. adet …. aracı için verilen teklif bu iş grubunun kalemleri arasındadır. Fiilen ….... tahsis edilen araçlar için …..TL bedel ödenmiş olup, teslim alınmamış olan …. araç için toplam …………-TL yersiz ödeme yapılmıştır.
Sorumlularca da kabul ve tahsil edilen …………-TL tutarındaki kamu zararının ………… tarihinde ………. fiş numarası ile tahsil edildiği bildirildiğinden ilişilecek husus kalmadığına oybirliği ile karar verildi.