T.C.
İSTANBUL
BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ
15.HUKUK DAİRESİ
DOSYA NO: 2020/1805
KARAR NO: 2023/1223
TÜRK MİLLETİ ADINA
BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ KARARI
İNCELENEN KARARIN
MAHKEMESİ: İSTANBUL 4. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ
TARİHİ: 12/07/2017
NUMARASI: 2014/1633 Esas, 2017/634 Karar
DAVANIN KONUSU: itirazın iptali
KARAR TARİHİ: 07/11/2023
Taraflar arasında görülen davanın yerel mahkemece yapılan yargılaması sonucunda verilen hükme karşı istinaf yoluna başvurulmuş olup, dosya üzerinde yapılan ön inceleme sonucunda;
GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ: Davacı vekili, taraflar arasında imzalanan 16.09.2013 tarihli enerji nakil hattı sözleşmesi kapsamında, elektrik kesintisi sebebiyle 10 saat 37 dakika üretimin durduğunu oysa sözleşmenin 6,8 maddesi gereğince 5 saatten fazla kesinti yapılması sebebiyle üretim duruşlarına sebep olunması halinde her saat için 6.000,00 TL cezai şart ödeneceğinin kararlaştırıldığını, 5 saatten fazla üretim duruşuna sebebiyet verildiğinden sözleşme gereğince 39.766,00 TL'nin tahsili için İstanbul ... İcra Müdürlüğü’nün ... E. sayılı dosyası ile icra takibi yapıldığını ve davalının itirazı ile takibin durduğunu, davalının itirazının haksız olduğunu ileri sürerek davalının itirazın iptali ile davalının %20 icra inkar tazminatına mahkumiyetine karar verilmesini talep etmiştir.Davalı vekili savunmasında taraflar arasındaki sözleşmenin imza, paraf ve kaşesi olmadığını bildirmiştir. Taraflar arasında imzalanan 16.09.2013 tarihli sözleşmenin ilgili idareye bildirilip bildirilmediği taraflardan sorularak, ayrıca ilgili idareden de sözleşmenin kendilerine ibraz edilip edilmediği sorulmak suretiyle, idareden ve taraflardan temin edilecek sözleşme aslı veya suretinin istinaf incelemesi için Dairemize gönderilmesi için dosyanın yerel mahkemesine geri çevrilmesine karar verilmesi gerekmiştir.
HÜKÜM: Gerekçesi açıklandığı üzere;Yukarıda açıklanan eksikliklerin tamamlanması için dosyanın yerel mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE,Dosya üzerinden yapılan ön inceleme sonunda KESİN olmak üzere 07/11/2023 tarihinde oybirliği ile karar verildi.