T.C. İstanbul Anadolu 2. FİKRÎ VE SINAÎ HAKLAR HUKUK MAHKEMESİ
ESAS NO: 2019/59 Esas
KARAR NO: 2019/6
DAVA: Marka (Tecavüzün Tespiti İstemli)
DAVA TARİHİ: 05/03/2019
KARAR TARİHİ: 06/03/2019
Mahkememizde görülmekte bulunan Marka (Tecavüzün Tespiti İstemli) davasının dosya üzerinden incelenmesi sonunda,
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:
Davacı vekili talep dilekçesi ile; Müvekkili şirket adına-------- nezdinde tescilli ----- ibareli ve esas unsurlu markasının aynısı ve/veya ayırt edilemeyecek kadar benzeri olan-------- ibareli markanın haksız ve hukuka aykırı surette kullanımına dair karşı tarafa ait ürün, fitnees salonu aleti, katalog, broşür, tanıt metaryeli, tabela v.s. Tüm ticari ve tanıtım mahsüllerine, ---------- adresinde ve gerekse tespit edilecek adreslerde el konulmasına ve bunların imhası amacıyla teminatsız olarak talep etmiştir.
Davacı vekili ------- tarihli dilekçesi ile, bu davanın ikame aşamasında tevzi bürosunda sehven esas kaydı yapıldığını iş bu davanın tespit istemli olması nedeniyle ivedilikle düzeltilmesini talep etmiştir.
Mahkememizin işbu dosyasında dava dilekçesinin incelenmesinde; davanın delil tespiti ve ihtiyati tedbir talepli olduğu ve tevzi bürosu tarafından değişik iş sırasında kaydı yapılması gerekirken dosyanın esas olarak tevzisinin yapıldığı anlaşılmakla, dosya incelendi.
HÜKÜM:
1-Talep tespit ve ihtiyati tedbir mahiyetinde olduğundan ve dosyanın Değişik İş olarak incelenmesi gerektiğinden, işbu dosyanın mahkememiz esas defterinden kaydının kapatılmasına,
2-Değişik iş olarak tevzisinin yapılması bakımından dosyanın Tevzi Bürosu' na gönderilmesine,
3-Alınması gereken harç peşin alınmış olmakla, başkaca harç alınmasına yer olmadığına,
4-Davacı tarafça yatırılan gider avansının talep halinde iadesine,
Dair dosya üzerinden yapılan inceleme sonucunda karar verildi. 06/03/2019