T.C. İstanbul Anadolu 7. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ
GEREKÇELİ KARAR
ESAS NO: 2020/414 Esas
KARAR NO: 2020/404
DAVA: Ticari Şirket (Genel Kurul Kararının İptali İstemli)
DAVA TARİHİ: 17/09/2020
KARAR TARİHİ: 25/09/2020
Mahkememizde görülmekte olan Ticari Şirket (Genel Kurul Kararının İptali İstemli) davasının yapılan açık yargılaması sonunda,
GEREKÇE: Davacılar vekili, müvekkillerinin davalı şirketin ortakları olduğunu belirterek ---- tarihli genel kurul kararının 3. Maddesinin butlan ile malul olduğunun tespitine karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Davacılar vekili dilekçesinde ayrıca dosyanın mahkememizin ---- Esas sayılı dosyasıyla da birleştirilmesini istemiştir.
TTK 448/2 maddesi gereğince aynı genel kurulda alınan kararlarla ilgili aynı maddelerin iptalleri farklı hissedarlarca farklı dosyalarda istendiğinde birleştirmek zorunludur. Bu zorunluluk karşısında dosyaların birleştirilmesine karar vermek gerekmiştir.
HÜKÜM: Gerekçesi Yukarıda Açıklandığı Üzere;
HMK 166. Madde gereğince iş bu dosyanın mahkememize ait ----- Esas sayılı dosyası ile birleştirilmesine,
Yargılamaya birleştirilen dosya üzerinden devam edilmesine,
Harç yargılama gideri ve vekalet ücretlerinin birleşen dosya üzerinden nazara alınmasına,
Dair karar, dosya üzerinden yapılan inceleme ile ve ------- Esas sayılı dosyamızda verilecek nihai kararla istinafa tabii olmak üzere ve oy birliğiyle verildi.