Düğünlerde takılmak üzere çeyrek ve yarım altın ve altın bilezik alınması:
5393 sayılı Belediye Kanununun "Belediyenin Giderleri" başlıklı 60’ıncı maddesinin (k) bendinde temsil, tören, ağırlama ve tanıtım giderlerinin bütçeden ödeneceği ifade edilmiş aynı zamanda Belediye Bütçesinden Yapılacak Temsil, Ağırlama ve Tören Giderleri Yönergesi ile de bu harcamaların belediye bütçesinden yapılabileceği vurgulanmıştır.
Aynı Kanunun 38’inci maddesinin "Belediye Başkanının görev ve yetkileri" başlıklı (o) bendinde "Temsil ve ağırlama giderleri için ayrılan ödeneği kullanmak" yetkisi Belediye Başkanına bırakılmıştır.
25.04.1984 tarih 1984 27302 sayılı Belediye Bütçesinden yapılacak temsil ağırlama yönergesinin “Genel Kural” başlıklı 3’üncü maddesinde, temsil, ağırlama ve tören giderlerinin konu, kapsam ve miktarının tayininin belediye başkanının takdirine tabi olduğu belirtilmiştir. Temsil giderlerinde görevle ilgili olmak, ağırlama giderlerinde de beldenin misafiri olmak şartı dışında her hangi bir kısıtlama getirilmemiştir.
Ayrıca, aynı yönergenin 10’uncu maddesinde, yukarıdaki maddelerde belirtilenler dışında kalan ve yapılması belde için gerekli olan veya mahalli örf adet ve sosyal yaşantı için de gerekli sayılan etkinlikler ve törenler için (nişan, nikah, ölüm gibi) de harcama yapılabileceği, düzenlenmiştir.
Belediye başkanının belediyeyi temsilen katılmış olduğu nişan, nikah ve düğün törenlerinde altın hediye etmesi, bu Yönergenin 10’uncu maddesinde düzenlenen mahalli örf, adet ve sosyal yaşantı için gerekli sayılan etkinlikler kapsamında bulunduğundan, ..Belediyesince düğünlerde takılmak üzere çeyrek ve yarım altın ve altın bilezik alınmasında ilişilecek husus bulunmadığına ( Üye … “Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 15'inci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan “Kamu görevlileri, kamu kaynaklarını kullanarak hediye veremez, resmi gün, tören ve bayramlar dışında, hiçbir gerçek veya tüzel kişiye çelenk veya çiçek gönderemezler, görev ve hizmetle ilgisi olmayan kutlama, duyuru ve anma ilanları veremezler” şeklindeki hüküm uyarınca kamunun kaynakları kullanılarak hediye verilmesi açıkça yasaklanmış olup, belediyenin görevleri arasında sayılmayan, beldenin tamamını ilgilendirmeyen ve mahalli müşterek bir ihtiyaç olmayan çeyrek ve yarım altınların ve altın bileziklerin …Belediyesince düğünlerde takılması suretiyle meydana gelen kamu zararının sorumlulardan tazmini gerekir” şeklindeki ayrışık görüşüne karşı) oy çokluğuyla karar verildi.