Yeni birim fiyat
Anılan İlamın ……..’ıncı maddesi ile ……..A.Ş. yüklenimindeki “...Yapım” işinde, yeni birim fiyat oluşturulmasında Yapım İşleri Genel Şartnamesinin 22’nci maddesinde ifade edilen “kaynakların verimli kullanılmasının gözetilmesi” ilkesine aykırı olarak birim fiyatın oluşturulması sonucu neden olunan kamu zararı tutarı ……..TL’nin tazminine karar verilmişti.
Bu tazmin hükmüne karşı sorumlularca Sayıştay Temyiz Kurulan yapılan temyiz başvurusu üzerine anılan Kurulca verilen ……..tarih ve …….. tutanak sayılı kararda 73 sayılı İlamın 90’ıncı maddesi hükmüne ilişkin olarak dilekçiler tarafından ibraz edilen belgelerin temyiz konusu olmadığı, yargılamanın iadesini gerektiren belgeler niteliğinde görüldüğü takdirde işlem ifasını teminen dosyanın hükmü veren Daireye gönderilmesine karar verilmiştir.
Bu karar üzerine yazılan ek rapor ve eklerinin incelenmesi sonucunda, anılan İlamın ……..’ıncı maddesi ile tazminine karar verilen ……..TL’nin ……..tarih ve …….. nolu tahsilat makbuzuyla tahsil edildiği anlaşılmışsa da, söz konusu tahsilat ilamın hüküm tarihi olan ……..tarihinden sonra yapıldığından ilamın infazı mahiyetinde olup yapılacak işlem bulunmadığına oy birliğiyle karar verildi.