Hizmet alımı:
… İnş.Sos.Hiz.Elekt.Nak.San.Ltd.Şti. yükleniminde gerçekleştirilen “… Hizmeti alımı” işinde, birim fiyatlı olarak ihale edilen işte bazı iş kalemlerinde yükleniciye teklif ettiği bedelden farklı ödemede bulunulması neticesinde kamu zararına sebebiyet verilmesi ile ilgili olarak yapılan incelemede,
İşe ilişkin olarak düzenlenen idari şartnamenin “Teklif fiyata dahil olan giderler” başlıklı 25 inci maddesinde,
25.3.1. İşin süresi ve personel sayısı dikkate alınarak ilgili mevzuatına göre hesaplanacak işçilik ücreti,
“…..
8) 12 Temizlik, bahçıvan, gözetim (Asgari ücretin % 50 fazlası ödenecektir.) 12 kişi 12 ay süresince toplam 180 gün ulusal bayram ve genel tatil günleri çalıştırılacaktır.
9) 1 Santral görevlisi (Asgari ücretin % 60 fazlası ödenecektir.) 1 kişi 12 ay süresince toplam 15 gün ulusal bayram ve genel tatil günleri çalıştırılacaktır.
…..”
Denilmektedir.
30.06.2015 tarihinde yapılan ihalede yüklenici Temizlik, bahçıvan, gözetim elemanı için aylık 2.740,00-TL, Santral görevlisi için ise aylık 2.956,00-TL birim fiyat teklif etmiştir.
Bu işle ilgili olarak düzenlenen hakedişler üzerinde yapılan incelemede yüklenicinin hakediş düzenlerken Temizlik, bahçıvan, gözetim elemanı için aylık …TL yerine …-TL, Santral görevlisi için ise aylık ..-TL yerine …-TL üzerinden hesaplama yaptığı ve idare tarafından bu hesaplama doğrultusunda yükleniciye ödemede bulunduğu tespit edilmiştir.
Her ne kadar birim fiyatlı olarak ihale edilen işte bazı iş kalemlerinde yükleniciye teklif ettiği bedelden farklı ödemede bulunulması neticesinde … TL kamu zararına sebebiyet verilmişse de, söz konusu kamu zararının ...2016 tarih ve … nolu ödeme emri belgesi ile ilgilisinden tahsil edildiği anlaşıldığından konu hakkında ilişilecek bir husus kalmadığına oy birliğiyle karar verildi.