Huzur hakkı
Dosya kapsamındaki bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda,
… Belediyesi bütçesinden Meclis üyelerine aynı gün içinde birden fazla huzur hakkı ödemesi yapıldığı görülmüştür.
5393 sayılı Belediye Kanunu'nun “Huzur ve İzin Hakkı” başlıklı 32’nci maddesinde,
“Meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için, 39’uncu madde uyarınca belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birini geçmemek üzere meclis tarafından belirlenecek miktarda huzur hakkı ödenir. Huzur hakkı ödenecek gün sayısı, 20, 24 ve 25 inci maddelerde belirtilen toplantı günü sayısından fazla olamaz ve meclis üyelerine aynı gün için birden fazla huzur hakkı ödenemez…” denilmektedir.
Yukarıda belirtilen hüküm çerçevesinde, Meclis üyelerinin meclis ve komisyon toplantılarına katılması ve bunun karşılığında katıldıkları her gün için kendilerine huzur hakkı ödenmesi mümkündür. Ancak meclis üyelerine aynı gün için birden fazla huzur hakkı ödenmesine olanak yoktur.
… Belediyesi Meclis Üyelerine katıldıkları komisyon toplantıları için aynı gün için birden fazla huzur hakkı ödemesi yapılmıştır. Oysa yukarıda yer alan hüküm doğrultusunda sadece bir tane huzur hakkı ödemesi yapılması gerekecektir.
Bu itibarla kamu zararı … TL’den … TL’sinin … TL’sinin … makbuzla …’dan, … TL’sinin … makbuzla …’den, … TL’sinin … makbuzla …’den, … TL’sinin … makbuzla …’dan, … TL’sinin … makbuzla …’den, … TL’sinin … makbuzla …’tan, … TL’sinin … makbuzla …’dan tahsil edildiğinden ilişilecek husus kalmadığına,
Kalan tahsil edilmeyen … TL’nin ise Harcama Yetkilisi (Mali Hizmetler Müdür Yrd.) …’e 6085 sayılı Sayıştay Kanununun 53’üncü maddesi gereğince hüküm tarihinden itibaren işleyecek faizleri ile ödettirilmesine oy birliğiyle,
karar verildi.