Birim Fiyat
Dosya kapsamındaki bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda,
…. A.Ş yüklenimindeki “…Yolların Asfaltının Yaptırılması Yapım İşi”nde her ne kadar Denetçi tarafından ihale dokümanı ve teklif cetvelinde yer alan “Çift Sıralı Kamyonet (3 Adet) (2100-2500 cc arası) iş kalemine ait tutarın hatalı hesaplanması suretiyle kamu zararına neden olunduğunun iddia edildiği görülmüşse de,
İşe ait Sözleşmenin 9’ncu maddesinde işin süresi 330 takvim günü olarak belirlenmiştir. İşe ait birim fiyat teklif cetvelinin 7’nci sırasında, Çift sıralı Kamyonet (3 adet) (2100-2500 cc arası) için teklif edilen birim fiyatın 990 gün olarak belirlendiği görülmekte olup, iş miktarının işin bitirme süresi olan 330 günün, araç adedi ile çarpılarak hesaplandığı açıktır. Dolayısıyla teklif edilen birim fiyat olan … TL’nin, 3 adet kamyonetin kiralanması için verilen toplu fiyat olmadığı, ayrı ayrı her bir kamyonet için belirlenen kiralama fiyatı olduğu anlaşıldığından denetçi tespitine katılmak mümkün değildir.
Bu itibarla, yapılan ödemede mevzuata aykırılık bulunmadığından konu hakkında ilişilecek husus bulunmadığına, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu’nun 55’inci maddesi uyarınca İşbu İlamın tebliğ tarihinden itibaren altmış gün içerisinde Sayıştay Temyiz Kurulu nezdinde temyiz yolu açık olmak üzere oy birliğiyle karar verildi.