Bedelsiz ekmek dağıtımı
………. Belediyesi ………. Daire Başkanlığı’na bağlı olarak çalışan ekmek fabrikalarında 2012 yılı içerisinde üretilen ekmeğin ..... adedi ekmek fabrikasında çalışan belediye personeline ve ekmeği dağıtan yüklenici firmanın personeline bedelsiz bir şekilde verilmesiyle ilgili olarak,
………. Belediyesi ile ………. Sendikası arasında yapılan 01.03.2010 – 29.02.2012 tarihlerini kapsayan toplu iş sözleşmesinin 42. Maddesinde, “…ekmek fabrikasında çalışan tüm işçilere günde 6 ekmek verilir…” hükmü mevcuttur.
………. Belediyesi ile ………. Sendikası arasında yapılan 01.03.2012 – 28.02.2014 tarihlerini kapsayan T toplu iş sözleşmesinin 42. Maddesinde de, “…ekmek fabrikasında çalışan tüm işçilere günde 6 ekmek verilir…” düzenlemesi bulunmaktadır.
Savunmada İdare personellerine verilen ekmeğin, ………. (……….) Sendikası ile ………. Belediyesi arasında imzalanmış, 01.03.2010 tarihinde başlayarak yürürlük süresi 29.02.2012 tarihinde sona eren Toplu İş Sözleşmesinin 42. Maddesi ve yine ………. (……….) Sendikası ile ………. Belediyesi arasında imzalanan 01.03.2012 tarihinde başlayarak yürürlüğü 28.02.2014’te sona erecek, halen yürürlükte olan Toplu İş sözleşmesinin 42. Maddelerine dayanılarak verildiği, yüklenici firma personeline bedelsiz ekmek verilmediği, firma personeline dağıtılan ıskarta ekmek bedelinin Belediye Meclisince belirlenen fiyattan yüklenici firma tarafından satın alındığı belirtilmiştir.
Bu itibarla, ………. Belediyesi ………. Daire Başkanlığı’na bağlı olarak çalışan ekmek fabrikalarında 2012 yılı içerisinde üretilen ekmeğin ........ adedi ekmek fabrikasında çalışan belediye personeline ve ekmeği dağıtan yüklenici firmanın personeline verilmesi konusunda, belediye personeline dağıtılan ekmeğin toplu iş sözleşmesi uyarınca dağıtıldığı, yüklenici firma personeline dağıtılan ekmeğinde firmadan bedellerinin alındığı anlaşılmış olup kamu zararı oluşmadığından ilişilecek bir husus bulunmadığına oybirliğiyle karar verildi.