Ek Ödemenin Hatalı Ödenmesi
Dosya kapsamındaki bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda,
Dolu olan … Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kadrosuna vekalet eden ve asalaten atanmada aranan şartları taşımayan mühendis …’ye vekalet ettiği göreve ilişkin ek ödeme farkının ödenmesi nedeniyle kamu zararına yol açılmıştır.
Belediyede mühendis olarak çalışan Fen İşleri Müdürlüğü kadrosuna vekaleten bakması uygun görülen …’nün vekaleten baktığı Fen İşleri Müdürlüğü kadrosunun dolu olması ve Fen İşleri Müdürü olan …’ın kadronun tüm haklarını almakta olması nedeniyle, dolu kadroya vekalet olmayacağından kendisine ek ödeme farkının ödenmesinin söz konusu olamayacağı, kaldı ki 7’nci dereceli mühendis kadrosundan maaş alan …’nün hizmet şartını da karşılamaması nedeniyle, kendisine 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 9’uncu maddesi ekinde yer alan (I) sayılı cetveldeki ek ödeme oranlarından vekalet ettiği göreve ilişkin % 170 oranındaki ek ödeme yerine % 130 üzerinden ödeme yapılması gerektiği açıktır.
Öte yandan, söz konusu … TL tutarındaki kamu zararının,
… TL’sinin 13.10.2014 tarih ve 4076 sayılı Ödeme Emri ile,
… TL’sinin 13.11.2014 tarih ve 4536 sayılı Ödeme Emri ile,
… TL’sinin 11.12.2014 tarih ve 4855 sayılı Ödeme Emri ile mahsuben tahsil edildiği anlaşıldığından,
Tahsil edilen … TL’si için ilişilecek husus kalmadığına,
Tahsil edilmeyen … TL’sinin Harcama Yetkilisi … ile Gerçekleştirme Görevlisi … (Şef)’a,
müştereken ve müteselsilen, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu’nun 53’üncü maddesi gereğince hüküm tarihinden itibaren işleyecek faizleri ile ödettirilmesine oy birliğiyle karar verildi.