Hizmet alımı
………. yükleminde olan toplam ………. TL sözleşme bedelli ………. işiyle ilgili olarak hizmetin alınmasından sonra sözleşmenin düzenlenmesi ve imza altına alınması ve diğer bazı belgelerin düzenlenmesiyle ilgili olarak,
………. yükleminde olan toplam ………. TL sözleşme bedelli ………. hizmet alımı işi ihalesinin 20.06.2012 tarihinde karara bağlandığı, ihalenin en avantajlı teklif sahibi ………. üstünde kaldığı, yüklenici firmanın .......tarih .......sayılı yazı ile sözleşmeye davet edilerek kesin teminat, ihale karar pulu ve sözleşme damga vergisinin de yatırılması idare tarafından istenilmiş olup yüklenici firma tarafından 03.07.2012 tarihinde sözleşme imzalanmış, kesin teminat mektubu 03.07.2012 tarihinde idareye sunulmuş ve 03.07.2012 tarih ..... nolu yevmiye ile kayıtlara alınmıştır. Ayrıca İhale karar pulu ve sözleşme damga vergisi 03.07.2012 tarihinde vezneye yatırılmış olup 03.07.2012 tarih ......yevmiye numarası ile kayıtlara alınmıştır. Buna ek olarak ihale üzerinde kalan isteklinin yasaklı olup olmadığına dair Kamu İhale Kurumundan alınan teyit yazısının 03.07.2012 tarihi itibariyle alındığı tespit edilmiştir.
Ancak, yapılan incelemelerde ………. Genel Müdürlüğüne ait .... sitesi ve Facebook sayfalarında ihale konusu ………. nin ………. Belediye Başkanı ………. ve ………. Genel Müdürü ……….’ nın da katılımıyla 01.07.2012 Pazar günü düzenlendiği anlaşılmış olup aynı zamanda ………. Genel Müdürlüğü Özel Kalem Müdürü ………. tarafından imzalı yazı ve Genel Müdürün haftalık programında ………. Genel Müdürü ……….’ nın 01.07.2012 tarihinde ………. ne katıldığı anlaşılmaktadır. Bu itibarla sözleşme henüz imzalanmadan yani alım süreci tamamlanmadan hizmetin alındığı, yani önce hizmet alımının gerçekleştirildiği belgelerin ise sonradan düzenlendiği yapılan incelemeler sonucunda tespit edilmiştir. Ayrıca ihale yetkilisi olarak sözleşmede imzası bulunan, yine muayene ve kabul komisyon tutanağını onaylayan, harcama yetkilisi sıfatına haiz ………. tarafından imzalı tarihsiz yazıda ………. hizmet alımı işinin 01.07.2012 tarihinde gerçekleştirildiğini belirtmiş olmasına rağmen ihale dosyası incelendiğinde dosya içerisinde yer alan ………. tarih ve ………. sayılı Destek Hizmetler Daire Başkanı tarafından onaylanmış yazıda, “ İdaremiz bünyesindeki tüm çalışanlar için ………. nin Genel Müdür Olur’ u gereği 1 Temmuz 2012 Pazar günü yapılması planlanmış ancak belirtilen tarihte Genel Müdürümüz’ ün işlerinin yoğun olması nedeniyle ………. 08.07.2012 Pazar gününe ertelenmiştir.” denilmektedir.
Sorumlular savunmada, sorguya konu ………. ihalesine ilişkin iş ve işlemlerin sorgu raporunda da tespit edildiği üzere bütün iş ve işlemleri ile kararları mevzuata uygun bir şekilde yerine getirildiğini, teminatların, vergi ve diğer yasal ödemelerin alındığını, sözleşme konusu hizmetin de sözleşme ve şartnamesine göre ifa edildiğini ve bedelinin de buna göre ödendiğini, sorguya konu tespitlerin şekli noksanlıklar olup, sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte giderilmiş noksanlıklar olduğunu ifade etmişlerdir.
Bu itibarla, ………. yükleminde olan toplam ………. TL sözleşme bedelli ………. hizmet alımı işiyle ilgili olarak hizmetin alınmasından sonra sözleşmenin düzenlenmesi ve imza altına alınması ve diğer bazı belgelerin düzenlenmesi hususunda ihale mevzuatına aykırı davranıldığı anlaşılmış ise de sorgu yoluyla ilgililer uyarılmış olduğundan ve savunmalardan da hizmetin tam olarak ifa edildiği anlaşıldığından kamu zararı oluşmadığından ilişilecek bir husus bulunmadığına ..oybirliğiyle karar verildi.