Personel Ataması:
.... ... TEDAŞ’ta başmühendis kadrosunda çalışırken 4046 sayılı Kanun çerçevesinde nakle tabi personel statüsüne alınması üzerine, .... tarihinde yönetim görevlisi olmak için ....’ya başvurmuş, Devlet Personel Başkanlığı’nın uygun bulması üzerine .... tarihinde 6 ncı derece yönetim görevlisi kadrosuna ataması yapılmıştır. Daha sonra .... tarihinde Kurum Başkanı ile şahıs arasında imzalanan sözleşme ile bu sefer çözümleyici kadrosunda istihdam edilmeye başlanmıştır.
EPDK İnsan Kaynakları Yönetmeliğinin 47 nci maddesi (d) bendine göre şahsın çözümleyici olarak atanabilmesi için 4 yıllık üniversite mezunu olmasının yanında sistem çözümleme ve bilgi işlem yönetiminde deneyimli olması ve bunu belgelendirmesi ve en az 2 bilgisayar işletim sisteminin uygulamasını bilmesi şartları bulunmaktadır.
Yapılan incelemede, adı geçen şahsın görevin gerektirdiği şartları taşıdığına dair ilgili belgelerin savunma ekinde gönderildiği, gönderilen belgelerden adı geçenin görevle ilgili iki adet katılım sertifikasının bulunduğu ve ayrıca daha önce çalıştığı birimde de bu işle ilgili görevlerde bulunduğu anlaşılan ..... ....’ın çözümleyici kadrosuna atanmasıyla ilgili işlemin mevzuatına uygun olduğuna ve .... -TL. ile ilgili olarak ilişilecek husus bulunmadığına, oy birliğiyle, karar verildi.