DERNEĞE AYNİ YARDIM:
...Belediyesi tarafından ... Derneğine yardım yapılması suretiyle kamu zararına sebebiyet verilmesi iddiası ile ilgili olarak yapılan incelemede,
5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun “Bütçelerden Yardım Yapılması” başlıklı 29’uncu maddesinin birinci fıkrasında, “Gerçek veya tüzel kişilere kanuni dayanağı olmadan kamu kaynağı kullandırılamaz, yardımda bulunulamaz veya menfaat sağlanamaz. Ancak, genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin bütçelerinde öngörülmüş olmak kaydıyla, kamu yararı gözetilerek dernek, vakıf birlik, kurum, kuruluş, sandık ve benzeri teşekküllere yardım yapılabilir. ” hükmü yer almaktadır.
5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 10’uncu maddesinin ikinci fıkrasında, “5072 sayılı Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerine Dair Kanun hükümleri saklı kalmak üzere, dernekler kamu kurum ve kuruluşları ile görev alanlarına giren konularda ortak projeler yürütebilirler. Bu projelerde kamu kurum ve kuruluşları, proje maliyetlerinin en fazla yüzde ellisi oranında aynî veya nakdî katkı sağlayabilirler...” denilmektedir.
5393 sayılı Belediye Kanunu’nun “Diğer Kuruluşlarla ilişkiler” başlıklı 75’inci maddesinde ise,
“c) (Değişik: 12/11/2012-6360/19 md.) Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler, Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınmış vakıflar ve 7/6/2005 tarihli ve 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu kapsamına giren meslek odaları ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilir. Diğer dernek ve vakıflar ile gerçekleştirilecek ortak hizmet projeleri için mahallin en büyük mülki idare amirinin izninin alınması gerekir.
(Ek fıkra: 12/11/2012-6360/19 md.) 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun 29 uncu maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi ile 5253 sayılı Dernekler Kanununun 10 uncu maddesi, belediyeler, il özel idareleri, bağlı kuruluşları ve bunların üyesi oldukları birlikler ile ortağı oldukları Sayıştay denetimine tabi şirketler için uygulanmaz.” hükmü yer almaktadır.
Yukarıda yer alan mevzuat hükümleri birlikte değerlendirildiğinde, 5018 sayılı Kanun’un ilgili maddesinde genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin bütçelerinde öngörülmüş olması kaydıyla kamu yararı gözeterek derneklere yardım yapabileceği ifade edilirken, Dernekler Kanunu’nun mezkûr maddesinde ise derneklerin kamu kurum ve kuruluşları ile ortak proje yürütebileceği ifade edilmektedir.
Ancak Belediye Kanunu’nda, bu Kanun maddelerinin belediyelere uygulanmayacağı açıkça ifade edilmekte olup aynı maddede Belediyelerin kamu yararına çalışan derneklerle ortak hizmet projesi gerçekleştirebileceği, bunun dışındaki dernekler ile ancak mahallin en büyük mülki idare amirinden izin alınması koşuluyla mezkûr projelerin yerine getirilebileceği belirtilmiştir.
Ayrıca 5253 sayılı Dernekler Kanunun “ Kamu yararına çalışan dernekler” başlıklı 27’nci maddesinde, “Kamu yararına çalışan dernekler, ilgili bakanlıkların ve Maliye Bakanlığının görüşü üzerine, İçişleri Bakanlığının teklifi ve Bakanlar Kurulu kararıyla tespit edilir..” hükmüne yer verilmiştir.
...Derneği hakkında derneğin kamuya yararlı olduğuna ilişkin bir Bakanlar Kurulu Kararı da olmadığından, 5253 sayılı Kanuna göre kamu yararına çalışan dernek statüsüne de haiz değildir.
Sonuç olarak kamuya yararlı dernek statüsünde olmayan ve belediye ile yürütülen bir ortak hizmet projesi de mevcut olmayan ... Derneğine ayni yardım yapılmak üzere ... A.Ş ve ...’dan yapılan mal alımlarına ilişkin ödemeler mevzuata aykırılık teşkil etmektedir.
Bu itibarla, ... Belediyesi tarafından ... Derneğine yardım yapılması suretiyle sebep olunan ...TL kamu zararının,
Harcama Yetkilisi ...ve Gerçekleştirme Görevlisi...’a
müştereken ve mütelsilen 6085 sayılı Sayıştay Kanunu’nun 53’üncü maddesi gereğince hüküm tarihinden itibaren işleyecek faizleri ile ödettirilmesine, anılan Kanun’un 55’inci maddesi uyarınca İlamın tebliğ tarihinden itibaren altmış gün içerisinde Sayıştay Temyiz Kurulu nezdinde temyiz yolu açık olmak üzere oy birliğiyle karar verildi.