Yurtdışında Sempozyuma Katılanların Tüm Masrafları Kurum bütçesinden Ödenmesine Rağmen Ayrıca Yurtdışı Harcırahı Ödenmesi:
Polonya-Varşova’da düzenlenen sempozyuma katılanlara ait tüm masraflar ..... Kurumunun Yönetim Kurulu Kararı gereğince ... Başkanlığı bütçesinden karşılanmış olmasına rağmen ayrıca yurtdışı geçici görev yolluğu ödenmesi ile ilgili olarak,
... tarih ve ... sayılı ödeme emri belgesi ve eklerinin incelenmesi sonucunda,
........... Başkanlığı’nın ............tarihleri arasında Polonya-Varşova’da düzenlenen “ Türkiye Polonya İlişkilerinde Temas Alanları” konulu sempozyum organizasyon hizmeti için ......... Ltd. Şti. ile ... tarihinde sözleşme yapılmış ve sözleşmenin 6 ncı maddesine göre 50 kişiye hizmet verileceği ve ... Kurumu bütçesinden toplam ... lira harcama yapılacağı kararlaştırılmıştır.
Bununla birlikte yurtdışı geçici görev yolluğu bildirimlerinin incelenmesi sonucunda sempozyuma katılan ... ın görev mahallinde iaşe ve konaklama masraflarının tümü karşılandığı gibi harcıraha konu olmayan diğer masraflarının da ... ...........Kurumu bütçesinden karşılandığı, .....tarihinde yapılan sözleşmeden ve ... Ltd. Şti.’nin ... tarih ve ... sayılı faturasından anlaşılmakla birlikte, ilgili kişilere ayrıca yevmiye ve konaklama ücreti ödendiği tespit edilmiştir.
Söz konusu sempozyuma katılan ilgililerin konaklama ve diğer tüm masrafları .......... Başkanlığı bütçesinden karşılanmış olduğundan, toplantıya katılanlara gider karşılığı olarak ödenmesi gereken yurtdışı harcırahının ayrıca verilmesine Tutanağın 1’inci maddesinde yer alan gerekçeler uyarınca imkan bulunmamaktadır ve bu şekilde yapılan bir ödeme mükerrerlik arz etmektedir.
Bu itibarla, ........ TL tutarındaki kamu zararının 6085 sayılı Sayıştay Kanununun 53’üncü maddesi gereği işleyecek faizleri ile birlikte sorumlulara ödettirilmesine, oybirliğiyle karar verildi.