Mükerrer Döşeme İşçiliği ve Malzeme Bedeli ödenmesi
şirketi yüklenimindeki …..-TL sözleşme bedelli “Muhtelif Cadde ve Sokaklara Beton Parke Kaplaması, Mevcut Kaplamanın Onarımı ve Bisiklet Yolu Yapım” işinde, parke döşenmesi ile ilgili yeni birim fiyatlı imalatlara mükerrer döşeme işçiliği ve malzeme bedeli ödenerek, kamu zararına neden olunduğu görülmüştür.
Özel-3 poz “Washbeton Beton Parke (15x15x6 cm )Yerine Temini”, Özel-4 poz “Arnavut Taşı Parke” ve Özel-5 poz “Washbeton Beton Parke (15x15x8 cm) Yerine Temini” yeni birim fiyat analizlerinde, taşın döşenmesi için gerekli malzeme ve işçilik dahil birim fiyat belirlendiği halde söz konusu imalatlar için ayrıca B.F.2 poz no’lu imalattan mükerrer döşeme işçiliği ve malzeme bedeli ödenmesi sonucu kamu zararına neden olunmuştur.
Ancak, ….. şirketi yüklenimindeki …..-TL sözleşme bedelli “Muhtelif Cadde ve Sokaklara Beton Parke Kaplaması, Mevcut Kaplamanın Onarımı ve Bisiklet Yolu Yapım” işinde, parke döşenmesi ile ilgili yeni birim fiyatlı imalatlara mükerrer döşeme işçiliği ve malzeme bedeli ödenerek kamu zararına neden olunduğu görülmüş ise de, söz konusu …..-TL tutarındaki kamu zararı ….. tarih ve ….. nolu, muhasebe işlem fişi ile ilgili firmadan tahsil edildiğinden ilişilecek husus kalmadığına oy birliğiyle,