Teknik Personel Bildirisi İle Birlikte Yer Teslimi Yapıldığı Tarihten İtibaren 5 Gün İçinde İdareye Bildirilmemiş Olmasına Rağmen Yükleniciden Ceza Kesilmemesi.
… Ltd. Şti. yükleniminde bulunan … TL anahtar teslim götürü bedelli “Hayvan Bakımevi Yapım İnşaatı İşi”ne ait 1 nolu hakediş ödemesi yapılırken, yüklenici tarafından sözleşme hükümlerine aykırı olarak teknik personelin isimleri ve belgelerinin Teknik Personel Bildirisi ile birlikte yer teslimi yapıldığı tarihten itibaren 5 gün içinde idareye bildirilmemiş olmasına rağmen, yükleniciden ceza kesilmemesi nedeniyle kamu zararına sebep olunduğu iddiasına ilişkin olarak dosya kapsamındaki bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda….TL tutarında kamu zararına neden olunduğu görülmüş ise de, bu kamu zararı ahizi … Ltd. Şti.’den … tarih ve … nolu makbuz ile tahsil edildiğinden ilişilecek husus kalmadığına,
(Üye …’nün “Bahse konu işte ceza kesintisi yapılabilmesi için, işin veya iş kısımlarının, sözleşmesinde belirtilen süre ve teknik şartlar içerisinde iş programına uygun olarak yerine getirilmemiş olduğunun belgelendirilmesi gerekir. Teknik personel bildiriminin geç verilmesi bahse konu personelin iş başında bulunmadığı anlamına gelmediğinden ilişilecek bir husus bulunmadığına karar verilmesi gerekir.” şeklindeki ayrışık görüşüne karşı) oy çokluğuyla karar verildi.