Sosyal denge tazminatı
Genel Müdürlük kadrolarında yer almakla birlikte ..........Valiliğinde geçici görevli olan iki personele sosyal denge tazminatı ödenmesi neticesinde ........TL kamu zararına sebebiyet verildiği hususu ile ilgili olarak,
Belediye ile Sendika arasında imzalanan Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesinin 14 üncü maddesinin (f) fıkrasında,
“Memurlar sosyal denge sözleşmesindeki mali hükümlerden işyerinde fiilen çalıştığı sürece faydalanır(yıllık izin hariç). Geçici olarak görevden uzaklaştırılanlara, ücretsiz izin alanlara, her türlü rapor alanlara (görevi başında iş kazası geçirdiği için rapor alanlar, doğum izni(anne ve baba dahil), ölüm izni ve kanser tedavisi (kemoterapi, radyoterapi, vs.) görmekte olan hastalar hariç) ve benzeri durumlarda olanlara çalıştığı gün kadar ödeme yapılır” hükümleri yer almaktadır.
Rapora konu edilen Belediye personellerinden.......ve ............’in ........... Valiliğinde geçici görevli olmalarına rağmen kendilerine sosyal denge tazminatı ödenmesi, yukarıda belirtilen sözleşme hükmüne göre mümkün değildir.
Bu itibarla, ......... Valiliğinde geçici görevli olan iki personele sosyal denge tazminatı ödenmesi neticesinde oluşan .............TL kamu zararının,
.......-TL’sinin Harcama Yetkilisi ........ile Gerçekleştirme Görevlisi ............’a
.......’sinin Harcama Yetkilisi ........ ile Gerçekleştirme Görevlisi .........’a
....Müştereken ve müteselsilen 6085 sayılı Sayıştay Kanununun 53 üncü maddesi gereği işleyecek faizleriyle ödettirilmesine, anılan Kanunun 55 inci maddesi uyarınca işbu İlamın tebliğ tarihinden itibaren altmış gün içerisinde Sayıştay Temyiz Kurulu nezdinde temyiz yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.