DERNEKLERE AYNİ YARDIM:
... Derneği’ne mevzuata aykırı olarak ayni yardım yapılması suretiyle kamu zararına neden olunması iddiası ile ilgili olarak yapılan incelemede,
5393 sayılı Belediye Kanunu’nun “Diğer kuruluşlarla ilişkiler” başlıklı 75 inci maddesinde,
“Belediye, belediye meclisinin kararı üzerine yapacağı anlaşmaya uygun olarak görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda,
…
c) (Değişik: 12/11/2012-6360/19 md.) Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler, Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınmış vakıflar ve 7/6/2005 tarihli ve 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu kapsamına giren meslek odaları ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilir. Diğer dernek ve vakıflar ile gerçekleştirilecek ortak hizmet projeleri için mahallin en büyük mülki idare amirinin izninin alınması gerekir... ”
(Ek fıkra: 12/11/2012-6360/19 md.) 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 29 uncu maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi ile 5253 sayılı Dernekler Kanununun 10 uncu maddesi, belediyeler, il özel idareleri, bağlı kuruluşları ve bunların üyesi oldukları birlikler ile ortağı oldukları Sayıştay denetimine tabi şirketler için uygulanmaz.” denilmektedir.
5393 sayılı Kanun’a eklenen bu fıkra ile 5018 sayılı Kanunun 29 uncu maddesinin ikinci cümlesinde yer alan genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin bütçelerinde öngörülmüş olmak kaydıyla, kamu yararı gözetilerek dernek, vakıf, birlik, kurum, kuruluş, sandık ve benzeri teşekküllere yardım yapabileceği hükmü belediyeler açısından uygulanamaz hale gelmiştir. Yani belediyelerin kamu yararı gözetilerek derneklere doğrudan nakdi veya ayni yardım yapabilmesinin yolu kapatılmıştır. Bunun tek istisnası ise mezkur Kanunun 75 inci maddesinin (e) bendine göre belediyeler ile bu tür teşekküllerin ortak hizmet projeleri gerçekleştirmesi durumudur.
Yukarıdaki mevzuat hükümleri gereğince belediyelerin derneklerle ortak hizmet projesi yürütebilmesi mümkündür. Kamu yararına çalışan demeklerle ortak hizmet projesi kapsamında yapılacak işin belediyenin görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda olması, belediye meclis kararı alınması ve taraflar arasında bir anlaşma olması gerekmektedir. Diğer derneklerle gerçekleştirilecek ortak hizmet projeleri için ise mahallin en büyük mülki idare amirinden izin alınması gerekmektedir.
Yapılan incelemeler neticesinde, belediye tarafından ... Derneği’ne masa, sandalye almak suretiyle ...TL tutarında ayni yardım yapıldığı tespit edilmiştir. Ancak, söz konusu demek ile belediye arasında meclis kararına istinaden gerçekleştirilen ortak hizmet projesi mevcut olmayıp, aynı zamanda yardım yapılan derneğin kamuya yararlı dernek olduğuna ilişkin bir Bakanlar Kurulu Kararı da yoktur. Sayılan nedenlerden ötürü belediye tarafından yapılan söz konusu ayni yardım mevzuata aykırıdır.
Sorumlular savunmalarında kamu zararının sehven yapıldığını belirterek tahsilat bildirmişlerdir.
Bu itibarla, ... Derneği’ne mevzuata aykırı olarak ayni yardımda bulunulması suretiyle sebep olunan ...TL tutarındaki kamu zararının 16.07.2018 tarihli ... numaralı banka dekontu ile tahsil edildiği ve 16.07.2018 tarih ve ... yevmiye numaralı muhasebe işlem fişi ile muhasebeleştirildiği anlaşıldığından ilişilecek husus kalmadığına,
6085 sayılı Sayıştay Kanunu’nun 55’inci maddesi uyarınca İşbu İlamın tebliğ tarihinden itibaren altmış gün içerisinde Sayıştay Temyiz Kurulu nezdinde temyiz yolu açık olmak üzere
oy birliğiyle karar verildi.